Banii uitați

  Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul oştirilor, şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare. – Maleahi 3:10

  Maşina pe care o aveam mă servise foarte bine vreme de şapte ani. Imaginează-ţi că niciodată n-am ţinut atât de mult o maşină. Sosise vremea să o schimb. Fiind pensionară de peste un an şi trăind cu un buget mai limitat – şi fix – decât atunci când eram angajată şi aveam salariu, o asemenea achiziţie majoră necesita o plănuire şi o cumpănire atentă.

  Bineînţeles că „vechea” maşină avea o oarecare valoare şi putea fi dată la schimb sau vândută pur şi simplu. Deja pornisem în căutarea unei noi maşini şi o vizită la un dealer local s-a dovedit productivă. Am pus ochii pe maşina nouă pe care voiam să o achiziţionez şi, ca urmare, am dat un mic acont. Firma a sunat cu câteva zile înainte de termen să-mi spună că automobilul era în showroom şi puteam definitiva cumpărarea, pentru că preţul afişat era special doar până la sfârşitul lunii.

  Auzind aceasta, m-am decis să fac un drum până la bancă să explorez posibilităţile de finanţare a unei asemenea achiziţii majore. După ce am discutat variantele şi am hotărât să merg pe una dintre ele, angajatul băncii mi-a adus aminte de existenţa unui cont de care uitasem complet. Aleluia! Puteam încheia tranzacţia pentru obţinerea noii maşini fără să trec prin strâmtori financiare. Dumnezeul nostru, Creatorul, Răscumpărătorul, Susţinătorul, Îndrumătorul şi Prietenul nostru este credincios.

  De-a lungul anilor, avusesem obiceiul să Îi returnez cu credincioşie Domnului zecimea şi darurile şi să particip activ la colecta din cadrul Şcolii de Sabat. Am descoperit că, inclusiv cu un venit redus, returnarea conştiincioasă a zecimii, a darurilor şi participarea la colecta Şcolii de Sabat au avut drept urmare binecuvântări neîntrerupte, care au inclus călătorii în străinătate şi în ţară în toate noile staţiuni – întotdeauna însoţită de nepoata mea de zece ani.

  Cu adevărat mă consider foarte binecuvântată şi vă încurajez pe toate să-L „puneţi pe Domnul la încercare” pentru că El „va deschide zăgazurile cerului şi va turna peste voi aşa binecuvântări că nu veţi avea loc să le primiţi”.

  Marion V. Clarke Martin

  Banii uitați - 2017. De-a lungul anilor, avusesem obiceiul să Îi returnez cu credincioşie Domnului zecimea şi darurile şi să particip activ la colecta din cadrul Şcolii de Sabat. Am descoperit că, inclusiv cu un venit redus, returnarea conştiincioasă a zecimii, a darurilor şi participarea la colecta Şcolii de Sabat au avut drept urmare binecuvântări neîntrerupte.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...