Răbdare

  Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu: Eu stăpânesc peste neamuri. Eu stăpânesc pe pământ. – Psalmii 46:10

  Eu şi soţul meu ne întorceam acasă din ţara lui natală, Jamaica. Am ajuns în Miami la 10:30 dimineaţa şi am mers să facem check-inul pentru zborurile interne. Domnişoara de la ghişeu ne-a spus că ne poate face check-inul şi rezervarea tichetelor de îmbarcare, dar nu ne poate prelua bagajele, fiindcă era prea devreme. Zborul nostru era la 15:45, aşa că ar fi trebuit să ne întoarcem la 12:30. Plănuiam să mergem în vizită la mătuşa şi verii mei şi ne-ar fi fost greu să tragem bagajele după noi. Fiindcă era deja ora 11, am întrebat-o dacă nu poate să finalizeze procedura, dacă tot eram la ghişeu. Răspunsul ei a fost: „Nu, există un regulament.”

  Eram frustrată, dar mi-am păstrat calmul. A tipărit trei tichete de îmbarcare, dar ultimul nu a mai ieşit pentru că imprimanta nu mai avea tichete goale. Femeia s-a scuzat şi s-a dus să mai aducă tichete. Le-a pus în imprimantă, dar tichetul tot nu se tipărea. Uimită, s-a dus la computer şi a încercat să rezolve situaţia, dar degeaba. Eu şi soţul meu am urmărit răbdători întregul proces. Când nimic nu părea să funcţioneze, domnişoara a chemat prin telefon o colegă. Eram obosită şi flămândă, dar n-am scos un cuvânt, deoarece ştiam că Dumnezeu îşi aducea planul la îndeplinire.

  În timp ce ele două se luptau cu imprimanta şi computerul, am întrebat din nou dacă nu ne puteau prelua bagajele. Ştiam că vărul meu venea deja să ne ia. Planul era să mergem în Miami-Sud să mâncăm şi să facem o scurtă vizită. Răspunsul a fost tot negativ. Doar că trecuse o oră şi deja era 11:30. Într-un final, sistemul a funcţionat şi tichetul de îmbarcare a fost imprimat. Aveam check-inul făcut şi puteam pleca. Dar ce să facem cu bagajele? Cealaltă domnişoară a spus că le putem preda. A informat-o pe colega ei că nu e nicio problemă şi ne-au luat bagajele. I-am mulţumit lui Dumnezeu în sinea mea. Nu am îndrăznit să le spun şi lor că El blocase sistemul suficient de mult cât să ne putem preda bagajele.

  Cât de des, atunci când lucrurile nu merg bine, ne supărăm şi ne enervăm! Cu mult mai bine însă ar fi să ne rugăm şi să aşteptăm suficient de mult cât Dumnezeu aranjează lucrurile. Cu toată oboseala mea, sunt recunoscătoare că nu am făcut scandal. El mi-a spus: „Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu!”

  Sharon (Brown) Long

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Mi-e frică!

  Adu-ți fricile în fața lui Dumnezeu și El îți va da instrumentele pentru a te confrunta cu fiecare în parte. El te știe dinainte să te fi născut; îți cunoaște temerile. Te poate ajuta să le înfrunți. Încrede-te numai în El!

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...