Cum m-a adus Dumnezeu mai aproape de El

  Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca sâ vâ dau un viitor şi o nădejde. – Ieremia 29:11

  Până la vârsta de 14 ani, am trăit în trei orfelinate din Bulgaria. Dumnezeu m-a adus aproape de El înainte ca eu să îl cunosc. În 1996, m-am mutat într-o casă de copii împreună cu alţi o sută de copii, lângă Lukovit, un munte aproape de România. Un băiat cu handicap, care nu se putea deplasa decât târându-se, era îndrăgit de personal şi de copii pentru că era simpatic şi tot timpul zâmbea.

  Când el avea opt ani, iar eu unsprezece, a fost dus la spital, dar la scurt timp a murit. Nu ştiam nimic despre moarte decât ceva ce auzisem la televizor. Băiatul era prima fiinţă despre care am aflat că a murit. Am fost tristă şi aveam întrebări fără răspuns. La înmormântarea restrânsă care s-a ţinut, unii dintre prietenii mei chicoteau. Eram tristă, dar am râs şi eu. „Rosalina, nu râde; e serios ce se întâmplă aici”, mi-a făcut observaţie o îngrijitoare.

  Credeam că-i făcusem băiatului ceva groaznic de rău şi acum trebuia să repar. Nu ştiam unde e, dar nu puteam dormi, aşa că am început să vorbesc cu el în gând. I-am spus că îmi pare rău. În fiecare zi, îi repetam ce se întâmplase în acea zi şi uneori îi cântam în bulgăreşte.

  Am vorbit cu el până la Paşte, când am văzut la televizor un film despre Isus. Era despre cum a venit să ne salveze şi cum va reveni. Nu prea am înţeles mare lucru, dar mi-am amintit că prietenii Lui se rugau la El, după ce S-a întors în ceruri. Aşa că am încercat şi eu să vorbesc cu Dumnezeu şi L-am rugat să aibă grijă de prietenul meu – şi de mine, bineînţeles.

  Uneori venea câte o familie să adopte copii, aşa că m-am rugat să vină cineva să mă ia şi pe mine şi să mă înveţe despre Dumnezeu. După doi ani, un cuplu de americani a venit să mă cunoască. Am petrecut o săptămână împreună, iar când au plecat, cei doi soţi mi-au spus că se vor întoarce după mine. Nu ştiam dacă se vor întoarce, dar am primit o fotografie cu casa lor şi cu o cheie lipită de ea. Când prietenii mei au văzut-o, au spus: „Acum ai o casă şi o familie.” Şi chiar că am avut.

  Domnul mi-a răspuns la rugăciuni şi S-a ţinut de promisiune, pentru că mi-a dat un viitor şi o nădejde. Am aflat că prietenul meu dormea şi, exact aşa cum încercam să vorbesc cu el, mă puteam ruga şi Îi puteam cânta Tatălui meu. Uneori cred că Domnul ar aprecia un cântecel, aşa că îi cânt. Inima mea s-a umplut de dragoste pentru Dumnezeu, aşa că, în 2006, am fost botezată. Îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru că m-a învăţat adevărul Său şi pentru că m-a binecuvântat.

  Rosalind Matheson

  Cum m-a adus Dumnezeu mai aproape de El - 2017. Domnul mi-a răspuns la rugăciuni şi S-a ţinut de promisiune, pentru că mi-a dat un viitor şi o nădejde. Uneori cred că Domnul ar aprecia un cântecel, aşa că îi cânt. Inima mea s-a umplut de dragoste pentru Dumnezeu, aşa că, în 2006, am fost botezată. Îi sunt recunoscătoare lui Dumnezeu pentru că m-a învăţat adevărul Său şi pentru că m-a binecuvântat.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...