Caruselul grijilor

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. – 1 Petru 5:7

  Când ai fost ultima dată într-un carusel? Auzim foarte des metafora „viaţa este ca un carusel” dar, deşi teoretic ştim ce înseamnă asta, practic am uitat. Nu demult am reuşit să mergem cu copilaşii într-un loc de joacă pe care l-am ochit de mai mult timp. Parcul era imens, avea o trambulină mare, pe care nu se sfiau să sară şi adulţii împreună cu micuţii lor; avea un tobogan lat, unde, din nou, puteai vedea părinţii alunecând fericiţi cu copiii lor, şi, pe lângă alte multe distracţii, era şi un carusel imens. Când am ajuns noi, caruselul era liber. Aşa că mi-am zis: Merg şi eu cu fetiţa mea. Am urcat, i-am spus să se ţină bine şi soţul meu ne-a dat avânt. Încă din primele secunde am simţit că ceva nu era în regulă, dar fetiţa mea striga încântată: „Mai repede, tati, mai repede!” Aşa că soţul meu a mărit viteza, mai mult şi mai mult, până când totul în jur ajunsese un fel de masă diformă de verde, gri, roşu şi alte culori. Îţi poţi uşor imagina că mi s-a făcut rău instant. Cu o voce mai mult gâtuită de greaţă, i-am cerut imperativ soţului să-l oprească. Când în final ne-am oprit, am avut nevoie de cel puţin un minut să-mi revin destul de mult cât să mă pot da jos. Mă întrebam uimită: „Cum rezistă copiii să se dea în aşa ceva?” Fetiţa mea a aşteptat să cobor, apoi mi-a spus: „Mami, mi-a plăcut, dar dacă ţi-e rău, nu ne mai dăm niciodată în carusel!” Aproape am plâns de dragoste pentru ea.

  La fel e şi cu grijile. Când începi să-ţi faci o grijă, vei descoperi că în scurt timp ai mai multe decât poţi duce şi, în final, ţi se face rău. Poate nu fizic, deşi ştim că stresul are un efect direct asupra corpului, dar spiritual este o fatalitate să-ţi faci griji. Cu ce vom plăti chiria? Cu ce vom cumpăra haine sau încălţări noi copiilor? Cum ne vom putea susţine în continuare fiica la şcoala de muzică? Când vom reuşi să scăpăm de datorii? Sau mai grave: Voi scăpa de boala asta? Voi putea trece peste abuzul verbal constant al soţului? Voi putea să-mi protejez copiii de toate relele care li se pot întâmpla? Toate aceste întrebări intră în categoria grijilor. Ei bine, din perspectiva lui Dumnezeu, a-ţi face griji e un păcat. „Dacă Eu sunt Tatăl vostru, cum puteţi să vă faceţi griji?” ne întreabă azi Dumnezeu. Matei 6:25-34 este răspunsul. Ia-ţi timp şi citeşte aceste minunate versete!

  Grety Blotor

  Caruselul grijilor - 2017. Când începi să-ţi faci o grijă, vei descoperi că în scurt timp ai mai multe decât poţi duce şi, în final, ţi se face rău. Poate nu fizic, deşi ştim că stresul are un efect direct asupra corpului, dar spiritual este o fatalitate să-ţi faci griji. Din perspectiva lui Dumnezeu, a-ţi face griji e un păcat.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...