Un viitor şi o nădejde – în vremuri de restrişte

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde. – Ieremia 29:11

  Este o promisiune a cărei împlinire o cerem de la Dumnezeu. El are planuri. Un viitor pentru noi. Un viitor plin de speranţă şi de lucruri bune. Credem acest lucru, dar uneori parcă începem să avem îndoieli. Îndoieli că planurile Lui n-ar fi bune. Uneori viaţa noastră e grea. Cancer. Probleme financiare. Divorţ. Un copil îndepărtându-se de Dumnezeu. Un soţ care nu mă mai iubeşte sau care e ataşat emoţional de altcineva. Un loc de muncă unde muncesc prea mult şi sunt apreciată prea puţin. Păi, unde sunt atunci speranţa şi planurile bune promise de Dumnezeu?

  Noi uităm că promisiunea din Ieremia 29:11 a fost scrisă când israeliţii erau prizonieri în Babilon. O captivitate permisă de Dumnezeu (v. 4). Erau sclavi. Viaţa era grea. Nu era viaţa pe care şi-o doriseră. Aşa că Dumnezeu le-a trimis prin Ieremia o scrisoare, prin care le promitea un viitor şi o speranţă. Doar că viitorul şi speranţa nu prea erau deocamdată, ci urmau să vină după 70 de ani. O aşteptare îndelungată. Între timp, Dumnezeu le-a spus să-şi trăiască viaţa acolo unde se află. Nu doar să îndure. Să trăiască. „Zidiţi case şi locuiţi-le, sădiţi grădini şi mâncaţi din roadele lor” (v. 5). Trebuiau să se bucure de nepoţii şi de strănepoţii lor – deşi aflaţi în captivitate. Trebuiau să urmărească „binele cetăţii” unde erau prizonieri. Să trăiască în pace. Să se roage pentru cetate şi să nu dea ascultare minciunilor sau propriilor visuri pentru o viaţă mai bună (v. 8). Să-şi ducă traiul fără să se plângă de vremurile grele, ca şi când acela ar fi fost locul în care trebuiau să fie şi să se încreadă că Dumnezeu are pregătit ceva mai bun.

  Nici mie nu îmi place să trăiesc în captivitate – fie că e vorba de un serviciu greu, de o relaţie eşuată, de aşteptări spulberate. Chiar nu vreau să plantez nicio grădină. Sau să îmi ridic o casă, de parcă aş fi blocată multă vreme în acest loc. Vreau ca viaţa să fie uşoară şi bună. Şi vreau asta acum.

  Totuşi, când am încredere în El – când mă rog pentru pace în suflet atunci când viaţa nu prea îmi dă pace -, El îmi răspunde. Îşi manifestă dragostea. Şopteşte cuvinte de speranţă. De curaj. Trimite o prietenă cu o cană de ceai, cu o ureche deschisă, cu un cuvânt de încurajare. O prietenă care spune: „Nu, nu ai luat-o razna. Mergi înainte tot aşa.” Simt iubirea Sa. O dată în plus, Îl caut pe Cel care promite că îl vom găsi (v. 14). Chiar şi atunci când simţim… captivitatea. Şi, într-un final, El ne va scăpa din aceste clipe grele sau ani grei. Dar deocamdată ştim că nu ne-a uitat sau abandonat. Ne putem duce viaţa aici pentru că El e aici.

  Tamyra Horst

  Un viitor şi o nădejde - în vremuri de restrişte - 2017. Totuşi, când am încredere în El - când mă rog pentru pace în suflet atunci când viaţa nu prea îmi dă pace -, El îmi răspunde. Îşi manifestă dragostea. Şopteşte cuvinte de speranţă. De curaj. Trimite o prietenă cu o cană de ceai, cu o ureche deschisă, cu un cuvânt de încurajare. Simt iubirea Sa.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...