Cu cât îmbătrânesc mai mult…

  Oricine crede în El (…) să aibă viaţa veşnică. – Ioan 3:15

  „Cu cât îmbătrânesc mai mult…” După ultima mea aniversare, e foarte ciudat cum aceste cuvinte devin mai fireşti. Totuşi, pe măsură ce studiez Biblia şi o raportez la viaţa mea, îmi dau seama că I-a luat lui Dumnezeu foarte mult până să mă aducă unde a vrut El. Pot fi o femeie încăpăţânată şi insistentă – greu de urnit.

  Când aveam 30 de ani, ca responsabilă cu relaţiile publice ale bisericii şi fiind ocupată cu serviciul în cel mai mare spital din statul în care locuiesc, eram îndrăzneaţă şi curajoasă. Spuneam la toată lumea că îl iubesc pe Dumnezeu şi L-am acceptat ca Mântuitor. Dar existau ocazii în care, ca să pot realiza lucruri importante, ceream foarte mult de la alţii. Şi insistam să se facă aşa cum voiam eu, pentru că era important; şi nu mă întrebam dacă nu cumva era nenecesar.

  Într-o zi, sunând la serviciul de mentenanţă pentru ceva ce trebuia neapărat făcut, la un moment dat am auzit cum glasul secretarei începe să tremure. „Eşti bine?” am întrebat-o. Mi-a răspuns că răcise, dar eu ştiam ce auzisem. Îi era frică de mine. Eu – femeia curajoasă, îndrăzneaţă şi insistentă – mă credeam femeia în stare să facă orice pentru un membru al familiei sau pentru un prieten în nevoie.

  Aşa se face că, sub imboldul de la Domnul, am păşit sfioasă în biroul unde lucra această femeie. M-a întâmpinat cu un zâmbet forţat, cu ochii roşii şi împingând departe de ea cutia cu şerveţele. În primul rând, Duhul Sfânt mi-a înmuiat inima, frângând-o în două. Această femeie era sora mea, iar eu alesesem să nu manifest respect faţă de ea. Cu scuzele de rigoare şi înţelegând şi mai bine cât de grosolană şi tăioasă fusesem, mi-am cerut iertare şi mi-am făcut o nouă prietenă. În acea zi, în biroul serviciului de mentenanţă, viaţa mea s-a schimbat, în prezenţa femeii cu care mă purtasem urât.

  Citind Matei 17, aflăm că ucenicii nu puteau vindeca un băiat posedat de demoni. Isus S-a întors dinspre tatăl băiatului spre cei cu care trăia zi de zi şi le-a spus că El era cu ei de aşa de multă vreme, iar ei încă sunt necredincioşi!

  Acum, că am îmbătrânit şi am ajuns ca alţii să se poarte urât cu mine, compasiunea mea a crescut. Rugându-mă permanent ca spiritul meu să fie în armonie cu Spiritul lui Dumnezeu, îl rog pe Isus să fie mai aproape de mine decât ar fi o a doua piele pe corpul meu, în speranţa că, în viitorul apropiat, voi locui cu El pentru totdeauna.

  Sally J. Aken-Linke

  Cu cât îmbătrânesc mai mult... - 2017. Rugându-mă permanent ca spiritul meu să fie în armonie cu Spiritul lui Dumnezeu, îl rog pe Isus să fie mai aproape de mine decât ar fi o a doua piele pe corpul meu, în speranţa că, în viitorul apropiat, voi locui cu El pentru totdeauna.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...