Articolul precedentExcelsior!
  Articolul următorScrie lucrurile pe care le-ai văzut

  Braţe deschise

  Să vă iubiți unii pe alţii cum v-am iubit Eu. – Ioan 15:12

  După opt luni de stat departe de casă, deseori fără să ştiu pe unde şi cu cine stă, fiica mea de 20 de ani s-a întors pe neaşteptate acasă, în primele ore ale unei dimineţi. Mi-am dat seama că a venit abia când stătea la marginea patului meu şi încerca să mă trezească. Se chinuise ceva vreme să intre în casă, dar, spre deosebire de fiul risipitor, care era aşteptat să se întoarcă, eu nu eram trează să o întâmpin. Şi nu m-a putut face nici să-i aud bătăile în uşa din faţă sau în geam, aşa că a trebuit să recurgă la strecurarea prin uşa pisicii şi răsucirea cheii în uşa din spate.

  Bineînţeles, eram bucuroasă că s-a întors acasă, apoi a venit următoarea întrebare: Oare e bine ca ea şi noul bărbat din viaţa ei, care era deja în casă, să stea peste noapte la mine? Mă bucuram să o văd şi aş fi fost de acord cu orice în acea primă noapte. Dar, cum acea primă noapte s-a transformat în câteva, am regretat, fiindcă deja nu mă mai puteam bucura de propria casă. Aşa că am pus mai ferm piciorul în prag, cerându-le să fumeze mai departe de casă.

  E interesant, nu-i aşa? Ne rugăm să ne vină copiii acasă, dar vrem în condiţiile impuse de noi. Pe măsură ce încercam să mă împac cu noua situaţie, am început să mă văicăresc pe la prieteni. Aşa mi-am adus aminte de o ilustraţie povestită de pastorul nostru: Un om de serviciu oarecum bătrân făcea curăţenie la biserică după o întâlnire de tineret. Membrii bisericii se plânseseră că pe sub scaune se găsesc cutii de bere. Dar el le-a spus: „Mă bucur să adun cutii de bere, dacă asta înseamnă că tinerii vin la biserică.”

  Poate că aşa ar trebui să stea lucrurile şi în ce o priveşte pe fiica mea şi m-am întrebat dacă tatăl fiului risipitor s-a preocupat de rupturi şi petice – care, cu siguranţă, au existat – când şi-a întâmpinat fiul acasă, cu braţele deschise. Ce să mai spunem despre Tatăl nostru ceresc, care nu doarme şi care ne întâmpină întotdeauna! Scriptura spune: „«Căci acest fiu al meu era mort şi a înviat; era pierdut şi a fost găsit.» Şi au început să se veselească.” „Dar trebuia să ne veselim şi să ne bucurăm, pentru că acest frate al tău era mort şi a înviat, era pierdut şi a fost găsit” (Luca 15:24, 32). Sunt foarte recunoscătoare pentru un asemenea Tată!

  Laura A. Canning

  Braţe deschise - 2017. Poate că aşa ar trebui să stea lucrurile şi în ce o priveşte pe fiica mea şi m-am întrebat dacă tatăl fiului risipitor s-a preocupat de rupturi şi petice - care, cu siguranţă, au existat - când şi-a întâmpinat fiul acasă, cu braţele deschise. Ce să mai spunem despre Tatăl nostru ceresc, care nu doarme şi care ne întâmpină întotdeauna!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...