Înghețată cu gumă de mestecat

  Să nu vi se tulbure inima! Credeţi în Dumnezeu şi credeţi în Mine! În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. (…) Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi. – Ioan 14:1-3

  Când eram mică, exista un loc în care îmi plăcea întotdeauna să merg: la îngheţată. Din când în când, părinţii ne luau pe mine şi pe sora mea în centrul oraşului Oakland să ne dăm cu bicicletele. Partea mea preferată era atunci când hrăneam raţele, în centrul Oaklandului se ţineau festivaluri, concerte şi multe alte activităţi antrenante.

  Eu şi sora mea mergeam la o şcoală mică din zona golfului Oakland Hills, pe nume Academia Golden Gate. În Luna Istoriei Negrilor din orarul meu de clasa întâi, trebuia să prezentăm o piesă intitulată „Trombonul lui Dumnezeu”, iar învăţătoarea ne promisese întregii clase îngheţată, dacă o să avem rezultate bune. Eu jucam rolul Idei B. Wells. Ea şi-a folosit peniţa pentru a scrie despre nedreptăţile vremii ei. Împreună cu James Weldon Johnson şi Phillis Wheatley, ea a fost sursa mea de inspiraţie pentru a mă apuca de scris. Johnson a fost poet, pedagog, activist, scriitor şi diplomat, autor al poeziei „Trombonul lui Dumnezeu” (Gods Trombone, engl.), iar Wheatley a fost primul poet afroamerican şi prima femeie de origine afroamericană care a publicat o carte. În situaţia ei de sclavă în anii 1700, ea citea clasici în latină şi greacă şi pasaje dificile din Biblie. Piesa a constituit debutul aprecierii mele pentru cultura afroamericană. M-am bucurat să pot învăţa despre oameni care au luptat pentru o cauză în care au crezut.

  După piesă, am fost duşi de părinţii noştri la o cofetărie unde se vindea îngheţată. Eu am comandat preferata mea, îngheţata cu gumă de mestecat. Copil fiind, credeam că nu mai există nimic mai bun la gust ca îngheţata cu gumă, pentru că aveam parte de două bunătăţi într-una. Mâncam îngheţata şi păstram guma să o mestec mai târziu.

  Îngheţata era o mică recompensă pentru o bună reprezentaţie. În viaţă, există recompense pentru faptele noastre, unele mici, altele mari. Îngheţata cu gumă a fost pentru mine una dintre ele. Isus ne reaminteşte de marea răsplată din ceruri pe care a pregătit-o pentru cei care Îl iubesc şi Îl ascultă. Dacă suntem credincioşi, ne vom primi dubla răsplată: viaţa veşnică şi un loc în cer. Hai să fim credincioase până revine El!

  Kirsten Hudson

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Înghețată cu gumă de mestecat - 2017. Îngheţata era o mică recompensă pentru o bună reprezentaţie. În viaţă, există recompense pentru faptele noastre, unele mici, altele mari. Îngheţata cu gumă a fost pentru mine una dintre ele. Isus ne reaminteşte de marea răsplată din ceruri pe care a pregătit-o pentru cei care Îl iubesc şi Îl ascultă.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...