Ultimul apel pentru îmbarcare

Pregăteşte-te să întâlneşti pe Dumnezeul tău, – Amos 4:12

Cei care călătoresc ştiu că înainte de a pleca trebuie făcute nişte pregătiri. Am rezervat biletele din luna octombrie pentru luna ianuarie. Imediat am analizat ce trebuie făcut şi m-am pus pe treabă. Pe măsură ce timpul trecea, lista se lungea. Am început să adun lucrurile de pe listă, dar, înainte de plecare, tot a trebuit să stau trează toată noaptea ca să fac bagajele şi totul să fie gata.

La aeroport au fost tipărite biletele, am predat bagajele, am trecut prin procedurile de securitate şi, în final, am ajuns la poartă, unde am aşteptat să ne îmbarcăm în avion. Din momentul în care se începe îmbarcarea, pasagerii sunt chemaţi de câteva ori, apoi vine apelul final. Când toată lumea este în avion, se închid uşile şi, de obicei, nu există nicio şansă ca vreun întârziat să poată convinge pe cineva să-i deschidă uşa, ca să poată intra.

Într-o zi, ce va veni curând, se va face apelul final de părăsire a planetei Pământ. Suntem noi gata, eu şi tu? Am pus în bagajul caracterului nostru lucruri pe care le doreşte Dumnezeu în împărăţia Sa? Lista lui Dumnezeu începe cu Galateni 5:22 – dragoste, bucurie, pace, răbdare, bunătate, amabilitate, credinţă, modestie şi cumpătare, îi cerem lui Dumnezeu zilnic experienţe prin care El să genereze şi să dezvolte aceste virtuţi în noi? El ne spune în Filipeni 4:8 să ne gândim la lucruri care sunt adevărate, nobile, drepte, curate, plăcute şi demne de admirat. Cum ne transformăm gândurile noastre în cele pe care le doreşte Dumnezeu? Un prim pas este să petrecem timp cu Dumnezeu în fiecare dimineaţă, să ascultăm glasul Său venind de pe paginile Bibliei şi să vorbim cu El prin intermediul rugăciunii, după care să colaborăm cu El toată ziua.

În unele locuri, femeile nu ştiu să citească şi nu au Biblii, dar toate ne putem ruga, cerându-I lui Dumnezeu să ne îndrume pe noi – şi pe ele – pe calea Sa. Unde trăiesc eu, avem Biblii peste tot prin casă, dar nu avem timp să le citim pentru că suntem împinse de către societate să lucrăm mai mult, să avem mai mult. Cu cât timpul zboară mai repede, cu atât îmi dau seama mai mult că a deţine bunuri nu e nici pe departe la fel de important cu a avea calităţile cerute de Dumnezeu. Continuarea listei lui Dumnezeu o poţi găsi în Efeseni 5:9; 1 Timotei 6:11; 2 Timotei 3:10; 2 Petru 1:5-7; Romani 5:4,5; Coloseni 3:1-17 şi în 1 Corinteni 13.

Ne facem bagajele? Ne dăm seama cât de repede ajungem în criză de timp? Îmi place refrenul imnului „Vreau să fiu gata!” când Isus va reveni: „Plăcerile vieţii fireşti dispar în timp ce eu pe El îl aştept.” Am descoperit cât de real e acest vers. Cerul trebuie să fie ţinta noastră. Nu rata ultimul apel pentru îmbarcare!

Elizabeth Versteegh Odiyar

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video