Răbdare

  Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu: Eu stăpânesc peste neamuri. Eu stăpânesc pe pământ. – Psalmii 46:10

  Eu şi soţul meu ne întorceam acasă din ţara lui natală, Jamaica. Am ajuns în Miami la 10:30 dimineaţa şi am mers să facem check-inul pentru zborurile interne. Domnişoara de la ghişeu ne-a spus că ne poate face check-inul şi rezervarea tichetelor de îmbarcare, dar nu ne poate prelua bagajele, fiindcă era prea devreme. Zborul nostru era la 15:45, aşa că ar fi trebuit să ne întoarcem la 12:30. Plănuiam să mergem în vizită la mătuşa şi verii mei şi ne-ar fi fost greu să tragem bagajele după noi. Fiindcă era deja ora 11, am întrebat-o dacă nu poate să finalizeze procedura, dacă tot eram la ghişeu. Răspunsul ei a fost: „Nu, există un regulament.”

  Eram frustrată, dar mi-am păstrat calmul. A tipărit trei tichete de îmbarcare, dar ultimul nu a mai ieşit pentru că imprimanta nu mai avea tichete goale. Femeia s-a scuzat şi s-a dus să mai aducă tichete. Le-a pus în imprimantă, dar tichetul tot nu se tipărea. Uimită, s-a dus la computer şi a încercat să rezolve situaţia, dar degeaba. Eu şi soţul meu am urmărit răbdători întregul proces. Când nimic nu părea să funcţioneze, domnişoara a chemat prin telefon o colegă. Eram obosită şi flămândă, dar n-am scos un cuvânt, deoarece ştiam că Dumnezeu îşi aducea planul la îndeplinire.

  În timp ce ele două se luptau cu imprimanta şi computerul, am întrebat din nou dacă nu ne puteau prelua bagajele. Ştiam că vărul meu venea deja să ne ia. Planul era să mergem în Miami-Sud să mâncăm şi să facem o scurtă vizită. Răspunsul a fost tot negativ. Doar că trecuse o oră şi deja era 11:30. Într-un final, sistemul a funcţionat şi tichetul de îmbarcare a fost imprimat. Aveam check-inul făcut şi puteam pleca. Dar ce să facem cu bagajele? Cealaltă domnişoară a spus că le putem preda. A informat-o pe colega ei că nu e nicio problemă şi ne-au luat bagajele. I-am mulţumit lui Dumnezeu în sinea mea. Nu am îndrăznit să le spun şi lor că El blocase sistemul suficient de mult cât să ne putem preda bagajele.

  Cât de des, atunci când lucrurile nu merg bine, ne supărăm şi ne enervăm! Cu mult mai bine însă ar fi să ne rugăm şi să aşteptăm suficient de mult cât Dumnezeu aranjează lucrurile. Cu toată oboseala mea, sunt recunoscătoare că nu am făcut scandal. El mi-a spus: „Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu!”

  Sharon (Brown) Long

  Răbdare - 2017. Cât de des, atunci când lucrurile nu merg bine, ne supărăm şi ne enervăm! Cu mult mai bine însă ar fi să ne rugăm şi să aşteptăm suficient de mult cât Dumnezeu aranjează lucrurile. Cu toată oboseala mea, sunt recunoscătoare că nu am făcut scandal. El mi-a spus: „Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu!”
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...