Articolul precedentRoadele smereniei
  Articolul următorTimpul de risipit – 1

  Har uimitor

  Ci creşteţi în harul şi în cunoştinţa Domnului. 2 Petru 3:18

  Ți s-a întâmplat vreodată să ştii ce vrei să spui, dar cuvintele să îţi iasă pe gură complet aiurea? Majorităţii dintre noi ni s-a întâmplat la un moment dat. Cam în perioada în care reciclarea a devenit obligatorie în zona noastră, am avut într-o zi pe cineva în vizită; stăteam pur şi simplu în jurul mesei şi sorbeam ceva de băut la doză. Când am terminat, musafira mea şi-a luat doza, a intrat în bucătărie, apoi s-a întors şi a întrebat: „Voi faceţi gunoi?” Ştim, bineînţeles, că nu asta a vrut să zică, dar asta i-a ieşit. Profund jenată, a reuşit să găsească coşul pentru reciclare şi şi-a aruncat doza.

  Dintotdeauna surorii mele i-a plăcut să povestească cum, pe vremea când era în clasa a şasea, a trebuit să stea închisă în sala de clasă pentru că nu avea bani să participe la jocurile care se organizaseră în sala de sport. Dar ceea ce o chinuia pe Bonnie mai mult decât lipsa de la jocuri era setea. Îi era sete. Şi-a zis în sinea ei: Trebuie să beau nişte apă. Pe vremea aceea, cursurile se ţineau într-o aripă veche a clădirii, iar cişmelele nu funcţionau, aşa că trebuia să i se permită să meargă în aripa nouă, care trecea chiar pe lângă sala de sport. Făcându-şi curaj, s-a îndreptat spre faţa clasei, aproape simţind gustul apei reci, şi a întrebat cu disperare: „Domnişoară Grace, mă pot duce la jocuri?” Din nou, ştim că nu asta trebuia să-i iasă pe gură, dar mintea ne joacă feste.

  Tatăl nostru ceresc ştie de ce avem nevoie înainte chiar de a cere. De fapt, El ne pregăteşte cuvintele, ca să aibă sensul corect. Voiam să spun: „Facă-se voia Ta” şi a ieşit „Te rog, fă să nu moară!” Voiam să spun: „Schimbă-mă, ca să ştiu cum să mă port cu tatăl meu alcoolic”, dar a ieşit: „De ce nu poate dispărea pur şi simplu?” Voiam să spun: „Îţi mulţumesc pentru locul de muncă” dar a ieşit: „Azi nu vreau să mă duc la serviciu.” Chiar am vrut să spun: „Vino, Doamne, în inima mea!”, dar a ieşit: „Altă dată.”

  Surorii mele chiar îi era sete şi, nu ştiu cum, domnişoara Grace şi-a dat seama. Aşa că i-a răspuns: „Nu, Bonnie, nu ai plătit să mergi la jocuri.” Apoi, zâmbind şi cu ochi scânteietori, a adăugat: „Dar te poţi duce să bei apă.”

  Iată ce fel de har îmi doresc şi am nevoie în viaţa mea! Doamne, întoarce pe dos cuvintele şi gândurile mele! Fă-le să aibă sens pentru Tine!

  Carl Wiggins Gigante

  Har uimitor - 2017. Tatăl nostru ceresc ştie de ce avem nevoie înainte chiar de a cere. De fapt, El ne pregăteşte cuvintele, ca să aibă sensul corect. Iată ce fel de har îmi doresc şi am nevoie în viaţa mea! Doamne, întoarce pe dos cuvintele şi gândurile mele! Fă-le să aibă sens pentru Tine!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...