Ceva frumos

  Orice lucru El îl face frumos. – Eclesiastul 3:11
  Dau o cunună împărătească, în loc de cenuşă, – Isaia 61:3

  Scotoceam printre obiecte la târgul de lucruri folosite, când ceva unic mi-a atras atenţia. Era o masă de grădină confecţionată din bucăţi de sticlă. Nu era de vânzare, dar am fost cucerită de felul în care culorile captau lumina soarelui. Străluceau şi scânteiau ca nimic ce văzusem până atunci. Când m-am uitat mai atentă la masă, mi-am dat seama că toate bucăţile de sticlă se asemănau foarte mult şi trebuie să fi provenit din acelaşi loc sau set. L-am abordat pe proprietar, care mi-a spus povestea mesei.

  Bunica lui Austin avea o vază foarte mare şi frumoasă pe care o cumpărase într-o călătorie în Europa. Îndrăgise mulţi ani acea vază şi deseori o umpluse cu buchete mari de flori. Într-o zi, Austin, copil fiind, a dat peste vază şi a spart-o. Pe bunica a întristat-o mult ideea să piardă vaza pe care o îndrăgea aşa de mult. Nevoind să arunce cioburile, bunicul le-a adunat în speranţa că le va lipi. Din nefericire, n-a reuşit. Apoi i-a venit o idee genială. A dus cioburile în curte şi a început să le spargă pe cele mari cu ciocanul. A luat o masă care zăcea părăsită de ani de zile şi a început să lipească pe ea cioburile. A transformat atât vaza, cât şi vechea şi repudiata masă în acest obiect unicat ca frumuseţe. Austin spune că a păstrat masa toţi aceşti ani ca să nu uite că, atunci când lucrurile par distruse şi nu par să se mai poată repara sau purta, pot fi totuşi transformate în ceva frumos.

  M-am tot gândit la cioburile vieţii mele, la speranţele spulberate şi la oportunităţile ratate, toate aparent pierdute sau irecuperabile. Dar cunosc un Maestru care operează cu lucruri ce par irecuperabile, pentru a crea frumuseţi inimaginabile. Sloganul lui publicitar este: „Dau o cunună, în loc de cenuşă.” El promite să repare, să refacă sau să transforme în timp ce tu aştepţi. Lucrează impecabil şi promisiunea Lui e susţinută de o garanţie fără egal. Ce ai de câştigat, dacă nu ceva frumos în schimb?

  Dragă Maestre, Te laud pentru că ai grijă de totul în viaţa mea, nu doar de ceea ce este, dar şi de ceea ce ar putea fi.

  Twinkle Guimaraes

  Ceva frumos - 2017. M-am tot gândit la cioburile vieţii mele, la speranţele spulberate şi la oportunităţile ratate, toate aparent pierdute sau irecuperabile. Dar cunosc un Maestru care operează cu lucruri ce par irecuperabile, pentru a crea frumuseţi inimaginabile. Sloganul lui publicitar este: „Dau o cunună, în loc de cenuşă.”
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...