Cu ochii la tintă

  Uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus. – Filipeni 3:13,14

  Când eram copii, ne plăcea să trasăm linii pe zăpadă cu ajutorul unor beţe. Uneori ne luam la întrecere să vedem cine făcea cele mai drepte linii. Doi băieţi s-au hotărât să facă o linie spre un anumit copac, ţinta lor. Amândoi s-au pus pe treabă şi şi-au atins ţinta. Uitându-se în urmă la linii, unul dintre băieţi se întreba cum de linia prietenului său era cu mult mai dreaptă decât a lui. Răspunsul: „Am privit permanent la copac şi nu mi-am abătut privirea de la această ţintă.” Celălalt băiat se uitase în spate din când în când şi a pierdut din vedere obiectivul.

  Apostolul Pavel a scris ceva similar în textul de astăzi, din Filipeni: „Aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă.” El are un obiectiv de atins – chemarea lui cerească, viaţa veşnică pe care o dă Dumnezeu prin Isus Hristos.

  Versetul 12 al aceluiaşi capitol spune că Pavel nu era desăvârşit, dar Isus, în dragostea Sa, l-a iertat. De aceea, Pavel voia mereu să privească la Isus, să rămână conform voii Sale şi să-L urmeze credincios. Dacă vrem să ne atingem ţinta cu Dumnezeu, trebuie să privim înainte. Nu e bine să privim înapoi. Şi nici să ne oprim. Isus merge înaintea noastră pe calea vieţii; El lasă urmele paşilor Săi şi nu trebuie decât să-L urmăm.

  Pe de altă parte, în parcursul nostru spiritual, e bine să ne oprim din când în când şi să privim înapoi, pentru a observa ce a făcut Dumnezeu şi cum ne-a binecuvântat. Categoric, nu avem motive să ne temem de nimic legat de viitorul nostru atunci când ne reamintim şi revedem cum însuşi Dumnezeu ne-a condus umblarea cu El. în acest fel, ar trebui să uităm de tot ce împiedică înaintarea noastră spre ţintă.

  Isaia a exprimat aceeaşi idee când a scris: „Voi duce pe orbi pe un drum necunoscut de ei, îi voi povăţui pe cărări neştiute de ei; voi preface întunericul în lumină înaintea lor şi locurile strâmbe, în locuri netede; iată ce voi face şi nu-i voi părăsi” (Isaia 42:16). Fără îndoială, numai Dumnezeu poate deschide drumul spre un ţel valoros.

  Obiectivele noastre diferă în funcţie de vârstă. Dar este întotdeauna bine să te străduieşti să atingi obiective înalte. Cel mai înalt ţel al creştinului ar trebui să fie dorinţa de a fi, într-o zi, din nou cu Dumnezeu, Tatăl nostru, în ceruri. Aceasta este o ţintă pentru care merită să trăieşti şi să te străduieşti.

  Kathi Heise

  Cu ochii la tintă - 2017. Obiectivele noastre diferă în funcţie de vârstă. Dar este întotdeauna bine să te străduieşti să atingi obiective înalte. Cel mai înalt ţel al creştinului ar trebui să fie dorinţa de a fi, într-o zi, din nou cu Dumnezeu, Tatăl nostru, în ceruri. Aceasta este o ţintă pentru care merită să trăieşti şi să te străduieşti.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Despărțirea nu va mai fi!

  Mereu îmi va lipsi Sadie, dar, de fiecare dată când mi-amintesc de această pierdere, mă gândesc și la marele sacrificiu pe care Dumnezeu l-a făcut pentru tine și pentru mine. El s-a separat de Fiul Său ca noi să putem avea viața veșnică împreună cu El, acolo unde niciodată nu vor mai fi despărțiri.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...