Identitate nouă, în Isus

  Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus, iată că toate lucrurile s-au făcut noi. – 2 Corinteni 5:17

  Textul de astăzi este despre acordarea unei noi identităţi când cineva îl primeşte pe Isus Hristos ca Mântuitor personal. Îmi aduc aminte când am mers la gimnaziu, în anul 1978; am fost supranumită Lady Melody, pur şi simplu pentru că eram o mare cântăreaţă şi dansatoare. Provenind dintr-o familie strictă de metodişti şi aflându-mă pentru prima dată departe de controlul parental, am crezut că pot fi mai bine eu însămi. Deşi eram o coristă bună şi o cititoare a Bibliei în biserică, nu îl cunoşteam pe Isus ca Mântuitor personal. Apoi L-am întâlnit pe acest extraordinar Om-Isus prin intermediul unui concert organizat de Joyful Way Incorporated. El mi-a schimbat identitatea şi mi-a dat un nume nou, Osofomaame. Chiar şi părinţii încă mă mai strigă uneori pe acest nume. Totul s-a schimbat la mine, inclusiv genul de prieteni pe care mi-i făceam, genul de muzică pe care o ascultam şi chiar mâncarea pe care o consumam. Iniţial, n-a fost uşor când mi-am pierdut prietenii din copilărie, fiind ironizată şi poreclită în diferite feluri, dar prin toate Isus mi-a fost un adevărat tovarăş.

  Primirea unei identităţi noi nu se realizează prin putere sau prin tărie, ci prin Duhul Domnului (Zaharia 4:6). Nu trebuie decât să accepţi că eşti o păcătoasă şi să crezi în Isus, pentru că celor ce cred în El le-a dat puterea să fie fiice ale lui Dumnezeu, chiar şi „celor ce cred în Numele Lui” (Ioan 1:12). Nu contează ce nume ai în această lume dacă tu conştientizezi că eşti o păcătoasă; toţi oamenii au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu (vezi Romani 3:23). Poţi cere iertare, poţi renunţa la păcatele tale şi te poţi pocăi; cu siguranţă te va ierta şi îţi va da o nouă identitate.

  Indiferent de trecutul tău sau de cum te strigă lumea, nu renunţa niciodată, pentru că, dacă numele lui lacov a putut fi schimbat din „înşelător” în „Israel”, care înseamnă „luptător cu Dumnezeu” Benoni în Beniamin şi Saul în Pavel, El îţi poate da o nouă identitate şi ţie, pentru că Isus,„prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi” (Efeseni 3:20).

  Isus Şi-a vărsat sângele preţios pe Calvar, astfel încât să pot fi salvată din ghearele păcatului. Astăzi, din nou, îi mulţumesc pentru că mi-a dat o nouă identitate!

  Adelaide Ferguson

  Identitate nouă, în Isus - 2017. Isus Şi-a vărsat sângele preţios pe Calvar, astfel încât să pot fi salvată din ghearele păcatului. Astăzi, din nou, îi mulţumesc pentru că mi-a dat o nouă identitate!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....