Identitate nouă, în Isus

  Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus, iată că toate lucrurile s-au făcut noi. – 2 Corinteni 5:17

  Textul de astăzi este despre acordarea unei noi identităţi când cineva îl primeşte pe Isus Hristos ca Mântuitor personal. Îmi aduc aminte când am mers la gimnaziu, în anul 1978; am fost supranumită Lady Melody, pur şi simplu pentru că eram o mare cântăreaţă şi dansatoare. Provenind dintr-o familie strictă de metodişti şi aflându-mă pentru prima dată departe de controlul parental, am crezut că pot fi mai bine eu însămi. Deşi eram o coristă bună şi o cititoare a Bibliei în biserică, nu îl cunoşteam pe Isus ca Mântuitor personal. Apoi L-am întâlnit pe acest extraordinar Om-Isus prin intermediul unui concert organizat de Joyful Way Incorporated. El mi-a schimbat identitatea şi mi-a dat un nume nou, Osofomaame. Chiar şi părinţii încă mă mai strigă uneori pe acest nume. Totul s-a schimbat la mine, inclusiv genul de prieteni pe care mi-i făceam, genul de muzică pe care o ascultam şi chiar mâncarea pe care o consumam. Iniţial, n-a fost uşor când mi-am pierdut prietenii din copilărie, fiind ironizată şi poreclită în diferite feluri, dar prin toate Isus mi-a fost un adevărat tovarăş.

  Primirea unei identităţi noi nu se realizează prin putere sau prin tărie, ci prin Duhul Domnului (Zaharia 4:6). Nu trebuie decât să accepţi că eşti o păcătoasă şi să crezi în Isus, pentru că celor ce cred în El le-a dat puterea să fie fiice ale lui Dumnezeu, chiar şi „celor ce cred în Numele Lui” (Ioan 1:12). Nu contează ce nume ai în această lume dacă tu conştientizezi că eşti o păcătoasă; toţi oamenii au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu (vezi Romani 3:23). Poţi cere iertare, poţi renunţa la păcatele tale şi te poţi pocăi; cu siguranţă te va ierta şi îţi va da o nouă identitate.

  Indiferent de trecutul tău sau de cum te strigă lumea, nu renunţa niciodată, pentru că, dacă numele lui lacov a putut fi schimbat din „înşelător” în „Israel”, care înseamnă „luptător cu Dumnezeu” Benoni în Beniamin şi Saul în Pavel, El îţi poate da o nouă identitate şi ţie, pentru că Isus,„prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi” (Efeseni 3:20).

  Isus Şi-a vărsat sângele preţios pe Calvar, astfel încât să pot fi salvată din ghearele păcatului. Astăzi, din nou, îi mulţumesc pentru că mi-a dat o nouă identitate!

  Adelaide Ferguson

  Identitate nouă, în Isus - 2017. Isus Şi-a vărsat sângele preţios pe Calvar, astfel încât să pot fi salvată din ghearele păcatului. Astăzi, din nou, îi mulţumesc pentru că mi-a dat o nouă identitate!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...