Întâlnirea „din întâmplare”

  Înainte ca să Mă cheme. Eu le voi răspunde, înainte să termine de vorbit. Eu îi voi auzi! – Isaia 65:24

  Eu şi soţul meu eram în California, în Tehachapi, să ne vedem noul nepot. În timp ce fiica noastră şi bebeluşul petreceau Sabatul în spital, ne-am hotărât să mergem la Loma Linda să ne întâlnim cu fiica noastră mai mică şi să mergem acolo la biserică. Am plecat dimineaţa devreme, în Sabat, pe drumul de două ore şi jumătate prin deşert.

  Pe la mijlocul drumului, ne-am oprit într-un orăşel ca să facem o pauză. Ne-am simţit complet nelalocul nostru aşa îmbrăcaţi de Sabat cum eram, în timp ce restul oamenilor erau în blugi sau în pantaloni scurţi, pregătiţi pentru o zi de plajă sau de munte. Chiar când ieşeam din parcarea de tiruri, am trecut pe lângă o femeie îmbrăcată şi ea în rochie şi cu pantofi cu toc. Crezând că se îndreaptă spre vreo întâlnire de afaceri, ne-am văzut de drumul nostru. Dintr-odată, s-a întors alergând şi ne-a întrebat direct unde ne ducem.

  I-am răspuns pur şi simplu că ne ducem spre Loma Linda. Faţa i s-a luminat: „Şi ce faceţi acolo?” I-am spus că ne întâlnim cu fiica noastră şi mergem la biserică. Faţa i s-a luminat cu un zâmbet şi mai larg şi a întrebat: „Sunteţi adventişti?” I-am spus că da şi imediat ne-a spus că şi ea este. Apoi ne-a povestit cum era programată să vorbească undeva şi trebuia să ajungă la Loma Unda să se întâlnească cu sora ei, dar nu mai avea benzină în rezervor. Nu i s-a părut firesc să cumpere benzină în Sabat (vezi Exodul 20:8-11), aşa că se rugase lui Dumnezeu să aranjeze în aşa fel lucrurile ca ea să poată ajunge la Loma Unda fără să fie nevoită să cumpere benzină. „Mă luaţi şi pe mine?” Sigur că am fost mai mult decât bucuroşi să o luăm cu noi.

  Eram într-o zonă foarte izolată. Noi plecaserăm devreme din Tehachapi; ea plecase probabil şi mai devreme din San Joaquin Valley. Dar am fost în acelaşi loc, în acelaşi timp. Ea alesese să respecte Sabatul şi Dumnezeu a onorat-o şi i-a împlinit nevoia.

  Dumnezeu are foarte multe căi de a ne purta de grijă – căi despre care n-avem nicio idee. „Noi ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său” (Romani 8:28). Şi textul nostru de azi spune că, dinainte de a i-L cere, Dumnezeu are deja răspunsul. Numai să învăţăm noi să neîncredem total în promisiunile Lui!

  Sharon Oster

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Întâlnirea „din întâmplare” - 2017. Înainte ca să Mă cheme. Eu le voi răspunde, înainte să termine de vorbit. Eu îi voi auzi! - Isaia 65:24
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...