Frumuseţea lui Isus

  Umblaţi dar după darurile cele mai bune. Şi vă voi arăta o cale nespus mai bună. – 1 Corinteni 12:31

  Refrenul preferat din copilăria mea a fost: „Frumuseţea lui Isus să se vadă în mine.” Şi ca adult cânt des acest cântec, dar acum îl cânt cu mai multă înţelegere şi intenţie. De fapt, acest cântecel a devenit rugăciunea mea, pentru că eu consider că frumuseţea lui Isus este ceva extraordinar – ceva spre care merită să aspiri. O, cât de mult tânjesc să fiu ca Isus şi să radiez frumuseţea Sa! Am încercat să fiu ca Isus, dar n-am fost consecventă. Par să mă asemăn cu El când lucrurile merg bine, dar când sunt zdrobită, spre deosebire de trandafirii care parfumează aerul când sunt zdrobiţi, eu nu mă asemăn în niciun fel cu Isus. Ce este frumuseţea lui Isus? Cum pot ajunge la ea şi cum poate această frumuseţe să se vadă în mine?

  Isus este pe de-a întregul fermecător; în El nu există deloc întunecime, pentru că El este Lumina lumii. Când mă gândesc la celelalte atribute ale Salvatorului meu, observ că El este într-adevăr fermecător: este plin de compasiune, de milă, de iertare, de bunătate, de dragoste, de smerenie, Minunat Sfătuitor, Prinţ al păcii. Cel Credincios, Viaţa veşnică, Iubitor al sufletului meu, Mielul lui Dumnezeu, Răscumpărător, Păstorul cel bun, Pâinea vieţii. Apa vie, Luceafărul de dimineaţă, Mărgăritar, Trandafir din Saron, Prietenul păcătoşilor, Mântuitorul lumii şi multe altele.

  Biblia este arhiplină de exemple de frumuseţe a sfinţeniei. Frumuseţea este sfinţenie şi sfinţenia este frumuseţe. Nu există frumuseţe adevărată în afara lui Isus, care este epitomul sfinţeniei. Aşadar mie mi se pare că acestea două sunt inseparabile. Iată câteva texte biblice: 1 Cronici 16:29 – „Daţi Domnului slavă pentru Numele Lui! Aduceţi daruri şi veniţi înaintea Lui, închinaţi-vă înaintea Domnului cu podoabe sfinte”; Psalmii 96:9 – „închinaţi-vă înaintea Domnului îmbrăcaţi cu podoabe sfinte, tremuraţi înaintea Lui, toţi locuitorii pământului!”; Psalmii 110:3 – „Poporul Tău este plin de înflăcărare când îţi aduni oştirea; cu podoabe sfinte, ca din sânul zorilor, vine tineretul Tău la Tine, ca rouă.”

  Isus este Cel Sfânt şi Cel Neprihănit. Aceasta înseamnă că El nu cunoaşte păcat, este Cel Perfect. Păcatul este întunecos, rău, oribil; este opusul categoric al lui Isus. Dar oricine poate fi ca Isus. Totul începe cu o dorinţă, căreia îi urmează o cerere. Isus a promis că ne va auzi când vom striga, aşa că asemănarea cu Isus este doar la o rugăciune distanţă. Şi, când avem frumuseţea lui Isus, cei care trăiesc, lucrează şi interacţionează cu noi îşi vor da seama de acest lucru din cuvintele pe care le rostim şi din faptele pe care le facem.

  Jacqueline Hope HoShing-Clarke

  Frumuseţea lui Isus - 2017. Isus este Cel Sfânt şi Cel Neprihănit. Aceasta înseamnă că El nu cunoaşte păcat, este Cel Perfect. Păcatul este întunecos, rău, oribil; este opusul categoric al lui Isus. Dar oricine poate fi ca Isus. Totul începe cu o dorinţă, căreia îi urmează o cerere. Isus a promis că ne va auzi când vom striga, aşa că asemănarea cu Isus este doar la o rugăciune distanţă.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...