Banii uitați

  Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul oştirilor, şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare. – Maleahi 3:10

  Maşina pe care o aveam mă servise foarte bine vreme de şapte ani. Imaginează-ţi că niciodată n-am ţinut atât de mult o maşină. Sosise vremea să o schimb. Fiind pensionară de peste un an şi trăind cu un buget mai limitat – şi fix – decât atunci când eram angajată şi aveam salariu, o asemenea achiziţie majoră necesita o plănuire şi o cumpănire atentă.

  Bineînţeles că „vechea” maşină avea o oarecare valoare şi putea fi dată la schimb sau vândută pur şi simplu. Deja pornisem în căutarea unei noi maşini şi o vizită la un dealer local s-a dovedit productivă. Am pus ochii pe maşina nouă pe care voiam să o achiziţionez şi, ca urmare, am dat un mic acont. Firma a sunat cu câteva zile înainte de termen să-mi spună că automobilul era în showroom şi puteam definitiva cumpărarea, pentru că preţul afişat era special doar până la sfârşitul lunii.

  Auzind aceasta, m-am decis să fac un drum până la bancă să explorez posibilităţile de finanţare a unei asemenea achiziţii majore. După ce am discutat variantele şi am hotărât să merg pe una dintre ele, angajatul băncii mi-a adus aminte de existenţa unui cont de care uitasem complet. Aleluia! Puteam încheia tranzacţia pentru obţinerea noii maşini fără să trec prin strâmtori financiare. Dumnezeul nostru, Creatorul, Răscumpărătorul, Susţinătorul, Îndrumătorul şi Prietenul nostru este credincios.

  De-a lungul anilor, avusesem obiceiul să Îi returnez cu credincioşie Domnului zecimea şi darurile şi să particip activ la colecta din cadrul Şcolii de Sabat. Am descoperit că, inclusiv cu un venit redus, returnarea conştiincioasă a zecimii, a darurilor şi participarea la colecta Şcolii de Sabat au avut drept urmare binecuvântări neîntrerupte, care au inclus călătorii în străinătate şi în ţară în toate noile staţiuni – întotdeauna însoţită de nepoata mea de zece ani.

  Cu adevărat mă consider foarte binecuvântată şi vă încurajez pe toate să-L „puneţi pe Domnul la încercare” pentru că El „va deschide zăgazurile cerului şi va turna peste voi aşa binecuvântări că nu veţi avea loc să le primiţi”.

  Marion V. Clarke Martin

  Banii uitați - 2017. De-a lungul anilor, avusesem obiceiul să Îi returnez cu credincioşie Domnului zecimea şi darurile şi să particip activ la colecta din cadrul Şcolii de Sabat. Am descoperit că, inclusiv cu un venit redus, returnarea conştiincioasă a zecimii, a darurilor şi participarea la colecta Şcolii de Sabat au avut drept urmare binecuvântări neîntrerupte.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...