Aventură în Italia

  Inima omului se gândeşte pe ce cale să meargă, dar Domnul îi îndreaptă paşii. – Proverbele 16:9

  Acum câţiva ani, am urmat cursuri de limba franceză în Campusul Adventist Saleve, din Collonges, Franţa. Cinci dintre noi am vrut să vizităm Italia în timpul primei vacanţe, aşa că am plănuit o excursie.

  În ziua stabilită, am ajuns din timp în gara aflată nu departe, în Geneva, Elveţia. Un băiat din grup, Maurice, a zis că el vrea să ia micul dejun. Trenul nu sosise, aşa că a considerat că are timp destul. Noi nu prea cunoşteam sistemul european al mersului trenurilor, aşa că n-am ştiut că trenurile sosesc în staţie şi stau câteva minute înainte să plece mai departe. Când garnitura a tras la peron, ne-am urcat şi i-am ţinut loc şi lui Maurice. Imaginează-ţi panica noastră când, după numai trei minute, trenul a plecat fără Maurice. Nu aveam niciunul telefon mobil, iar Maurice nu ştia unde urma să ne cazăm în Roma. Ne-am imaginat că, pur şi simplu, se va întoarce la şcoală. Două zile mai târziu, savuram o pizza la faimoasa Fontana di Trevi şi, ce să vezi, şi-a făcut apariţia Maurice. Luase următorul tren spre Roma şi ne căutase. Ne-am bucurat să ne reîntâlnim.

  A urmat Veneţia. Ne rezervaserăm locurile şi, pentru că nu fusese cu noi, Maurice nu avea rezervare, iar trenul nostru era plin. Din fericire, a putut lua un alt tren la câteva minute după al nostru. Când am ajuns în Veneţia, am descoperit că erau două gări, iar trenul lui sosise în cealaltă gară. Cu mare bucurie, l-am găsit pe Maurice în mai puţin de o oră.

  Am reuşit să rămânem împreună la Veneţia şi apoi la Florenţa. Dar când ne-am întors la Geneva, Maurice a insistat să luăm un alt autobuz spre Franţa, i-am spus că acel autobuz se îndrepta spre un alt oraş şi să aştepte câteva minute, apoi să ia autobuzul nostru spre Collonges. Dar el tot a urcat în autobuzul în care nu trebuia şi a ajuns înapoi la şcoală la câteva ore după noi.

  De câte ori nu suntem şi noi ca Maurice? Alergăm încoace şi-ncolo, nederanjându-ne să cerem călăuzirea lui Dumnezeu. Sau dăm impresia că avem o legătură cu Dumnezeu, dar persistăm pe drumul nostru. Din fericire, Dumnezeu este întotdeauna la dispoziţia noastră şi aşteaptă să-I supunem Lui viaţa noastră. Întotdeauna El ne va duce pe drumul cel bun. Nu vrei să-L rogi să-ţi îndrume paşii astăzi?

  Amanda N. Gaspard

  Aventură în Italia - 2017. Alergăm încoace şi-ncolo, nederanjându-ne să cerem călăuzirea lui Dumnezeu. Sau dăm impresia că avem o legătură cu Dumnezeu, dar persistăm pe drumul nostru. Din fericire, Dumnezeu este întotdeauna la dispoziţia noastră şi aşteaptă să-I supunem Lui viaţa noastră. Întotdeauna El ne va duce pe drumul cel bun.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...