Dumnezeul care suferă

  Isus, când a văzut-o plângând, pe ea şi pe iudeii care veniseră cu ea, S-a înfiorat în duhul Lui şi S-a tulburat. Şi a zis: „Unde l-aţi pus?” „Doamne”, I-au răspuns ei, „vino şi vezi!” Isus plângea. – Ioan 11:33-35

  Plecam de la o întâlnire din Sydney, Australia, când o tânără m-a bătut uşor pe umăr şi m-a rugat să stăm de vorbă. M-am uitat la faţa ei frumoasă şi am încurajat-o să-mi povestească ce o preocupa. Pe loc şi cu mare emoţie, şi-a vărsat amarul anului care se încheiase. Îşi pierduse părinţii, fratele şi soţul. Şi, din cauza incendiilor din acel an din unele părţi ale Australiei, îşi pierduse şi casa. Toate într-un an. Când am întrebat-o cum rezistă, a deschis o Biblie mică şi mi-a arătat mesajul scris de mâna tatălui ei înainte de a deceda din cauza cancerului: „Ai credinţă în Isus, în ciuda a ceea ce aduce viaţa peste tine.” Printre lacrimi, ea a adăugat: „Acum înţelegeţi de ce şi cum am rămas în viaţă.”

  Când pierdem ceva sau pe cineva foarte important pentru noi, ne poate lua timp să ne adaptăm şi să învăţăm să ne continuăm viaţa, în ciuda golului creat. Pentru ca durerea să fie urmată de vindecare şi creştere spirituală, pierderile noastre trebuie identificate, conştientizate. Poate şi împreună cu altcineva să le acordăm atenţie în mod corespunzător.

  Privind la noua mea prietenă australiancă, am întrebat: „Ce anume te-a ajutat în procesul de vindecare?” Mă rog ca ceea ce mi-a spus ea să te ajute şi pe tine, în cazul în care suferi în urma unei pierderi.

  „În primul rând, L-am chemat pe Dumnezeu să sufere împreună cu mine”, a început ea. „Biblia ne spune că Dumnezeu nu minimalizează şi nici nu neagă realitatea pierderilor noastre. El suferă împreună cu noi. Nu suntem singure. În al doilea rând, îmi dau mie însămi timpul de care am nevoie pentru a-mi relua viaţa – nicio decizie importantă deocamdată, până când voi fi în stare să gândesc limpede.” Nu există un termen-limită pentru suferinţă, după care să fie nevoie să „mergem mai departe” sau „să trecem peste asta”, aşa cum s-ar putea să ne spună unii. Nu există un timp prestabilit pentru suferinţă, aşa că încearcă să nu pui presiune pe tine sau pe alţii „ca să mergi mai departe” sau „să treci peste asta”. „În cele din urmă”; a continuat ea, „îi las pe alţii să mă ajute.” Este foarte important să ne explicăm sentimentele şi să le spunem altora ce pot face ca să ne ajute – fie că e vorba de susţinere emoţională, de ajutor în pregătirea mesei sau de supravegherea copiilor.

  La sfârşit, a adăugat: „O persoană pe care nu o cunosc a plătit ca eu să vin la această întâlnire. Acum am speranţă şi sunt vindecată.” Aminteşte-i astăzi unei persoane că Dumnezeu suferă împreună cu ea şi îi oferă speranţă!

  Raquel Queiroz de Costa Arrais

  Dumnezeul care suferă - 2017. Este foarte important să ne explicăm sentimentele şi să le spunem altora ce pot face ca să ne ajute - fie că e vorba de susţinere emoţională, de ajutor în pregătirea mesei sau de supravegherea copiilor. Aminteşte-i astăzi unei persoane că Dumnezeu suferă împreună cu ea şi îi oferă speranţă!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...