Întâlnirea „din întâmplare”

  Înainte ca să Mă cheme. Eu le voi răspunde, înainte să termine de vorbit. Eu îi voi auzi! – Isaia 65:24

  Eu şi soţul meu eram în California, în Tehachapi, să ne vedem noul nepot. În timp ce fiica noastră şi bebeluşul petreceau Sabatul în spital, ne-am hotărât să mergem la Loma Linda să ne întâlnim cu fiica noastră mai mică şi să mergem acolo la biserică. Am plecat dimineaţa devreme, în Sabat, pe drumul de două ore şi jumătate prin deşert.

  Pe la mijlocul drumului, ne-am oprit într-un orăşel ca să facem o pauză. Ne-am simţit complet nelalocul nostru aşa îmbrăcaţi de Sabat cum eram, în timp ce restul oamenilor erau în blugi sau în pantaloni scurţi, pregătiţi pentru o zi de plajă sau de munte. Chiar când ieşeam din parcarea de tiruri, am trecut pe lângă o femeie îmbrăcată şi ea în rochie şi cu pantofi cu toc. Crezând că se îndreaptă spre vreo întâlnire de afaceri, ne-am văzut de drumul nostru. Dintr-odată, s-a întors alergând şi ne-a întrebat direct unde ne ducem.

  I-am răspuns pur şi simplu că ne ducem spre Loma Linda. Faţa i s-a luminat: „Şi ce faceţi acolo?” I-am spus că ne întâlnim cu fiica noastră şi mergem la biserică. Faţa i s-a luminat cu un zâmbet şi mai larg şi a întrebat: „Sunteţi adventişti?” I-am spus că da şi imediat ne-a spus că şi ea este. Apoi ne-a povestit cum era programată să vorbească undeva şi trebuia să ajungă la Loma Unda să se întâlnească cu sora ei, dar nu mai avea benzină în rezervor. Nu i s-a părut firesc să cumpere benzină în Sabat (vezi Exodul 20:8-11), aşa că se rugase lui Dumnezeu să aranjeze în aşa fel lucrurile ca ea să poată ajunge la Loma Unda fără să fie nevoită să cumpere benzină. „Mă luaţi şi pe mine?” Sigur că am fost mai mult decât bucuroşi să o luăm cu noi.

  Eram într-o zonă foarte izolată. Noi plecaserăm devreme din Tehachapi; ea plecase probabil şi mai devreme din San Joaquin Valley. Dar am fost în acelaşi loc, în acelaşi timp. Ea alesese să respecte Sabatul şi Dumnezeu a onorat-o şi i-a împlinit nevoia.

  Dumnezeu are foarte multe căi de a ne purta de grijă – căi despre care n-avem nicio idee. „Noi ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său” (Romani 8:28). Şi textul nostru de azi spune că, dinainte de a i-L cere, Dumnezeu are deja răspunsul. Numai să învăţăm noi să neîncredem total în promisiunile Lui!

  Sharon Oster

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Întâlnirea „din întâmplare” - 2017. Înainte ca să Mă cheme. Eu le voi răspunde, înainte să termine de vorbit. Eu îi voi auzi! - Isaia 65:24
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...