Cât de rece?

Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci. Dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit. Evanghelia aceasta a împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul. – Matei 24:12-14

Termometrul înregistra minus 37 de grade Celsius, într-o dimineaţă de ianuarie, în partea de nord-vest a statului Minnesota. Nu doar că era un ger năprasnic, dar bătea un vânt puternic, făcând ca temperatura resimţită să fie şi mai scăzută. Prea frig, ai putea crede, ca cineva să stea afară şi să supravieţuiască.

Bineînţeles, ar putea crede unii, animalele şi păsările pier pe o vreme extremă ca aceasta. Însă Domnul le-a oferit animalelor un simţ interior legat de cum să se protejeze pe asemenea temperaturi.

Păsările caută un spaţiu ferit şi îşi înfoaie penele, creându-şi o haină care le încălzeşte. Şi animalele caută adăpost şi depind de surplusul lor de păr, care le ţine de cald. Când se hrănesc adecvat, animalele pot supravieţui temperaturilor extrem de scăzute. Zăpada care se aşterne gros chiar le acoperă pe unele animale mici, care stau chircite sub această pătură, până se schimbă vremea. Apoi se scutură de zăpadă, li se face foame şi îşi reiau obiceiurile normale.

Oamenii au case care le ţin de cald şi, dacă sunt precauţi să rămână într-o zonă unde să fie în siguranţă, şi ei supravieţuiesc foarte bine vremii hibernale. Inclusiv maşinile noastre au parte de un ulei special şi de antigel în radiator, aşa ca să poată funcţiona pe frig. Dacă vezi vreodată o maşină mergând cu un cablu ieşindu-i prin mască, ştii imediat că vine dintr-o zonă rece. Maşinile echipate cu încălzitoare pentru motor, care le fac să pornească mai uşor, sunt o dotare standard în Nord.

Ca oameni, nu avem dispozitive electrice care să ne încălzească inima şi care să ne menţină dragostea înflăcărată. În schimb, dacă vrem, suntem binecuvântaţi cu o flacără interioară de iubire pentru Mântuitorul nostru. Când avem iubirea Sa, suntem privilegiaţi să ieşim şi să o răspândim în lume.

Nu toţi suntem pastori, să ţinem predici elocvente care să convingă şi să convertească suflete, dar oricine poate împărtăşi cuiva iubirea Sa. Chiar şi modul în care arătăm transmite că îl avem pe Isus în inima şi mintea noastră. Dragostea Sa va fi demonstrată în faptele noastre, în cuvintele noastre de bunătate şi iubire. Dragostea Sa poate străluci prin noi, ca să încălzească inimile altora.

Evelyn Grass

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video