Dealul de moloz

  Bunătăţile Domnului (…) îndurările Lui (…) se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare. – Plângerile lui leremia 3:22,23

  Chiar la sud-vest de oraşul german Stuttgart, se află Birkenkopf, un deal de 500 de metri – un fapt cu nimic remarcabil, până când afli că, de fapt, acesta este un monument făcut de mâna omului din molozul rămas după ce oraşul Stuttgart a fost bombardat în al Doilea Război Mondial. De multe ori am avut şansa să urc pe Dealul de Moloz, cum îl numim noi, americanii.

  Aventura mea preferată s-a petrecut în noaptea de 31 decembrie 1975. Penny, prietena mea cea mai bună din liceu, venise să petreacă sărbătorile cu mine şi familia mea, aşa că am urcat pe Birkenkopf înarmate cu pături, cu termosuri cu ciocolată caldă şi cu tot optimismul aferent sosirii unui nou an. Când s-a făcut miezul nopţii, ne-am uitat de sus la focurile de artificii care explodau de jur împrejurul nostru. Era o priveşte nemaipomenită.

  Mult după aceea, 31 decembrie 2007 m-a găsit stând alături de soţul meu, petrecând primul ajun al noului an în „cuibul gol”. I-am urat bun venit anului 2008 într-un mod liniştit, neceremonios şi oarecum singuratic, aşa că mi-a venit în minte ocazia petrecută cu atât de mulţi ani în urmă. Mi-am dat seama că, într-un mod metaforic, şi anul acesta făceam practic acelaşi lucru ca atunci: mă uitam înapoi la „molozul” din 2007. Am realizat că erau evenimente pe care voiam să le uit, oameni la care ar trebui să-mi cer scuze, ocazii speciale pe care le-aş fi vrut repetate şi rugăciuni pe care aveam nevoie să le rostesc.

  Ce bine că în fiecare an exersăm noile începuturi! Şi cu cât mai frumos este că putem să facem acelaşi lucru în fiecare zi! În Plângerile lui leremia 3:22,23, ni se spune că îndurările Domnului se înnoiesc în fiecare dimineaţă şi fiecare zi ne oferă o şansă nou-nouţă să o luăm de la capăt. Zi de zi, puterea răscumpărătoare a lui Dumnezeu ne poate schimba şi transforma în oameni mai buni.

  Suntem deja de câteva zile în noul an. În timp ce te gândeşti la anul care urmează, mulţumeşte-I lui Dumnezeu că ne oferă o pagină albă, prin iertare şi îndurare, care să ne ţină o viaţă întreagă şi apoi o veşnicie. Psalmul 103 este un psalm care merită căutat chiar acum. David spune: „Cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât este de mare bunătatea Lui pentru cei ce se tem de El; cât de departe este răsăritul de apus, atât de mult depărtează El fărădelegile noastre de la noi”(v. 11,12). Apoi depinde de noi dacă sărbătorim cu El fiecare nouă zi! El va lua „molozul” vieţii tale şi îl va transforma într-un frumos monument spre slava Sa şi răscumpărarea noastră.

  Candace DeVore

  Dealul de moloz - 2017. În timp ce te gândeşti la anul care urmează, mulţumeşte-I lui Dumnezeu că ne oferă o pagină albă, prin iertare şi îndurare, care să ne ţină o viaţă întreagă şi apoi o veşnicie. Depinde de noi dacă sărbătorim cu El fiecare nouă zi! El va lua „molozul” vieţii tale şi îl va transforma într-un frumos monument spre slava Sa şi răscumpărarea noastră.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  O mărturie

  Bunica mea va înțelege că, de-a lungul anilor, am încercat să-i încurajez pe alții să „facă binele”. Ca rezultat al mărturiei mele, am fost binecuvântată cu întoarcerea multor prieteni pentru totdeauna în familia lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...