A trebuit să-mi pierd auzul ca să pot auzi

  Dacă are cineva urechi de auzit, să audă. – Marcu 4:23

  Nu cu mult timp în urmă, am avut ocazia de a vizita vestigiile celor şapte biserici din Apocalipsa 1 – 3. Ioan a scris şapte scrisori către şapte biserici după îndrumarea primită de la Dumnezeu în viziune. în aceste trei capitole, am găsit de şapte ori versetul de astăzi. Este interesant să vezi cele şapte biserici cu ochii tăi. Cuvântul Scripturii primeşte o semnificaţie cu totul nouă.

  Când am ajuns acasă din excursie, m-am îmbolnăvit. O inofensivă gripă m-a pus la pat. Chiar când începeam să mă însănătoşesc, am simţit o durere teribilă în urechi şi am fost dusă la spital de urgenţă. Ziua următoare, timpanul meu s-a spart. Brusc, am început să aud doar foarte, foarte mult zgomot în cap. Se numeşte tinitus, iar auzul mi-a dispărut complet. Specialistul mi-a dat un prognostic foarte prost. Pierderea auzului era o catastrofă, iar pe viitor puteam auzi doar cu un ajutor electronic foarte puternic. De ce să mi se întâmple aşa ceva? Ce vrea Dumnezeu să-mi spună?

  Soţul meu mă scotea la plimbare în fiecare zi. M-a dus la zăpadă, la o fermă, la un lac, în pădure, să văd nişte lame – în fiecare zi ceva nou. Îmi erau stimulate celelalte simţuri: văzul, pipăitul, mirosul, gustul. M-a ajutat mult. Mă concentram mai puţin pe auz. A fost oarecum relaxant şi mi-a prins bine.

  În această perioadă s-a întâmplat ceva pentru care voi fi recunoscătoare toată viaţa. Cu ajutorul unor dispozitive puternice, mi-am putut domoli zgomotul din cap şi am auzit prima predică, după brusca mea pierdere a auzului. Pastorul a spus că întotdeauna suntem înconjuraţi de Dumnezeu, oriunde am fi, aşa cum un peşte este înconjurat de apă. Pe loc, mi-am amintit multe situaţii în care m-am simţit îndrumată de Dumnezeu.

  E posibil oare ca doar acum, când mi-am pierdut auzul, eu să pot, în sfârşit, să aud? Aşa surdă cum eram, am început să ascult, să aud, să înţeleg şi să mă încred în faptul că El îmi va purta de grijă. Dintr-odată, mi-am dat seama că, aşa cum trecutul meu nu era o coincidenţă, nici ceea ce se întâmpla în prezent nu era o coincidenţă. Dintr-odată, am devenit nerăbdătoare să găsesc la ce era utilă surzenia mea şi ce voia Dumnezeu să îmi spună. Din nou puteam să am încredere şi am început să repet de multe ori: „Suflete al meu, binecuvântează-L pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui!” (Psalmii 103:2).

  A fost o experienţă brutală: a trebuit să îmi pierd auzul ca să pot auzi.

  Denise Hochstrasser

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  A trebuit să-mi pierd auzul ca să pot auzi - 2017. Soţul meu mă scotea la plimbare în fiecare zi. M-a dus la zăpadă, la o fermă, la un lac, în pădure, să văd nişte lame - în fiecare zi ceva nou. Îmi erau stimulate celelalte simţuri: văzul, pipăitul, mirosul, gustul. M-a ajutat mult. Mă concentram mai puţin pe auz. A fost oarecum relaxant şi mi-a prins bine.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...