Pe un drum greşit

  Multe căi i se par bune omului, dar la urmă duc la moarte. – Proverbele 16:25

  Vreme de aproape doi ani, din cauza unor lucrări de extindere, au existat zone blocate şi ocoliri pe drumul aglomerat care face legătura cu cartierul nostru. Soţul meu era foarte atent la fiecare nouă etapă a lucrării, la fiecare curbă şi viraj a noului drum. Se mândreşte cu faptul că urmăreşte indicatoarele, dându-şi seama cum va arăta proiectul la terminare şi are o precizie remarcabilă.

  Din acest motiv, am fost uimită când mi-a spus că, deşi nu erau ridicaţi cilindrii de avertizare de pe şosea, el, în plină zi, a virat brusc de pe drumul semnalizat şi a luat-o pe o bandă care era încă în construcţie şi nepregătită pentru trafic. Nu era posibil ca un om ca el, care studiase toate etapele lucrării şi ştia atât de bine drumul, să facă aşa ceva! Şi nu a fost singurul. A mărturisit că fusese ultimul dintr-un şir de cinci şoferi care luaseră impulsiva decizie să urmeze maşina din faţă pe un drum periculos.

  Deşi repede şi-au dat seama de greşeală, revenirea la drumul cel bun nu se putea pur şi simplu face printr-o întoarcere şi gata. Ca să găsească un loc de întors, caravana a trebuit să parcurgă o porţiune de drum neterminat, accidentat şi nepavat, plin de obstacole formate din materiale, obiecte şi vehicule folosite la construirea drumului. Imaginează-ţi şocul şi groaza inginerilor şi a muncitorilor la vederea automobilelor indisciplinate! Ceea ce s-ar putea considera un lucru nesemnificativ, la o privire mai atentă dezvăluie clar potenţiale consecinţe grave pentru şoferi şi viaţa pusă în pericol a acelora pe care îi puteau întâlni.

  Această mică ilustraţie are câteva corelaţii cu parcursul nostru spiritual. Este foarte evident că şi una, şi alta prezintă (1) pericolele faptului de a-i urma orbeşte pe alţii şi (2) tragedia de a-i duce pe alţii în rătăcire. Cunoaştem semnele vieţii creştine şi drumul care duce din această lume spre cer şi spre Noul pământ. Totuşi prea de multe ori ne abatem din drum la o analiză de moment a direcţiei pe care o luăm, urmând modelele şi toanele societăţii. Sau poate, mai rău, există mult prea multe situaţii în viaţa noastră în care îi ducem pe alţii pe un drum greşit. M-am făcut mică de tot când soţul meu mi-a spus că şoferul care îi condusese era o femeie. Cât de des noi, sora mea, ne lăsăm îndepărtate de la planul lui Dumnezeu pentru viaţa noastră şi, făcând asta, îi tragem şi pe alţii după noi chiar în calea pericolului? Haideţi, prin harul lui Dumnezeu, să rămânem permanent vigilente, determinându-i pe alţii să ne urmeze, în timp ce şi noi Îl urmăm pe Isus.

  Ella Louise Smith Simmons

  Pe un drum greşit - 2017. Cunoaştem semnele vieţii creştine şi drumul care duce din această lume spre cer şi spre Noul pământ. Totuşi prea de multe ori ne abatem din drum la o analiză de moment a direcţiei pe care o luăm, urmând modelele şi toanele societăţii. Sau poate, mai rău, există mult prea multe situaţii în viaţa noastră în care îi ducem pe alţii pe un drum greşit.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...