Ultimul apel pentru îmbarcare

  Pregăteşte-te să întâlneşti pe Dumnezeul tău, – Amos 4:12

  Cei care călătoresc ştiu că înainte de a pleca trebuie făcute nişte pregătiri. Am rezervat biletele din luna octombrie pentru luna ianuarie. Imediat am analizat ce trebuie făcut şi m-am pus pe treabă. Pe măsură ce timpul trecea, lista se lungea. Am început să adun lucrurile de pe listă, dar, înainte de plecare, tot a trebuit să stau trează toată noaptea ca să fac bagajele şi totul să fie gata.

  La aeroport au fost tipărite biletele, am predat bagajele, am trecut prin procedurile de securitate şi, în final, am ajuns la poartă, unde am aşteptat să ne îmbarcăm în avion. Din momentul în care se începe îmbarcarea, pasagerii sunt chemaţi de câteva ori, apoi vine apelul final. Când toată lumea este în avion, se închid uşile şi, de obicei, nu există nicio şansă ca vreun întârziat să poată convinge pe cineva să-i deschidă uşa, ca să poată intra.

  Într-o zi, ce va veni curând, se va face apelul final de părăsire a planetei Pământ. Suntem noi gata, eu şi tu? Am pus în bagajul caracterului nostru lucruri pe care le doreşte Dumnezeu în împărăţia Sa? Lista lui Dumnezeu începe cu Galateni 5:22 – dragoste, bucurie, pace, răbdare, bunătate, amabilitate, credinţă, modestie şi cumpătare, îi cerem lui Dumnezeu zilnic experienţe prin care El să genereze şi să dezvolte aceste virtuţi în noi? El ne spune în Filipeni 4:8 să ne gândim la lucruri care sunt adevărate, nobile, drepte, curate, plăcute şi demne de admirat. Cum ne transformăm gândurile noastre în cele pe care le doreşte Dumnezeu? Un prim pas este să petrecem timp cu Dumnezeu în fiecare dimineaţă, să ascultăm glasul Său venind de pe paginile Bibliei şi să vorbim cu El prin intermediul rugăciunii, după care să colaborăm cu El toată ziua.

  În unele locuri, femeile nu ştiu să citească şi nu au Biblii, dar toate ne putem ruga, cerându-I lui Dumnezeu să ne îndrume pe noi – şi pe ele – pe calea Sa. Unde trăiesc eu, avem Biblii peste tot prin casă, dar nu avem timp să le citim pentru că suntem împinse de către societate să lucrăm mai mult, să avem mai mult. Cu cât timpul zboară mai repede, cu atât îmi dau seama mai mult că a deţine bunuri nu e nici pe departe la fel de important cu a avea calităţile cerute de Dumnezeu. Continuarea listei lui Dumnezeu o poţi găsi în Efeseni 5:9; 1 Timotei 6:11; 2 Timotei 3:10; 2 Petru 1:5-7; Romani 5:4,5; Coloseni 3:1-17 şi în 1 Corinteni 13.

  Ne facem bagajele? Ne dăm seama cât de repede ajungem în criză de timp? Îmi place refrenul imnului „Vreau să fiu gata!” când Isus va reveni: „Plăcerile vieţii fireşti dispar în timp ce eu pe El îl aştept.” Am descoperit cât de real e acest vers. Cerul trebuie să fie ţinta noastră. Nu rata ultimul apel pentru îmbarcare!

  Elizabeth Versteegh Odiyar

  Ultimul apel pentru îmbarcare - 2017. Cum ne transformăm gândurile noastre în cele pe care le doreşte Dumnezeu? Un prim pas este să petrecem timp cu Dumnezeu în fiecare dimineaţă, să ascultăm glasul Său venind de pe paginile Bibliei şi să vorbim cu El prin intermediul rugăciunii, după care să colaborăm cu El toată ziua.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Libertate, în sfârșit!

  Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut de Isus Hristos pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

  Corul de clopoței

  Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Îi apreciez pe toți. Obiceiurile lor culinare îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

  Paște fericit!

  Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...