Cu cât îmbătrânesc mai mult…

  Oricine crede în El (…) să aibă viaţa veşnică. – Ioan 3:15

  „Cu cât îmbătrânesc mai mult…” După ultima mea aniversare, e foarte ciudat cum aceste cuvinte devin mai fireşti. Totuşi, pe măsură ce studiez Biblia şi o raportez la viaţa mea, îmi dau seama că I-a luat lui Dumnezeu foarte mult până să mă aducă unde a vrut El. Pot fi o femeie încăpăţânată şi insistentă – greu de urnit.

  Când aveam 30 de ani, ca responsabilă cu relaţiile publice ale bisericii şi fiind ocupată cu serviciul în cel mai mare spital din statul în care locuiesc, eram îndrăzneaţă şi curajoasă. Spuneam la toată lumea că îl iubesc pe Dumnezeu şi L-am acceptat ca Mântuitor. Dar existau ocazii în care, ca să pot realiza lucruri importante, ceream foarte mult de la alţii. Şi insistam să se facă aşa cum voiam eu, pentru că era important; şi nu mă întrebam dacă nu cumva era nenecesar.

  Într-o zi, sunând la serviciul de mentenanţă pentru ceva ce trebuia neapărat făcut, la un moment dat am auzit cum glasul secretarei începe să tremure. „Eşti bine?” am întrebat-o. Mi-a răspuns că răcise, dar eu ştiam ce auzisem. Îi era frică de mine. Eu – femeia curajoasă, îndrăzneaţă şi insistentă – mă credeam femeia în stare să facă orice pentru un membru al familiei sau pentru un prieten în nevoie.

  Aşa se face că, sub imboldul de la Domnul, am păşit sfioasă în biroul unde lucra această femeie. M-a întâmpinat cu un zâmbet forţat, cu ochii roşii şi împingând departe de ea cutia cu şerveţele. În primul rând, Duhul Sfânt mi-a înmuiat inima, frângând-o în două. Această femeie era sora mea, iar eu alesesem să nu manifest respect faţă de ea. Cu scuzele de rigoare şi înţelegând şi mai bine cât de grosolană şi tăioasă fusesem, mi-am cerut iertare şi mi-am făcut o nouă prietenă. În acea zi, în biroul serviciului de mentenanţă, viaţa mea s-a schimbat, în prezenţa femeii cu care mă purtasem urât.

  Citind Matei 17, aflăm că ucenicii nu puteau vindeca un băiat posedat de demoni. Isus S-a întors dinspre tatăl băiatului spre cei cu care trăia zi de zi şi le-a spus că El era cu ei de aşa de multă vreme, iar ei încă sunt necredincioşi!

  Acum, că am îmbătrânit şi am ajuns ca alţii să se poarte urât cu mine, compasiunea mea a crescut. Rugându-mă permanent ca spiritul meu să fie în armonie cu Spiritul lui Dumnezeu, îl rog pe Isus să fie mai aproape de mine decât ar fi o a doua piele pe corpul meu, în speranţa că, în viitorul apropiat, voi locui cu El pentru totdeauna.

  Sally J. Aken-Linke

  Cu cât îmbătrânesc mai mult... - 2017. Rugându-mă permanent ca spiritul meu să fie în armonie cu Spiritul lui Dumnezeu, îl rog pe Isus să fie mai aproape de mine decât ar fi o a doua piele pe corpul meu, în speranţa că, în viitorul apropiat, voi locui cu El pentru totdeauna.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...