Măsuri de siguranţă

  Adevărat vă spun că, ori de câte ori n-aţi făcut aceste lucruri unuia dintre aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie nu Mi le-aţi făcut. – Matei 25:45

  Doamnă, mă ajutaţi să-mi cumpăr ceva de mâncare?

  Îmi făceam cumpărăturile la magazinul local şi mă îndepărtasem de coşul de cumpărături, în căutarea unei pungi de plastic, i-am ieşit în cale unui bărbat care părea fără adăpost. În plus, comportamentul lui mi-a adus aminte de elevii cu nevoi educaţionale speciale cărora le-am fost profesoară. Eram doritoare să îl ajut, dar nu prea ştiam cum.

  Mi-au trecut prin minte o mie şi una de gânduri: bani nu prea am. Dar aş putea să merg cu el prin magazin şi să îi plătesc cumpărăturile, scriindu-i un cec când scriu şi pentru cumpărăturile mele. Nu. Sunt singură. Dacă mă urmăreşte la maşină? Dacă încearcă să urce? Dacă încearcă să… ? Toate aceste considerente şi altele mi se învârteau în minte.

  – Ce-ai spus? l-am întrebat eu, trăgând de timp până să dau un răspuns.

  – Mă ajutaţi să-mi iau ceva de mâncare?

  După ceea ce a părut o veşnicie, am răspuns simplu:

  – Nu, nu pot.

  – Mulţumesc oricum.

  Pe loc, am fost lovită de remuşcări. Şi, ca să fie setul complet, peste tot pe unde m-am dus, el era tot în faţa mea – o ţepuşă în carnea mea. Cumpărăturile pe care le-a făcut au fost simple, dar înţelepte: două piersici, o cutie cu granola, pastă de dinţi, un fel de mâncare congelată, un sandvici…

  Am mai observat că, înainte de a lua un produs, ruga pe un angajat al magazinului să-l ajute. O, nu! Nu bani îmi ceruse… Când m-a abordat, mă îndreptam spre el fără coşul de cumpărături. A crezut că lucrez în magazin şi mă rugase să îl ajut, la propriu, să cumpere.

  M-au cuprins regretele în timp ce am achitat, am ieşit din magazin şi am mers spre casă. Îl auzeam pe Dumnezeu spunându-mi direct: „Iată postul plăcut Mie: […] împarte-ţi pâinea cu cel flămând […] şi nu întoarce spatele semenului tău” (Isaia 58:6,7). Apoi Hristos a şoptit: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori n-aţi făcut aceste lucruri unuia dintre aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie nu Mi le-aţi făcut” (Matei 25:45).

  – Ţi-ai luat măsuri de siguranţă, mi-a spus soţul meu când i-am povestit ce s-a întâmplat. Aşa că nu-ţi mai pune atâtea întrebări dacă ai procedat corect sau nu.

  Dar de atunci mă tot întreb: Când Şi-a luat vreodată Isus măsuri de siguranţă?

  Lyndelle Brower Chiomenti

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Măsuri de siguranţă - 2017. Îmi făceam cumpărăturile la magazinul local şi mă îndepărtasem de coşul de cumpărături, în căutarea unei pungi de plastic, i-am ieşit în cale unui bărbat care părea fără adăpost. În plus, comportamentul lui mi-a adus aminte de elevii cu nevoi educaţionale speciale cărora le-am fost profesoară. Eram doritoare să îl ajut, dar nu prea ştiam cum.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...