Cum m-a adus Dumnezeu mai aproape de El

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca sâ vâ dau un viitor şi o nădejde. – Ieremia 29:11

  Până la vârsta de 14 ani, am trăit în trei orfelinate din Bulgaria. Dumnezeu m-a adus aproape de El înainte ca eu să îl cunosc. În 1996, m-am mutat într-o casă de copii împreună cu alţi o sută de copii, lângă Lukovit, un munte aproape de România. Un băiat cu handicap, care nu se putea deplasa decât târându-se, era îndrăgit de personal şi de copii pentru că era simpatic şi tot timpul zâmbea.

  Când el avea opt ani, iar eu unsprezece, a fost dus la spital, dar la scurt timp a murit. Nu ştiam nimic despre moarte decât ceva ce auzisem la televizor. Băiatul era prima fiinţă despre care am aflat că a murit. Am fost tristă şi aveam întrebări fără răspuns. La înmormântarea restrânsă care s-a ţinut, unii dintre prietenii mei chicoteau. Eram tristă, dar am râs şi eu. „Rosalina, nu râde; e serios ce se întâmplă aici”, mi-a făcut observaţie o îngrijitoare.

  Credeam că-i făcusem băiatului ceva groaznic de rău şi acum trebuia să repar. Nu ştiam unde e, dar nu puteam dormi, aşa că am început să vorbesc cu el în gând. I-am spus că îmi pare rău. În fiecare zi, îi repetam ce se întâmplase în acea zi şi uneori îi cântam în bulgăreşte.

  Am vorbit cu el până la Paşte, când am văzut la televizor un film despre Isus. Era despre cum a venit să ne salveze şi cum va reveni. Nu prea am înţeles mare lucru, dar mi-am amintit că prietenii Lui se rugau la El, după ce S-a întors în ceruri. Aşa că am încercat şi eu să vorbesc cu Dumnezeu şi L-am rugat să aibă grijă de prietenul meu – şi de mine, bineînţeles.

  Uneori venea câte o familie să adopte copii, aşa că m-am rugat să vină cineva să mă ia şi pe mine şi să mă înveţe despre Dumnezeu. După doi ani, un cuplu de americani a venit să mă cunoască. Am petrecut o săptămână împreună, iar când au plecat, cei doi soţi mi-au spus că se vor întoarce după mine. Nu ştiam dacă se vor întoarce, dar am primit o fotografie cu casa lor şi cu o cheie lipită de ea. Când prietenii mei au văzut-o, au spus: „Acum ai o casă şi o familie.” Şi chiar că am avut.

  Domnul mi-a răspuns la rugăciuni şi S-a ţinut de promisiune, pentru că mi-a dat un viitor şi o nădejde. Am aflat că prietenul meu dormea şi, exact aşa cum încercam să vorbesc cu el, mă puteam ruga şi Îi puteam cânta Tatălui meu. Uneori cred că Domnul ar aprecia un cântecel, aşa că îi cânt. Inima mea s-a umplut de dragoste pentru Dumnezeu, aşa că, în 2006, am fost botezată. Îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru că m-a învăţat adevărul Său şi pentru că m-a binecuvântat.

  Rosalind Matheson

  Cum m-a adus Dumnezeu mai aproape de El - 2017. Domnul mi-a răspuns la rugăciuni şi S-a ţinut de promisiune, pentru că mi-a dat un viitor şi o nădejde. Uneori cred că Domnul ar aprecia un cântecel, aşa că îi cânt. Inima mea s-a umplut de dragoste pentru Dumnezeu, aşa că, în 2006, am fost botezată. Îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru că m-a învăţat adevărul Său şi pentru că m-a binecuvântat.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...