Am scos un demon

  Şi acolo era o femeie stăpânită de optsprezece ani de un duh de neputinţă; era gârbovă şi nu putea nicicum să-şi îndrepte spatele. (…) Isus (…) i-a zis: „Femeie, eşti dezlegată. (…)” îndată (ea) s-a îndreptat şi slăvea pe Dumnezeu. – Luca 13:11-13

  Cineva de la grupa mea de studiu biblic a ridicat o întrebare: „Ce este duhul omului? Când a scos un duh rău, de ce anume i-a eliberat Isus pe oameni?”

  „Cred că e vorba de atitudinea lor”, am explicat eu. „Eu am un anume mod de gândire şi dintr-odată Isus atinge acel mod de gândire şi sunt vindecată. Mă simt eliberată de acel duh rău care mă înrobea.”

  Ulterior, m-am gândit la un exemplu. De mică, am început să cred în subconştientul meu că este responsabilitatea mea să ţin universul în mişcare – să deţin controlul asupra tuturor. Când eu aveam patru luni, tata a fost înrolat în armată, aşa că eu am fost lăsată să „am grijă” de mama. Când s-au născut surorile mele gemene, mama avea nevoie de mult ajutor. Când părinţii mei au venit la biserică, aici am găsit alte standarde de atins. Când am început şcoala, s-au adăugat alţii faţă de care m-am simţit responsabilă să îi ţin în rând. Adolescentă fiind, au apărut în familia noastră doi fraţi, aşa că i-am luat în vizor şi pe ei. Nivelul de stres a crescut pe măsură ce creşteau şi ei şi deveneau tot mai greu de controlat. Uneori mă înfuriam din cauza lipsei lor de cooperare; mi-era frică tot timpul. Aceasta părea să fie misiunea vieţii mele, iar eu eşuam. Toţi aceşti oameni detestau ce încercam eu să fac pentru ei, dar eu mă străduiam şi mai mult.

  Apoi m-am măritat cu cineva care necesita „foarte multă grijă” din partea mea, din moment ce era atât de „iresponsabil” spiritual. Când au apărut cele două fiice ale noastre, pentru o vreme părea că am reuşit cu ele, dar au ajuns la adolescenţă şi mi-am dat seama că eşuam lamentabil. Nu ştiu de ce, deoarece mă străduiam din răsputeri, mă rugam fierbinte şi studiam cu sârguinţă.

  O situaţie de criză ne-a obligat să căutăm consiliere. La început, am văzut în aceasta o nouă modalitate de a redobândi controlul, dar într-un sfârşit am aflat adevărul – nu mă puteam controla decât pe mine şi doar atât cerea Dumnezeu de la mine. Ce uşurare! Am învăţat să rostesc rugăciunea: „Doamne, dă-mi liniştea să accept lucrurile pe care nu le pot schimba şi curajul să schimb lucrurile pe care le pot schimba (pe mine însămi).”

  Femeia din Biblie era încovoiată de două ori: duhul rău o împovărase cu ruşine? Sau cu vinovăţie? La ultimul control medical, doctorul mi-a spus să ţin spatele mai drept.

  Lana Fletcher

  Am scos un demon - 2017. Într-un sfârşit am aflat adevărul - nu mă puteam controla decât pe mine şi doar atât cerea Dumnezeu de la mine. Ce uşurare! Am învăţat să rostesc rugăciunea: „Doamne, dă-mi liniştea să accept lucrurile pe care nu le pot schimba şi curajul să schimb lucrurile pe care le pot schimba (pe mine însămi).”
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...