Cât de rece?

  Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci. Dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit. Evanghelia aceasta a împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul. – Matei 24:12-14

  Termometrul înregistra minus 37 de grade Celsius, într-o dimineaţă de ianuarie, în partea de nord-vest a statului Minnesota. Nu doar că era un ger năprasnic, dar bătea un vânt puternic, făcând ca temperatura resimţită să fie şi mai scăzută. Prea frig, ai putea crede, ca cineva să stea afară şi să supravieţuiască.

  Bineînţeles, ar putea crede unii, animalele şi păsările pier pe o vreme extremă ca aceasta. Însă Domnul le-a oferit animalelor un simţ interior legat de cum să se protejeze pe asemenea temperaturi.

  Păsările caută un spaţiu ferit şi îşi înfoaie penele, creându-şi o haină care le încălzeşte. Şi animalele caută adăpost şi depind de surplusul lor de păr, care le ţine de cald. Când se hrănesc adecvat, animalele pot supravieţui temperaturilor extrem de scăzute. Zăpada care se aşterne gros chiar le acoperă pe unele animale mici, care stau chircite sub această pătură, până se schimbă vremea. Apoi se scutură de zăpadă, li se face foame şi îşi reiau obiceiurile normale.

  Oamenii au case care le ţin de cald şi, dacă sunt precauţi să rămână într-o zonă unde să fie în siguranţă, şi ei supravieţuiesc foarte bine vremii hibernale. Inclusiv maşinile noastre au parte de un ulei special şi de antigel în radiator, aşa ca să poată funcţiona pe frig. Dacă vezi vreodată o maşină mergând cu un cablu ieşindu-i prin mască, ştii imediat că vine dintr-o zonă rece. Maşinile echipate cu încălzitoare pentru motor, care le fac să pornească mai uşor, sunt o dotare standard în Nord.

  Ca oameni, nu avem dispozitive electrice care să ne încălzească inima şi care să ne menţină dragostea înflăcărată. În schimb, dacă vrem, suntem binecuvântaţi cu o flacără interioară de iubire pentru Mântuitorul nostru. Când avem iubirea Sa, suntem privilegiaţi să ieşim şi să o răspândim în lume.

  Nu toţi suntem pastori, să ţinem predici elocvente care să convingă şi să convertească suflete, dar oricine poate împărtăşi cuiva iubirea Sa. Chiar şi modul în care arătăm transmite că îl avem pe Isus în inima şi mintea noastră. Dragostea Sa va fi demonstrată în faptele noastre, în cuvintele noastre de bunătate şi iubire. Dragostea Sa poate străluci prin noi, ca să încălzească inimile altora.

  Evelyn Grass

  Cât de rece? - 2017. Chiar şi modul în care arătăm transmite că îl avem pe Isus în inima şi mintea noastră. Dragostea Sa va fi demonstrată în faptele noastre, în cuvintele noastre de bunătate şi iubire. Dragostea Sa poate străluci prin noi, ca să încălzească inimile altora.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...