Dăruit din abundenţă

  Vindecaţi pe cei bolnavi (…)! Fără plată aţi primit, fără plată să daţi! – Matei 10:8

  De luni de zile se întâmpla ceva cu mine. Mă izolam tot mai mult de prieteni şi de familie. Mă simţeam parcă abandonată de Dumnezeu. Mă luptam cu depresia severă. Mă dădeam bătută. Unde eşti, Doamne? De ce se întâmplă aşa ceva? Credeam că am biruit această slăbiciune. De ce trec din nou prin aşa ceva? Sunt o creştină doar cu numele?

  În timp ce mă pregăteam într-o zi să merg la biserică, m-am rugat: „O, Doamne, am nevoie să simt prezenţa Ta! Fără Tine o să mor. Cum pot fi de folos cuiva când mă simt moartă? Doamne, Te rog, ajută-mă!”

  Am intrat în biserică şi m-am aşezat pe unul dintre locurile mele preferate. O prietenă veche, Sandra Bowman, a intrat şi s-a aşezat exact în faţa mea. Sandra are de vreme îndelungată grave afecţiuni fizice, dar n-am văzut-o niciodată pierzându-şi speranţa sau credinţa, i-am urat Sabat fericit, iar ea mi-a răspuns la fel.

  A sosit momentul să cântăm, aşa că m-am ridicat în picioare. Sandra nu se putea ridica, iar eu m-am simţit îndemnată să îi pun mâna stângă pe umăr. Nu am putut să-mi ridic mâna de pe umărul ei până când nu am cântat şi ultimul vers. Nu îmi stătea în fire să fac aşa ceva şi chiar nu îmi dădeam seama de ce am făcut acest gest.

  M-am dus în faţă pentru rugăciunea specială şi, când m-am întors, Sandra m-a rugat să mă aplec, să poată să-mi spună ceva. Am îngenuncheat. Avea lacrimi în ochi. Mi-a spus atunci că puţini oameni o mai atingeau şi că a însemnat foarte mult pentru ea gestul meu. Apoi mi-a mărturisit modul profund şi uimitor în care o ajutase atingerea mea în acea dimineaţă. Se trezise cu durere în partea stângă a spatelui. L-a rugat pe Domnul să îi îndepărteze durerea, ca să poată participa la serviciul divin. Apoi mi-a spus că, atunci când am atins-o, a simţit cum durerea scade şi, cu cât ţineam mâna mai mult, cu atât durerea scădea mai mult. Când, în sfârşit, mi-am luat mâna, durerea dispăruse de tot.

  Am izbucnit şi eu în lacrimi, i-am povestit şi eu prin ce trecusem în acea dimineaţă şi era evident că Dumnezeu ne auzise amândurora rugăciunile. După serviciul divin, am stat împreună şi I-am dat slavă îndurătorului nostru Dumnezeu că îi vindecă pe cei bolnavi şi pe cei cu inima frântă.

  Evelyn Greenwade Boltwood

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Dăruit din abundenţă - 2017. În timp ce mă pregăteam într-o zi să merg la biserică, m-am rugat: „O, Doamne, am nevoie să simt prezenţa Ta! Fără Tine o să mor. Cum pot fi de folos cuiva când mă simt moartă? Doamne, Te rog, ajută-mă!”
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Dumnezeu este dragoste

  Tovarășele mele de călătorie, drumul vostru poate fi aspru, dar nu renunțați! Aveți credință în Dumnezeu. El este capabil să vă facă viața frumoasă, oricare ar fi circumstanțele.

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...