Cât de rece?

  Şi, din pricina înmulţirii fărădelegii, dragostea celor mai mulţi se va răci. Dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit. Evanghelia aceasta a împărăţiei va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârşitul. – Matei 24:12-14

  Termometrul înregistra minus 37 de grade Celsius, într-o dimineaţă de ianuarie, în partea de nord-vest a statului Minnesota. Nu doar că era un ger năprasnic, dar bătea un vânt puternic, făcând ca temperatura resimţită să fie şi mai scăzută. Prea frig, ai putea crede, ca cineva să stea afară şi să supravieţuiască.

  Bineînţeles, ar putea crede unii, animalele şi păsările pier pe o vreme extremă ca aceasta. Însă Domnul le-a oferit animalelor un simţ interior legat de cum să se protejeze pe asemenea temperaturi.

  Păsările caută un spaţiu ferit şi îşi înfoaie penele, creându-şi o haină care le încălzeşte. Şi animalele caută adăpost şi depind de surplusul lor de păr, care le ţine de cald. Când se hrănesc adecvat, animalele pot supravieţui temperaturilor extrem de scăzute. Zăpada care se aşterne gros chiar le acoperă pe unele animale mici, care stau chircite sub această pătură, până se schimbă vremea. Apoi se scutură de zăpadă, li se face foame şi îşi reiau obiceiurile normale.

  Oamenii au case care le ţin de cald şi, dacă sunt precauţi să rămână într-o zonă unde să fie în siguranţă, şi ei supravieţuiesc foarte bine vremii hibernale. Inclusiv maşinile noastre au parte de un ulei special şi de antigel în radiator, aşa ca să poată funcţiona pe frig. Dacă vezi vreodată o maşină mergând cu un cablu ieşindu-i prin mască, ştii imediat că vine dintr-o zonă rece. Maşinile echipate cu încălzitoare pentru motor, care le fac să pornească mai uşor, sunt o dotare standard în Nord.

  Ca oameni, nu avem dispozitive electrice care să ne încălzească inima şi care să ne menţină dragostea înflăcărată. În schimb, dacă vrem, suntem binecuvântaţi cu o flacără interioară de iubire pentru Mântuitorul nostru. Când avem iubirea Sa, suntem privilegiaţi să ieşim şi să o răspândim în lume.

  Nu toţi suntem pastori, să ţinem predici elocvente care să convingă şi să convertească suflete, dar oricine poate împărtăşi cuiva iubirea Sa. Chiar şi modul în care arătăm transmite că îl avem pe Isus în inima şi mintea noastră. Dragostea Sa va fi demonstrată în faptele noastre, în cuvintele noastre de bunătate şi iubire. Dragostea Sa poate străluci prin noi, ca să încălzească inimile altora.

  Evelyn Grass

  Cât de rece? - 2017. Chiar şi modul în care arătăm transmite că îl avem pe Isus în inima şi mintea noastră. Dragostea Sa va fi demonstrată în faptele noastre, în cuvintele noastre de bunătate şi iubire. Dragostea Sa poate străluci prin noi, ca să încălzească inimile altora.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...