Dumnezeul care suferă

  Isus, când a văzut-o plângând, pe ea şi pe iudeii care veniseră cu ea, S-a înfiorat în duhul Lui şi S-a tulburat. Şi a zis: „Unde l-aţi pus?” „Doamne”, I-au răspuns ei, „vino şi vezi!” Isus plângea. – Ioan 11:33-35

  Plecam de la o întâlnire din Sydney, Australia, când o tânără m-a bătut uşor pe umăr şi m-a rugat să stăm de vorbă. M-am uitat la faţa ei frumoasă şi am încurajat-o să-mi povestească ce o preocupa. Pe loc şi cu mare emoţie, şi-a vărsat amarul anului care se încheiase. Îşi pierduse părinţii, fratele şi soţul. Şi, din cauza incendiilor din acel an din unele părţi ale Australiei, îşi pierduse şi casa. Toate într-un an. Când am întrebat-o cum rezistă, a deschis o Biblie mică şi mi-a arătat mesajul scris de mâna tatălui ei înainte de a deceda din cauza cancerului: „Ai credinţă în Isus, în ciuda a ceea ce aduce viaţa peste tine.” Printre lacrimi, ea a adăugat: „Acum înţelegeţi de ce şi cum am rămas în viaţă.”

  Când pierdem ceva sau pe cineva foarte important pentru noi, ne poate lua timp să ne adaptăm şi să învăţăm să ne continuăm viaţa, în ciuda golului creat. Pentru ca durerea să fie urmată de vindecare şi creştere spirituală, pierderile noastre trebuie identificate, conştientizate. Poate şi împreună cu altcineva să le acordăm atenţie în mod corespunzător.

  Privind la noua mea prietenă australiancă, am întrebat: „Ce anume te-a ajutat în procesul de vindecare?” Mă rog ca ceea ce mi-a spus ea să te ajute şi pe tine, în cazul în care suferi în urma unei pierderi.

  „În primul rând, L-am chemat pe Dumnezeu să sufere împreună cu mine”, a început ea. „Biblia ne spune că Dumnezeu nu minimalizează şi nici nu neagă realitatea pierderilor noastre. El suferă împreună cu noi. Nu suntem singure. În al doilea rând, îmi dau mie însămi timpul de care am nevoie pentru a-mi relua viaţa – nicio decizie importantă deocamdată, până când voi fi în stare să gândesc limpede.” Nu există un termen-limită pentru suferinţă, după care să fie nevoie să „mergem mai departe” sau „să trecem peste asta”, aşa cum s-ar putea să ne spună unii. Nu există un timp prestabilit pentru suferinţă, aşa că încearcă să nu pui presiune pe tine sau pe alţii „ca să mergi mai departe” sau „să treci peste asta”. „În cele din urmă”; a continuat ea, „îi las pe alţii să mă ajute.” Este foarte important să ne explicăm sentimentele şi să le spunem altora ce pot face ca să ne ajute – fie că e vorba de susţinere emoţională, de ajutor în pregătirea mesei sau de supravegherea copiilor.

  La sfârşit, a adăugat: „O persoană pe care nu o cunosc a plătit ca eu să vin la această întâlnire. Acum am speranţă şi sunt vindecată.” Aminteşte-i astăzi unei persoane că Dumnezeu suferă împreună cu ea şi îi oferă speranţă!

  Raquel Queiroz de Costa Arrais

  Dumnezeul care suferă - 2017. Este foarte important să ne explicăm sentimentele şi să le spunem altora ce pot face ca să ne ajute - fie că e vorba de susţinere emoţională, de ajutor în pregătirea mesei sau de supravegherea copiilor. Aminteşte-i astăzi unei persoane că Dumnezeu suferă împreună cu ea şi îi oferă speranţă!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...