Dăruit din abundenţă

  Vindecaţi pe cei bolnavi (…)! Fără plată aţi primit, fără plată să daţi! – Matei 10:8

  De luni de zile se întâmpla ceva cu mine. Mă izolam tot mai mult de prieteni şi de familie. Mă simţeam parcă abandonată de Dumnezeu. Mă luptam cu depresia severă. Mă dădeam bătută. Unde eşti, Doamne? De ce se întâmplă aşa ceva? Credeam că am biruit această slăbiciune. De ce trec din nou prin aşa ceva? Sunt o creştină doar cu numele?

  În timp ce mă pregăteam într-o zi să merg la biserică, m-am rugat: „O, Doamne, am nevoie să simt prezenţa Ta! Fără Tine o să mor. Cum pot fi de folos cuiva când mă simt moartă? Doamne, Te rog, ajută-mă!”

  Am intrat în biserică şi m-am aşezat pe unul dintre locurile mele preferate. O prietenă veche, Sandra Bowman, a intrat şi s-a aşezat exact în faţa mea. Sandra are de vreme îndelungată grave afecţiuni fizice, dar n-am văzut-o niciodată pierzându-şi speranţa sau credinţa, i-am urat Sabat fericit, iar ea mi-a răspuns la fel.

  A sosit momentul să cântăm, aşa că m-am ridicat în picioare. Sandra nu se putea ridica, iar eu m-am simţit îndemnată să îi pun mâna stângă pe umăr. Nu am putut să-mi ridic mâna de pe umărul ei până când nu am cântat şi ultimul vers. Nu îmi stătea în fire să fac aşa ceva şi chiar nu îmi dădeam seama de ce am făcut acest gest.

  M-am dus în faţă pentru rugăciunea specială şi, când m-am întors, Sandra m-a rugat să mă aplec, să poată să-mi spună ceva. Am îngenuncheat. Avea lacrimi în ochi. Mi-a spus atunci că puţini oameni o mai atingeau şi că a însemnat foarte mult pentru ea gestul meu. Apoi mi-a mărturisit modul profund şi uimitor în care o ajutase atingerea mea în acea dimineaţă. Se trezise cu durere în partea stângă a spatelui. L-a rugat pe Domnul să îi îndepărteze durerea, ca să poată participa la serviciul divin. Apoi mi-a spus că, atunci când am atins-o, a simţit cum durerea scade şi, cu cât ţineam mâna mai mult, cu atât durerea scădea mai mult. Când, în sfârşit, mi-am luat mâna, durerea dispăruse de tot.

  Am izbucnit şi eu în lacrimi, i-am povestit şi eu prin ce trecusem în acea dimineaţă şi era evident că Dumnezeu ne auzise amândurora rugăciunile. După serviciul divin, am stat împreună şi I-am dat slavă îndurătorului nostru Dumnezeu că îi vindecă pe cei bolnavi şi pe cei cu inima frântă.

  Evelyn Greenwade Boltwood

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Dăruit din abundenţă - 2017. În timp ce mă pregăteam într-o zi să merg la biserică, m-am rugat: „O, Doamne, am nevoie să simt prezenţa Ta! Fără Tine o să mor. Cum pot fi de folos cuiva când mă simt moartă? Doamne, Te rog, ajută-mă!”
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...