Care este talentul tău?

  Toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. – Romani 8:28

  Biserica noastră este mică – de doar 80 de membri. Aveam o orgă şi un pian, dar pianul era vechi şi într-o stare nu tocmai bună. Orga a fost donată de femeia care cânta la ea în fiecare Sabat, dar când aceasta s-a căsătorit şi s-a mutat, bineînţeles că a luat orga cu ea.

  Când un nou pastor cu soţia au venit la noi în biserică, ea cânta la pian. Nu a trecut mult până să ceară comitetului bani de pian. Achiziţia a fost aprobată şi au cumpărat un pian nou. Ea a ales unul foarte frumos, mic şi negru. Cânta în fiecare săptămână şi suna minunat. După o vreme, pastorul a fost mutat şi am avut un alt pastor, dar a cărui soţie nu ştia să cânte la pian. În plus, avea copii mici. Aşa că nimeni nu mai cânta la pian, dar când venea cineva în vizită, îl întrebam dacă ştie să cânte la pian. Dacă ştia, în ziua aceea aveam muzică.

  Ce să vezi, acest pian era unic. Trebuia să fie udat. Mi s-a părut ciudat rău. Nu a auzit nimeni, niciodată, de un pian care să trebuiască să fie udat. Eu abia dacă îmi aduc aminte să îmi ud florile, darămite un pian.

  Într-o zi, un domn pe nume Virgil a venit în vizită şi am aflat că ştia să cânte la pian. Cât de fericiţi şi recunoscători am fost! Virgil este deja de mult timp cu noi şi cântă cu noi. Cântă la pian de fiecare dată când intonăm un imn şi deseori are puncte muzicale speciale. Eu sunt ajutoare a dirigintelui Şcolii de Sabat, iar el a fost foarte amabil să ne încânte cu muzică.

  Dumnezeu i-a dat lui Virgil un talent, iar el îl foloseşte pentru Domnul. Dar tu? Tu îţi foloseşti talentele pentru ceea ce Dumnezeu vrea ca tu să faci? Poate că vei spune: „Eu n-am niciun talent.” Dar Dumnezeu ne-a dat fiecăreia dintre noi măcar unul, iar tu s-ar putea chiar să ai mai multe. Nu le irosi, foloseşte-le pentru binecuvântarea altora. Ni s-a spus să nu ne ascundem lumina sub obroc (Matei 5:15) şi „Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor” (v. 16).

  Îţi foloseşti toate talentele date de Dumnezeu? Isus a spus o parabolă despre talente şi ne-a chemat să le folosim. Citeşte-o în Matei 25:15-29. Luminezi tu pentru Isus?

  Anne Elaine Nelson

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Care este talentul tău? - 2017. Dumnezeu i-a dat lui Virgil un talent, iar el îl foloseşte pentru Domnul. Dar tu? Tu îţi foloseşti talentele pentru ceea ce Dumnezeu vrea ca tu să faci? Poate că vei spune: „Eu n-am niciun talent.” Dar Dumnezeu ne-a dat fiecăreia dintre noi măcar unul, iar tu s-ar putea chiar să ai mai multe. Nu le irosi, foloseşte-le pentru binecuvântarea altora.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...