Înghețată cu gumă de mestecat

  Să nu vi se tulbure inima! Credeţi în Dumnezeu şi credeţi în Mine! În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. (…) Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi. – Ioan 14:1-3

  Când eram mică, exista un loc în care îmi plăcea întotdeauna să merg: la îngheţată. Din când în când, părinţii ne luau pe mine şi pe sora mea în centrul oraşului Oakland să ne dăm cu bicicletele. Partea mea preferată era atunci când hrăneam raţele, în centrul Oaklandului se ţineau festivaluri, concerte şi multe alte activităţi antrenante.

  Eu şi sora mea mergeam la o şcoală mică din zona golfului Oakland Hills, pe nume Academia Golden Gate. În Luna Istoriei Negrilor din orarul meu de clasa întâi, trebuia să prezentăm o piesă intitulată „Trombonul lui Dumnezeu”, iar învăţătoarea ne promisese întregii clase îngheţată, dacă o să avem rezultate bune. Eu jucam rolul Idei B. Wells. Ea şi-a folosit peniţa pentru a scrie despre nedreptăţile vremii ei. Împreună cu James Weldon Johnson şi Phillis Wheatley, ea a fost sursa mea de inspiraţie pentru a mă apuca de scris. Johnson a fost poet, pedagog, activist, scriitor şi diplomat, autor al poeziei „Trombonul lui Dumnezeu” (Gods Trombone, engl.), iar Wheatley a fost primul poet afroamerican şi prima femeie de origine afroamericană care a publicat o carte. În situaţia ei de sclavă în anii 1700, ea citea clasici în latină şi greacă şi pasaje dificile din Biblie. Piesa a constituit debutul aprecierii mele pentru cultura afroamericană. M-am bucurat să pot învăţa despre oameni care au luptat pentru o cauză în care au crezut.

  După piesă, am fost duşi de părinţii noştri la o cofetărie unde se vindea îngheţată. Eu am comandat preferata mea, îngheţata cu gumă de mestecat. Copil fiind, credeam că nu mai există nimic mai bun la gust ca îngheţata cu gumă, pentru că aveam parte de două bunătăţi într-una. Mâncam îngheţata şi păstram guma să o mestec mai târziu.

  Îngheţata era o mică recompensă pentru o bună reprezentaţie. În viaţă, există recompense pentru faptele noastre, unele mici, altele mari. Îngheţata cu gumă a fost pentru mine una dintre ele. Isus ne reaminteşte de marea răsplată din ceruri pe care a pregătit-o pentru cei care Îl iubesc şi Îl ascultă. Dacă suntem credincioşi, ne vom primi dubla răsplată: viaţa veşnică şi un loc în cer. Hai să fim credincioase până revine El!

  Kirsten Hudson

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Înghețată cu gumă de mestecat - 2017. Îngheţata era o mică recompensă pentru o bună reprezentaţie. În viaţă, există recompense pentru faptele noastre, unele mici, altele mari. Îngheţata cu gumă a fost pentru mine una dintre ele. Isus ne reaminteşte de marea răsplată din ceruri pe care a pregătit-o pentru cei care Îl iubesc şi Îl ascultă.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...