Am scos un demon

  Şi acolo era o femeie stăpânită de optsprezece ani de un duh de neputinţă; era gârbovă şi nu putea nicicum să-şi îndrepte spatele. (…) Isus (…) i-a zis: „Femeie, eşti dezlegată. (…)” îndată (ea) s-a îndreptat şi slăvea pe Dumnezeu. – Luca 13:11-13

  Cineva de la grupa mea de studiu biblic a ridicat o întrebare: „Ce este duhul omului? Când a scos un duh rău, de ce anume i-a eliberat Isus pe oameni?”

  „Cred că e vorba de atitudinea lor”, am explicat eu. „Eu am un anume mod de gândire şi dintr-odată Isus atinge acel mod de gândire şi sunt vindecată. Mă simt eliberată de acel duh rău care mă înrobea.”

  Ulterior, m-am gândit la un exemplu. De mică, am început să cred în subconştientul meu că este responsabilitatea mea să ţin universul în mişcare – să deţin controlul asupra tuturor. Când eu aveam patru luni, tata a fost înrolat în armată, aşa că eu am fost lăsată să „am grijă” de mama. Când s-au născut surorile mele gemene, mama avea nevoie de mult ajutor. Când părinţii mei au venit la biserică, aici am găsit alte standarde de atins. Când am început şcoala, s-au adăugat alţii faţă de care m-am simţit responsabilă să îi ţin în rând. Adolescentă fiind, au apărut în familia noastră doi fraţi, aşa că i-am luat în vizor şi pe ei. Nivelul de stres a crescut pe măsură ce creşteau şi ei şi deveneau tot mai greu de controlat. Uneori mă înfuriam din cauza lipsei lor de cooperare; mi-era frică tot timpul. Aceasta părea să fie misiunea vieţii mele, iar eu eşuam. Toţi aceşti oameni detestau ce încercam eu să fac pentru ei, dar eu mă străduiam şi mai mult.

  Apoi m-am măritat cu cineva care necesita „foarte multă grijă” din partea mea, din moment ce era atât de „iresponsabil” spiritual. Când au apărut cele două fiice ale noastre, pentru o vreme părea că am reuşit cu ele, dar au ajuns la adolescenţă şi mi-am dat seama că eşuam lamentabil. Nu ştiu de ce, deoarece mă străduiam din răsputeri, mă rugam fierbinte şi studiam cu sârguinţă.

  O situaţie de criză ne-a obligat să căutăm consiliere. La început, am văzut în aceasta o nouă modalitate de a redobândi controlul, dar într-un sfârşit am aflat adevărul – nu mă puteam controla decât pe mine şi doar atât cerea Dumnezeu de la mine. Ce uşurare! Am învăţat să rostesc rugăciunea: „Doamne, dă-mi liniştea să accept lucrurile pe care nu le pot schimba şi curajul să schimb lucrurile pe care le pot schimba (pe mine însămi).”

  Femeia din Biblie era încovoiată de două ori: duhul rău o împovărase cu ruşine? Sau cu vinovăţie? La ultimul control medical, doctorul mi-a spus să ţin spatele mai drept.

  Lana Fletcher

  Am scos un demon - 2017. Într-un sfârşit am aflat adevărul - nu mă puteam controla decât pe mine şi doar atât cerea Dumnezeu de la mine. Ce uşurare! Am învăţat să rostesc rugăciunea: „Doamne, dă-mi liniştea să accept lucrurile pe care nu le pot schimba şi curajul să schimb lucrurile pe care le pot schimba (pe mine însămi).”
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...