Articolul precedentDin partea lui Isus Hristos
  Articolul următorAş vrea să fiu…

  Coşul cu fructe

  Mlădiţa nu poate aduce rod de la sine, dacă nu rămâne în viţă, tot aşa nici voi nu puteţi să aduceţi rod dacă nu rămâneţi în Mine. – Ioan 15:4

  Când eram mică, locuiam cu părinţii într-un apartament din New York. Sora tatălui meu, mătuşa Frances, şi familia ei locuiau în acelaşi bloc. După şcoală, deseori îi ceream voie mamei să mă lase la mătuşa Frances. Îmi venea uşor să vorbesc cu ea şi întotdeauna îmi dădea lapte şi biscuiţi, în timp ce o urmăream cum munceşte. Cred că îmi plăcea să mă duc pe la ea fiindcă nu trebuia să o împart cu fraţii mei. Era toată numai a mea, atâta vreme cât eram la ea.

  Mătuşa Frances avea un coş cu fructe de plastic, aşezat pe masă. Păreau atât de reale, încât, doar privindu-le, nu puteai să îţi dai seama că sunt false. Mătuşa obişnuia să le şteargă de praf în timp ce vorbeam despre cum a fost în ziua respectivă la şcoală. O puteam întreba despre orice şi întotdeauna avea un răspuns. O consideram cea mai deşteaptă femeie din toate timpurile.

  Într-o zi, mă duceam spre mătuşa Frances când, pe scări, m-am întâlnit cu prietena mea Mercedes, care m-a întrebat unde mă duc. Când i-am spus că mă duc la mătuşa Frances, m-a întrebat dacă poate veni şi ea. Am zis în sinea mea că n-o fi foc să o împart o dată cu cineva pe mătuşa Frances. Am prezentat-o pe Mercedes mătuşii, care ne-a invitat pe amândouă înăuntru şi ne-a servit cu lapte şi biscuiţi.

  Stăteam la masa din bucătărie şi ne aşteptam trataţia. Brusc, Mercedes s-a întins şi a apucat din coş un măr roşu, frumos şi lucios şi a întrebat-o pe mătuşa dacă îl poate mânca. Înainte să primească răspuns, a încercat să ia o gură din măr. Am râs toate şi apoi ne-am bucurat de lapte şi fursecuri cât timp am mai stat la mătuşa Frances. Din belşugul ei de înţelepciune, a scos o lecţie pentru noi.

  A comparat fructul fals ce părea real cu oamenii care spun că sunt creştini şi par că sunt, dar de fapt nu sunt decât imitaţii, falsuri. Nu au o legătură reală cu Dumnezeu. A accentuat importanţa faptului de a fi autentic şi a deschis o discuţie despre cum e să fii un creştin onest. După cum spune apostolul Ioan în 1 Ioan 5:2, „cunoaştem că iubim pe copiii lui Dumnezeu prin aceea că iubim pe Dumnezeu şi păzim poruncile Lui”. Cu alte cuvinte, suntem ca Isus. În acea zi, am hotărât să-mi trăiesc viaţa fiind o creştină autentică. Tu ai luat această decizie în dreptul vieţii tale? Este cea mai bună posibilă.

  Celia Mejiz Cruz

  Coşul cu fructe - 2017. Ea a comparat fructul fals ce părea real cu oamenii care spun că sunt creştini şi par că sunt, dar de fapt nu sunt decât imitaţii, falsuri. Nu au o legătură reală cu Dumnezeu. A accentuat importanţa faptului de a fi autentic şi a deschis o discuţie despre cum e să fii un creştin onest.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...