A trebuit să-mi pierd auzul ca să pot auzi

  Dacă are cineva urechi de auzit, să audă. – Marcu 4:23

  Nu cu mult timp în urmă, am avut ocazia de a vizita vestigiile celor şapte biserici din Apocalipsa 1 – 3. Ioan a scris şapte scrisori către şapte biserici după îndrumarea primită de la Dumnezeu în viziune. în aceste trei capitole, am găsit de şapte ori versetul de astăzi. Este interesant să vezi cele şapte biserici cu ochii tăi. Cuvântul Scripturii primeşte o semnificaţie cu totul nouă.

  Când am ajuns acasă din excursie, m-am îmbolnăvit. O inofensivă gripă m-a pus la pat. Chiar când începeam să mă însănătoşesc, am simţit o durere teribilă în urechi şi am fost dusă la spital de urgenţă. Ziua următoare, timpanul meu s-a spart. Brusc, am început să aud doar foarte, foarte mult zgomot în cap. Se numeşte tinitus, iar auzul mi-a dispărut complet. Specialistul mi-a dat un prognostic foarte prost. Pierderea auzului era o catastrofă, iar pe viitor puteam auzi doar cu un ajutor electronic foarte puternic. De ce să mi se întâmple aşa ceva? Ce vrea Dumnezeu să-mi spună?

  Soţul meu mă scotea la plimbare în fiecare zi. M-a dus la zăpadă, la o fermă, la un lac, în pădure, să văd nişte lame – în fiecare zi ceva nou. Îmi erau stimulate celelalte simţuri: văzul, pipăitul, mirosul, gustul. M-a ajutat mult. Mă concentram mai puţin pe auz. A fost oarecum relaxant şi mi-a prins bine.

  În această perioadă s-a întâmplat ceva pentru care voi fi recunoscătoare toată viaţa. Cu ajutorul unor dispozitive puternice, mi-am putut domoli zgomotul din cap şi am auzit prima predică, după brusca mea pierdere a auzului. Pastorul a spus că întotdeauna suntem înconjuraţi de Dumnezeu, oriunde am fi, aşa cum un peşte este înconjurat de apă. Pe loc, mi-am amintit multe situaţii în care m-am simţit îndrumată de Dumnezeu.

  E posibil oare ca doar acum, când mi-am pierdut auzul, eu să pot, în sfârşit, să aud? Aşa surdă cum eram, am început să ascult, să aud, să înţeleg şi să mă încred în faptul că El îmi va purta de grijă. Dintr-odată, mi-am dat seama că, aşa cum trecutul meu nu era o coincidenţă, nici ceea ce se întâmpla în prezent nu era o coincidenţă. Dintr-odată, am devenit nerăbdătoare să găsesc la ce era utilă surzenia mea şi ce voia Dumnezeu să îmi spună. Din nou puteam să am încredere şi am început să repet de multe ori: „Suflete al meu, binecuvântează-L pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui!” (Psalmii 103:2).

  A fost o experienţă brutală: a trebuit să îmi pierd auzul ca să pot auzi.

  Denise Hochstrasser

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  A trebuit să-mi pierd auzul ca să pot auzi - 2017. Soţul meu mă scotea la plimbare în fiecare zi. M-a dus la zăpadă, la o fermă, la un lac, în pădure, să văd nişte lame - în fiecare zi ceva nou. Îmi erau stimulate celelalte simţuri: văzul, pipăitul, mirosul, gustul. M-a ajutat mult. Mă concentram mai puţin pe auz. A fost oarecum relaxant şi mi-a prins bine.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...