Bătrânul migdal

  Dar mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne dă biruinţa prin Domnul nostru Isus Hristos! – 1 Corinteni 15:57

  Va trebui să tăiem pomul ăsta, fiindcă e nevoie de spaţiu ca să extindem noua parcare. Şi nu vreau să fiu pus la plată pentru daunele provocate maşinilor parcate sub el, pe care o să cadă crengi uscate.” Aceste cuvinte ale grădinarului au sunat ca o sentinţă finală în gura unui judecător frustrat.

  Stând acolo şi gândindu-mă, mi-am imaginat pomul în zilele lui de glorie. Trebuie să fi fost ani buni de când se afla migdalul acolo; un trunchi puternic, falnic, înveşmântat în frunze verzi fâlfâitoare şi încărcat cu fructe delicioase. Acum era o pacoste pe capul grădinarului şi al patronilor care îl foloseau pentru a parca la umbra lui. Cu fiecare adiere de vânt, ramurile uscate trosneau, împrăştiindu-se pe caldarâm şi pe maşinile de sub el.

  În dimineaţa tăierii, deşi am încercat cu disperare să fac apel la raţiune, am fost copleşită de tristeţe; mi se părea că urmează o operaţie chirurgicală radicală. M-am aşteptat ca robustul trunchi să fie retezat din apropierea rădăcinilor. Dar nu, i-au fost îndepărtate toate ramurile, lăsându-i-se trunchiul gol. Ce mai rămăsese părea un om fără cap, fără gât, fără umeri şi braţe. Ca un bust dezmembrat. Şi a fost lăsat acolo, lăsat să moară!

  M-am întrebat: Şi-acum ce facem? De ce să nu-l tăiem de jos şi să punem pe buturugă nişte ghivece cu flori? S-au vehiculat diferite idei, dar trunchiul a fost lăsat în picioare.

  Lunile au trecut. Apoi, spre marea mea surprindere, muguri mici şi-au făcut apariţia pe tot trunchiul cândva despuiat. Ce forţă de revenire! Era ca şi când pomul spunea: „N-o să mor!”

  Această experienţă oglindeşte durerea cu care i-am urmărit pe mulţi dintre cei dragi, dintre prieteni şi cunoscuţi care erau devastaţi de efectele păcatului. Boli, divorţ, închisoare, apostazie, visuri spulberate i-au deposedat de aproape tot, unii ajungând să se considere ei înşişi fără nicio valoare. Totuşi sunt încurajată că, asemenea trunchiului care a înmugurit din nou, curând, foarte curând Domnul va înnoi totul. A promis, iar El nu poate da greş.

  Ai pierdut pe cineva drag? Un prieten? O cunoştinţă? Sau te simţi ca acel trunchi? Există o binecuvântată speranţă, vine o zi a refacerii. Deci prinde curaj, pentru că „seara vine plânsul, iar dimineaţa, veselia” (Psalmii 30:5).

  Gloria Gregory

  Bătrânul migdal - 2017. Boli, divorţ, închisoare, apostazie, visuri spulberate i-au deposedat pe oameni de aproape tot, unii ajungând să se considere ei înşişi fără nicio valoare. Totuşi sunt încurajată că, asemenea trunchiului care a înmugurit din nou, curând, foarte curând Domnul va înnoi totul. A promis, iar El nu poate da greş.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...