Pe un drum greşit

  Multe căi i se par bune omului, dar la urmă duc la moarte. – Proverbele 16:25

  Vreme de aproape doi ani, din cauza unor lucrări de extindere, au existat zone blocate şi ocoliri pe drumul aglomerat care face legătura cu cartierul nostru. Soţul meu era foarte atent la fiecare nouă etapă a lucrării, la fiecare curbă şi viraj a noului drum. Se mândreşte cu faptul că urmăreşte indicatoarele, dându-şi seama cum va arăta proiectul la terminare şi are o precizie remarcabilă.

  Din acest motiv, am fost uimită când mi-a spus că, deşi nu erau ridicaţi cilindrii de avertizare de pe şosea, el, în plină zi, a virat brusc de pe drumul semnalizat şi a luat-o pe o bandă care era încă în construcţie şi nepregătită pentru trafic. Nu era posibil ca un om ca el, care studiase toate etapele lucrării şi ştia atât de bine drumul, să facă aşa ceva! Şi nu a fost singurul. A mărturisit că fusese ultimul dintr-un şir de cinci şoferi care luaseră impulsiva decizie să urmeze maşina din faţă pe un drum periculos.

  Deşi repede şi-au dat seama de greşeală, revenirea la drumul cel bun nu se putea pur şi simplu face printr-o întoarcere şi gata. Ca să găsească un loc de întors, caravana a trebuit să parcurgă o porţiune de drum neterminat, accidentat şi nepavat, plin de obstacole formate din materiale, obiecte şi vehicule folosite la construirea drumului. Imaginează-ţi şocul şi groaza inginerilor şi a muncitorilor la vederea automobilelor indisciplinate! Ceea ce s-ar putea considera un lucru nesemnificativ, la o privire mai atentă dezvăluie clar potenţiale consecinţe grave pentru şoferi şi viaţa pusă în pericol a acelora pe care îi puteau întâlni.

  Această mică ilustraţie are câteva corelaţii cu parcursul nostru spiritual. Este foarte evident că şi una, şi alta prezintă (1) pericolele faptului de a-i urma orbeşte pe alţii şi (2) tragedia de a-i duce pe alţii în rătăcire. Cunoaştem semnele vieţii creştine şi drumul care duce din această lume spre cer şi spre Noul pământ. Totuşi prea de multe ori ne abatem din drum la o analiză de moment a direcţiei pe care o luăm, urmând modelele şi toanele societăţii. Sau poate, mai rău, există mult prea multe situaţii în viaţa noastră în care îi ducem pe alţii pe un drum greşit. M-am făcut mică de tot când soţul meu mi-a spus că şoferul care îi condusese era o femeie. Cât de des noi, sora mea, ne lăsăm îndepărtate de la planul lui Dumnezeu pentru viaţa noastră şi, făcând asta, îi tragem şi pe alţii după noi chiar în calea pericolului? Haideţi, prin harul lui Dumnezeu, să rămânem permanent vigilente, determinându-i pe alţii să ne urmeze, în timp ce şi noi Îl urmăm pe Isus.

  Ella Louise Smith Simmons

  Pe un drum greşit - 2017. Cunoaştem semnele vieţii creştine şi drumul care duce din această lume spre cer şi spre Noul pământ. Totuşi prea de multe ori ne abatem din drum la o analiză de moment a direcţiei pe care o luăm, urmând modelele şi toanele societăţii. Sau poate, mai rău, există mult prea multe situaţii în viaţa noastră în care îi ducem pe alţii pe un drum greşit.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Frumusețile lumii noastre

  O, Doamne, înainte să pășesc mai departe în această zi, ochii mei să fie deschiși la eterna Ta glorie și inima mea să fie purificată în dragostea Ta veșnică! Acest tărâm străin este mantaua mea, dar Tu ești Făcătorul și Adăpostul sufletului meu rătăcitor.

  Publicate astăzi

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Slujind continuu

  PROVOCARE: Gândește-te cum i-ai putea implica în slujire pe copiii tăi sau pe copiii din biserica ta! Fă un plan ca, în locul în care ești, micuțul Samuel să poată sluji împreună cu tine!

  Sátán mesteri csalásai

  „A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a mieink és a...