Aventură în Italia

  Inima omului se gândeşte pe ce cale să meargă, dar Domnul îi îndreaptă paşii. – Proverbele 16:9

  Acum câţiva ani, am urmat cursuri de limba franceză în Campusul Adventist Saleve, din Collonges, Franţa. Cinci dintre noi am vrut să vizităm Italia în timpul primei vacanţe, aşa că am plănuit o excursie.

  În ziua stabilită, am ajuns din timp în gara aflată nu departe, în Geneva, Elveţia. Un băiat din grup, Maurice, a zis că el vrea să ia micul dejun. Trenul nu sosise, aşa că a considerat că are timp destul. Noi nu prea cunoşteam sistemul european al mersului trenurilor, aşa că n-am ştiut că trenurile sosesc în staţie şi stau câteva minute înainte să plece mai departe. Când garnitura a tras la peron, ne-am urcat şi i-am ţinut loc şi lui Maurice. Imaginează-ţi panica noastră când, după numai trei minute, trenul a plecat fără Maurice. Nu aveam niciunul telefon mobil, iar Maurice nu ştia unde urma să ne cazăm în Roma. Ne-am imaginat că, pur şi simplu, se va întoarce la şcoală. Două zile mai târziu, savuram o pizza la faimoasa Fontana di Trevi şi, ce să vezi, şi-a făcut apariţia Maurice. Luase următorul tren spre Roma şi ne căutase. Ne-am bucurat să ne reîntâlnim.

  A urmat Veneţia. Ne rezervaserăm locurile şi, pentru că nu fusese cu noi, Maurice nu avea rezervare, iar trenul nostru era plin. Din fericire, a putut lua un alt tren la câteva minute după al nostru. Când am ajuns în Veneţia, am descoperit că erau două gări, iar trenul lui sosise în cealaltă gară. Cu mare bucurie, l-am găsit pe Maurice în mai puţin de o oră.

  Am reuşit să rămânem împreună la Veneţia şi apoi la Florenţa. Dar când ne-am întors la Geneva, Maurice a insistat să luăm un alt autobuz spre Franţa, i-am spus că acel autobuz se îndrepta spre un alt oraş şi să aştepte câteva minute, apoi să ia autobuzul nostru spre Collonges. Dar el tot a urcat în autobuzul în care nu trebuia şi a ajuns înapoi la şcoală la câteva ore după noi.

  De câte ori nu suntem şi noi ca Maurice? Alergăm încoace şi-ncolo, nederanjându-ne să cerem călăuzirea lui Dumnezeu. Sau dăm impresia că avem o legătură cu Dumnezeu, dar persistăm pe drumul nostru. Din fericire, Dumnezeu este întotdeauna la dispoziţia noastră şi aşteaptă să-I supunem Lui viaţa noastră. Întotdeauna El ne va duce pe drumul cel bun. Nu vrei să-L rogi să-ţi îndrume paşii astăzi?

  Amanda N. Gaspard

  Aventură în Italia - 2017. Alergăm încoace şi-ncolo, nederanjându-ne să cerem călăuzirea lui Dumnezeu. Sau dăm impresia că avem o legătură cu Dumnezeu, dar persistăm pe drumul nostru. Din fericire, Dumnezeu este întotdeauna la dispoziţia noastră şi aşteaptă să-I supunem Lui viaţa noastră. Întotdeauna El ne va duce pe drumul cel bun.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...