Cu ochii la tintă

  Uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus. – Filipeni 3:13,14

  Când eram copii, ne plăcea să trasăm linii pe zăpadă cu ajutorul unor beţe. Uneori ne luam la întrecere să vedem cine făcea cele mai drepte linii. Doi băieţi s-au hotărât să facă o linie spre un anumit copac, ţinta lor. Amândoi s-au pus pe treabă şi şi-au atins ţinta. Uitându-se în urmă la linii, unul dintre băieţi se întreba cum de linia prietenului său era cu mult mai dreaptă decât a lui. Răspunsul: „Am privit permanent la copac şi nu mi-am abătut privirea de la această ţintă.” Celălalt băiat se uitase în spate din când în când şi a pierdut din vedere obiectivul.

  Apostolul Pavel a scris ceva similar în textul de astăzi, din Filipeni: „Aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă.” El are un obiectiv de atins – chemarea lui cerească, viaţa veşnică pe care o dă Dumnezeu prin Isus Hristos.

  Versetul 12 al aceluiaşi capitol spune că Pavel nu era desăvârşit, dar Isus, în dragostea Sa, l-a iertat. De aceea, Pavel voia mereu să privească la Isus, să rămână conform voii Sale şi să-L urmeze credincios. Dacă vrem să ne atingem ţinta cu Dumnezeu, trebuie să privim înainte. Nu e bine să privim înapoi. Şi nici să ne oprim. Isus merge înaintea noastră pe calea vieţii; El lasă urmele paşilor Săi şi nu trebuie decât să-L urmăm.

  Pe de altă parte, în parcursul nostru spiritual, e bine să ne oprim din când în când şi să privim înapoi, pentru a observa ce a făcut Dumnezeu şi cum ne-a binecuvântat. Categoric, nu avem motive să ne temem de nimic legat de viitorul nostru atunci când ne reamintim şi revedem cum însuşi Dumnezeu ne-a condus umblarea cu El. în acest fel, ar trebui să uităm de tot ce împiedică înaintarea noastră spre ţintă.

  Isaia a exprimat aceeaşi idee când a scris: „Voi duce pe orbi pe un drum necunoscut de ei, îi voi povăţui pe cărări neştiute de ei; voi preface întunericul în lumină înaintea lor şi locurile strâmbe, în locuri netede; iată ce voi face şi nu-i voi părăsi” (Isaia 42:16). Fără îndoială, numai Dumnezeu poate deschide drumul spre un ţel valoros.

  Obiectivele noastre diferă în funcţie de vârstă. Dar este întotdeauna bine să te străduieşti să atingi obiective înalte. Cel mai înalt ţel al creştinului ar trebui să fie dorinţa de a fi, într-o zi, din nou cu Dumnezeu, Tatăl nostru, în ceruri. Aceasta este o ţintă pentru care merită să trăieşti şi să te străduieşti.

  Kathi Heise

  Cu ochii la tintă - 2017. Obiectivele noastre diferă în funcţie de vârstă. Dar este întotdeauna bine să te străduieşti să atingi obiective înalte. Cel mai înalt ţel al creştinului ar trebui să fie dorinţa de a fi, într-o zi, din nou cu Dumnezeu, Tatăl nostru, în ceruri. Aceasta este o ţintă pentru care merită să trăieşti şi să te străduieşti.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...