Mi se putea întâmpla mie

Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei. – Matei 6:34

Cutremurul şi tsunamiul care au lovit Japonia în 2011 şi distrugerile care le-au urmat mi-au adus foarte brutal în atenţie realitatea că viaţa este cu adevărat fragilă. Mii de oameni din Sendai şi din împrejurimi îşi vedeau de treburile lor obişnuite. Nimeni nu se aştepta la un cutremur cu magnitudinea de 9 grade şi nici la un tsunami care să pătrundă pe uscat zece kilometri. Dar exact asta s-a întâmplat. Oameni şi lucruri au fost măturaţi instant. Şi, de parcă nu ar fi fost destul de rău, a urmat scurgerea de radiaţii de la centrala nucleară avariată.

Gândindu-mă la aceste evenimente relativ recente, sunt îndemnată să-mi cântăresc propria viaţă şi faptul că ea se poate schimba dramatic şi la fel de brusc ca a acelor oameni care au supravieţuit cutremurelor din China, din Chile, din Noua Zeelandă, din Haiti şi din alte locuri. Realitatea este că, dacă supravieţuiesc unei catastrofe naturale de proporţii majore, aş putea rămâne pe drumuri. Dar de ce să îmi fac asemenea griji? În Matei 6:34, ni se reaminteşte să ne ocupăm de problemele de azi, nu de cele de mâine.

De același autor

Dacă Dumnezeu Se îngrijeşte de plante, de animale, va avea grijă şi de noi în felul pe care îl va găsi de cuviinţă. Şi ce dacă ajung în calea unui dezastru şi îmi pierd toate bunurile şi chiar viaţa? Atâta vreme cât sunt în mâna lui Dumnezeu, mă aflu în siguranţă. Povestea lui Iov este o adevărată inspiraţie pentru cei care pierd totul. Iov nu doar că a fost deposedat de bogăţia lui materială, dar şi corpul îi era chinuit de durere, iar copiii, mândria şi bucuria inimii lui, au dispărut într-o clipă. Cu adevărat era singur, îi rămăsese doar soţia, care nu i-a fost o alinare în ceasul încercării.

Biblia nu spune că Iov şi-a pierdut casa de pe pământ, dar când pierzi tot ce-a pierdut el, e posibil să te simţi fără adăpost. Tot ce a preţuit el şi tot ce a însemnat siguranţă a dispărut. Totuşi, în ciuda pierderilor, Iov nu şi-a pierdut credinţa. A avut încredere în Dumnezeu, deoarece ştia că El cunoaşte ce este cel mai bine pentru el. De aceea a putut spune: „Chiar dacă mă va ucide, tot voi nădăjdui în El” (Iov 13:15 NTR).

Şi ce dacă îmi pierd casa aici, pe pământ? Dumnezeu pregăteşte o casă pentru tine şi pentru mine. În Ioan 14:2,3, Isus ne asigură: „în casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi.”

Carol Joy Fider

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Mi se putea întâmpla mie - 2017. Dumnezeu pregăteşte o casă pentru tine şi pentru mine. Isus ne asigură: „în casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi.” pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.