Care este talentul tău?

  Toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. – Romani 8:28

  Biserica noastră este mică – de doar 80 de membri. Aveam o orgă şi un pian, dar pianul era vechi şi într-o stare nu tocmai bună. Orga a fost donată de femeia care cânta la ea în fiecare Sabat, dar când aceasta s-a căsătorit şi s-a mutat, bineînţeles că a luat orga cu ea.

  Când un nou pastor cu soţia au venit la noi în biserică, ea cânta la pian. Nu a trecut mult până să ceară comitetului bani de pian. Achiziţia a fost aprobată şi au cumpărat un pian nou. Ea a ales unul foarte frumos, mic şi negru. Cânta în fiecare săptămână şi suna minunat. După o vreme, pastorul a fost mutat şi am avut un alt pastor, dar a cărui soţie nu ştia să cânte la pian. În plus, avea copii mici. Aşa că nimeni nu mai cânta la pian, dar când venea cineva în vizită, îl întrebam dacă ştie să cânte la pian. Dacă ştia, în ziua aceea aveam muzică.

  Ce să vezi, acest pian era unic. Trebuia să fie udat. Mi s-a părut ciudat rău. Nu a auzit nimeni, niciodată, de un pian care să trebuiască să fie udat. Eu abia dacă îmi aduc aminte să îmi ud florile, darămite un pian.

  Într-o zi, un domn pe nume Virgil a venit în vizită şi am aflat că ştia să cânte la pian. Cât de fericiţi şi recunoscători am fost! Virgil este deja de mult timp cu noi şi cântă cu noi. Cântă la pian de fiecare dată când intonăm un imn şi deseori are puncte muzicale speciale. Eu sunt ajutoare a dirigintelui Şcolii de Sabat, iar el a fost foarte amabil să ne încânte cu muzică.

  Dumnezeu i-a dat lui Virgil un talent, iar el îl foloseşte pentru Domnul. Dar tu? Tu îţi foloseşti talentele pentru ceea ce Dumnezeu vrea ca tu să faci? Poate că vei spune: „Eu n-am niciun talent.” Dar Dumnezeu ne-a dat fiecăreia dintre noi măcar unul, iar tu s-ar putea chiar să ai mai multe. Nu le irosi, foloseşte-le pentru binecuvântarea altora. Ni s-a spus să nu ne ascundem lumina sub obroc (Matei 5:15) şi „Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor” (v. 16).

  Îţi foloseşti toate talentele date de Dumnezeu? Isus a spus o parabolă despre talente şi ne-a chemat să le folosim. Citeşte-o în Matei 25:15-29. Luminezi tu pentru Isus?

  Anne Elaine Nelson

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Care este talentul tău? - 2017. Dumnezeu i-a dat lui Virgil un talent, iar el îl foloseşte pentru Domnul. Dar tu? Tu îţi foloseşti talentele pentru ceea ce Dumnezeu vrea ca tu să faci? Poate că vei spune: „Eu n-am niciun talent.” Dar Dumnezeu ne-a dat fiecăreia dintre noi măcar unul, iar tu s-ar putea chiar să ai mai multe. Nu le irosi, foloseşte-le pentru binecuvântarea altora.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...