Încăpăţânată

  Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine. – Ioan 14:6

  Cu ani în urmă, în timp ce lucram ca medic rezident, am auzit o convorbire telefonică ce m-a făcut să încremenesc. Eram în zona asistentelor când a sunat telefonul. Asistenta care a preluat apelul avea în glas ceva care îi trăda teama, fapt ce mi-a atras atenţia, aşa că m-am dus să văd ce se întâmplă. Ea scria datele comunicate de pacient, iar eu le-am citit cu nerăbdare. Bărbatul respectiv voia să vină la medic fiindcă nu mai putea respira. Asistenta încerca să-l convingă să meargă la alt medic, deoarece medicul lui nu era, dar erau mulţi alţi medici, toţi având loc pentru programare. Pacientul i-a răspuns: „Doctorul meu mă cunoaşte. Dacă nu este astăzi, atunci stau acasă şi mor.” Câteva zile mai târziu, răsfoind ziarul, una dintre asistente a înţepenit, l-a văzut numele în ziar la rubrica de anunţuri mortuare. Fusese găsit mort în casă de către o rudă.

  Acest bărbat avusese încredere în doctorul lui şi a crezut că, pentru a se face bine, trebuia să fie consultat doar de doctorul lui. Există câteva lecţii în această situaţie: prima este aceea că, pentru a fi salvaţi, trebuie să mergem la marele Medic, pentru că numai El ne poate salva. Faptul de a ne pune încrederea în pastori, în prezbiteri, în prieteni şi familie, pur şi simplu, n-o să ne ajute.

  În al doilea rând, când cerem ajutorul lui Dumnezeu într-o problemă, s-ar putea să vedem doar o singură soluţie: soluţia noastră logică. Dar ochii noştri sunt păcătoşi şi nu pot vedea ce e cel mai bine pentru noi. Trebuie să avem încredere în Dumnezeu, întrucât El ne iubeşte şi ştie drumul adecvat pentru noi. S-ar putea să apară variante care să facă drumul să nu pară aşa atractiv sau să pară că durează prea mult. Dar trebuie să ne ţinem ochii deschişi şi să ne rugăm ca Dumnezeu să ne descopere planul Său.

  Iona este un exemplu elocvent în această privinţă. El a crezut că planul lui Dumnezeu e greşit şi a încercat să fugă de el. A fost nevoie să ajungă în burta unui peşte înainte să fie dispus să facă ceea ce Dumnezeu a vrut ca el să facă de la bun început.

  Eu nu ştiu ce lecţie ţi se potriveşte ţie astăzi. Mă rog să îţi fie descoperită în timp ce citeşti, în timp ce petreci timp cu Dumnezeu şi Cuvântul Său. în orice caz, lecţia de luat acasă este aceea de a ne încrede în Dumnezeu şi doar în El. Roagă-te şi lasă ca voia Lui să ţi se descopere astăzi!

  Sharon Michael Palmer

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Încăpăţânată - 2017. Asistenta încerca să-l convingă să meargă la alt medic, deoarece medicul lui nu era, dar erau mulţi alţi medici, toţi având loc pentru programare. Pacientul i-a răspuns: „Doctorul meu mă cunoaşte. Dacă nu este astăzi, atunci stau acasă şi mor.”
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...