Ceva frumos

Orice lucru El îl face frumos. – Eclesiastul 3:11
Dau o cunună împărătească, în loc de cenuşă, – Isaia 61:3

Scotoceam printre obiecte la târgul de lucruri folosite, când ceva unic mi-a atras atenţia. Era o masă de grădină confecţionată din bucăţi de sticlă. Nu era de vânzare, dar am fost cucerită de felul în care culorile captau lumina soarelui. Străluceau şi scânteiau ca nimic ce văzusem până atunci. Când m-am uitat mai atentă la masă, mi-am dat seama că toate bucăţile de sticlă se asemănau foarte mult şi trebuie să fi provenit din acelaşi loc sau set. L-am abordat pe proprietar, care mi-a spus povestea mesei.

Bunica lui Austin avea o vază foarte mare şi frumoasă pe care o cumpărase într-o călătorie în Europa. Îndrăgise mulţi ani acea vază şi deseori o umpluse cu buchete mari de flori. Într-o zi, Austin, copil fiind, a dat peste vază şi a spart-o. Pe bunica a întristat-o mult ideea să piardă vaza pe care o îndrăgea aşa de mult. Nevoind să arunce cioburile, bunicul le-a adunat în speranţa că le va lipi. Din nefericire, n-a reuşit. Apoi i-a venit o idee genială. A dus cioburile în curte şi a început să le spargă pe cele mari cu ciocanul. A luat o masă care zăcea părăsită de ani de zile şi a început să lipească pe ea cioburile. A transformat atât vaza, cât şi vechea şi repudiata masă în acest obiect unicat ca frumuseţe. Austin spune că a păstrat masa toţi aceşti ani ca să nu uite că, atunci când lucrurile par distruse şi nu par să se mai poată repara sau purta, pot fi totuşi transformate în ceva frumos.

M-am tot gândit la cioburile vieţii mele, la speranţele spulberate şi la oportunităţile ratate, toate aparent pierdute sau irecuperabile. Dar cunosc un Maestru care operează cu lucruri ce par irecuperabile, pentru a crea frumuseţi inimaginabile. Sloganul lui publicitar este: „Dau o cunună, în loc de cenuşă.” El promite să repare, să refacă sau să transforme în timp ce tu aştepţi. Lucrează impecabil şi promisiunea Lui e susţinută de o garanţie fără egal. Ce ai de câştigat, dacă nu ceva frumos în schimb?

Dragă Maestre, Te laud pentru că ai grijă de totul în viaţa mea, nu doar de ceea ce este, dar şi de ceea ce ar putea fi.

Twinkle Guimaraes

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video