Memoria numelor

  Cei ce cunosc Numele Tău se încred în Tine, căci Tu nu părăseşti pe cei ce Te caută. Doamne! – Psalmii 9:10

  Într-o zi, în timp ce stăteam la coadă la casă într-un magazin, am aruncat o privire la ecusonul casierei. Când am ajuns la rând, am început o conversaţie deschisă cu ea, spunându-i pe nume, ca şi când aş fi cunoscut-o de-adevărat. Uimită, încerca disperată să îşi amintească de unde ne cunoaştem. Când i-am spus să stea liniştită că nu mă cunoaşte de fapt, a răsuflat oarecum uşurată. Sinceră să fiu, au fost ocazii în care am simţit şi eu uluirea ei atunci când ar fi trebuit să ştiu numele cuiva. Mă minunez întotdeauna de oamenii care nu m-au văzut de ani de zile, dar mă salută, spunându-mi pe nume când mă văd. Mă fac luntre şi punte în încercarea de a-mi aduce aminte numele lor. Spre disperarea mea, nu am o memorie prea bună a numelor. Sunt situaţii când mi-aş dori să fi avut o mică insignă cu mesajul: „Te rog, aminteşte-mi cum te cheamă şi de unde te cunosc.”

  Există cineva care nu îmi uită niciodată numele. E duşmanul meu. O, da, ştie cum mă cheamă, îmi studiază defectele, îmi vede păcatele şi nu uită. Vorbeşte cu Dumnezeu despre mine. Biblia spune că este acuzatorul meu. Îmi imaginez că spune ceva de genul: „O vezi pe DeeAnn? Ştii ce dezamăgire este pentru Tine. Spune că Te slujeşte, dar uită-te la asta şi la asta şi, mai ales, la asta!” Apoi continuă prin a mă acuza în faţa Dumnezeului meu cu toate eşecurile mele, de toate felurile. Îmi plec capul, ruşinată şi condamnată. La urma urmei, are dreptate, nu există nicio îndoială – nu m-a confundat cu altcineva. Şi-a adus aminte cum mă cheamă.

  Dar este oprit de o mână întinsă. Pe mână e numele meu.„O ştiu Eu pe DeeAnn foarte bine”, spune Prietenul meu. „Vezi astea? Am numele ei încrustat pe mână. E fiica Mea iubită, comoara sufletului Meu, prinţesa Mea iertată. Şi ai face bine să pleci, Satano, pentru că nu ştiu la ce te referi.” Dar, minunea minunilor, El uită păcatele pe care L-am rugat să le ierte. Şi spune: „Eu, Eu îţi şterg fărădelegile, pentru Mine, şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele tale”(Isaia 43:25).

  Mi-aş dori să am o mai bună memorie a numelor. Totuşi singurul nume pe care am nevoie să mi-l amintesc este cel al lui Isus, Răscumpărătorul meu, Salvatorul meu, Prietenul meu. Dar cu tine cum e? Isus ştie şi numele tău.

  DeeAnn Bragaw

  Memoria numelor - 2017. Mi-aş dori să am o mai bună memorie a numelor. Totuşi singurul nume pe care am nevoie să mi-l amintesc este cel al lui Isus, Răscumpărătorul meu, Salvatorul meu, Prietenul meu. Dar cu tine cum e? Isus ştie şi numele tău.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...