Încăpăţânată

  Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine. – Ioan 14:6

  Cu ani în urmă, în timp ce lucram ca medic rezident, am auzit o convorbire telefonică ce m-a făcut să încremenesc. Eram în zona asistentelor când a sunat telefonul. Asistenta care a preluat apelul avea în glas ceva care îi trăda teama, fapt ce mi-a atras atenţia, aşa că m-am dus să văd ce se întâmplă. Ea scria datele comunicate de pacient, iar eu le-am citit cu nerăbdare. Bărbatul respectiv voia să vină la medic fiindcă nu mai putea respira. Asistenta încerca să-l convingă să meargă la alt medic, deoarece medicul lui nu era, dar erau mulţi alţi medici, toţi având loc pentru programare. Pacientul i-a răspuns: „Doctorul meu mă cunoaşte. Dacă nu este astăzi, atunci stau acasă şi mor.” Câteva zile mai târziu, răsfoind ziarul, una dintre asistente a înţepenit, l-a văzut numele în ziar la rubrica de anunţuri mortuare. Fusese găsit mort în casă de către o rudă.

  Acest bărbat avusese încredere în doctorul lui şi a crezut că, pentru a se face bine, trebuia să fie consultat doar de doctorul lui. Există câteva lecţii în această situaţie: prima este aceea că, pentru a fi salvaţi, trebuie să mergem la marele Medic, pentru că numai El ne poate salva. Faptul de a ne pune încrederea în pastori, în prezbiteri, în prieteni şi familie, pur şi simplu, n-o să ne ajute.

  În al doilea rând, când cerem ajutorul lui Dumnezeu într-o problemă, s-ar putea să vedem doar o singură soluţie: soluţia noastră logică. Dar ochii noştri sunt păcătoşi şi nu pot vedea ce e cel mai bine pentru noi. Trebuie să avem încredere în Dumnezeu, întrucât El ne iubeşte şi ştie drumul adecvat pentru noi. S-ar putea să apară variante care să facă drumul să nu pară aşa atractiv sau să pară că durează prea mult. Dar trebuie să ne ţinem ochii deschişi şi să ne rugăm ca Dumnezeu să ne descopere planul Său.

  Iona este un exemplu elocvent în această privinţă. El a crezut că planul lui Dumnezeu e greşit şi a încercat să fugă de el. A fost nevoie să ajungă în burta unui peşte înainte să fie dispus să facă ceea ce Dumnezeu a vrut ca el să facă de la bun început.

  Eu nu ştiu ce lecţie ţi se potriveşte ţie astăzi. Mă rog să îţi fie descoperită în timp ce citeşti, în timp ce petreci timp cu Dumnezeu şi Cuvântul Său. în orice caz, lecţia de luat acasă este aceea de a ne încrede în Dumnezeu şi doar în El. Roagă-te şi lasă ca voia Lui să ţi se descopere astăzi!

  Sharon Michael Palmer

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Încăpăţânată - 2017. Asistenta încerca să-l convingă să meargă la alt medic, deoarece medicul lui nu era, dar erau mulţi alţi medici, toţi având loc pentru programare. Pacientul i-a răspuns: „Doctorul meu mă cunoaşte. Dacă nu este astăzi, atunci stau acasă şi mor.”
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....