Mi se putea întâmpla mie

  Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei. – Matei 6:34

  Cutremurul şi tsunamiul care au lovit Japonia în 2011 şi distrugerile care le-au urmat mi-au adus foarte brutal în atenţie realitatea că viaţa este cu adevărat fragilă. Mii de oameni din Sendai şi din împrejurimi îşi vedeau de treburile lor obişnuite. Nimeni nu se aştepta la un cutremur cu magnitudinea de 9 grade şi nici la un tsunami care să pătrundă pe uscat zece kilometri. Dar exact asta s-a întâmplat. Oameni şi lucruri au fost măturaţi instant. Şi, de parcă nu ar fi fost destul de rău, a urmat scurgerea de radiaţii de la centrala nucleară avariată.

  Gândindu-mă la aceste evenimente relativ recente, sunt îndemnată să-mi cântăresc propria viaţă şi faptul că ea se poate schimba dramatic şi la fel de brusc ca a acelor oameni care au supravieţuit cutremurelor din China, din Chile, din Noua Zeelandă, din Haiti şi din alte locuri. Realitatea este că, dacă supravieţuiesc unei catastrofe naturale de proporţii majore, aş putea rămâne pe drumuri. Dar de ce să îmi fac asemenea griji? În Matei 6:34, ni se reaminteşte să ne ocupăm de problemele de azi, nu de cele de mâine.

  Dacă Dumnezeu Se îngrijeşte de plante, de animale, va avea grijă şi de noi în felul pe care îl va găsi de cuviinţă. Şi ce dacă ajung în calea unui dezastru şi îmi pierd toate bunurile şi chiar viaţa? Atâta vreme cât sunt în mâna lui Dumnezeu, mă aflu în siguranţă. Povestea lui Iov este o adevărată inspiraţie pentru cei care pierd totul. Iov nu doar că a fost deposedat de bogăţia lui materială, dar şi corpul îi era chinuit de durere, iar copiii, mândria şi bucuria inimii lui, au dispărut într-o clipă. Cu adevărat era singur, îi rămăsese doar soţia, care nu i-a fost o alinare în ceasul încercării.

  Biblia nu spune că Iov şi-a pierdut casa de pe pământ, dar când pierzi tot ce-a pierdut el, e posibil să te simţi fără adăpost. Tot ce a preţuit el şi tot ce a însemnat siguranţă a dispărut. Totuşi, în ciuda pierderilor, Iov nu şi-a pierdut credinţa. A avut încredere în Dumnezeu, deoarece ştia că El cunoaşte ce este cel mai bine pentru el. De aceea a putut spune: „Chiar dacă mă va ucide, tot voi nădăjdui în El” (Iov 13:15 NTR).

  Şi ce dacă îmi pierd casa aici, pe pământ? Dumnezeu pregăteşte o casă pentru tine şi pentru mine. În Ioan 14:2,3, Isus ne asigură: „în casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi.”

  Carol Joy Fider

  Mi se putea întâmpla mie - 2017. Dumnezeu pregăteşte o casă pentru tine şi pentru mine. Isus ne asigură: „în casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi.”
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...