Înghețată cu gumă de mestecat

Să nu vi se tulbure inima! Credeţi în Dumnezeu şi credeţi în Mine! În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc. (…) Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi. – Ioan 14:1-3

Când eram mică, exista un loc în care îmi plăcea întotdeauna să merg: la îngheţată. Din când în când, părinţii ne luau pe mine şi pe sora mea în centrul oraşului Oakland să ne dăm cu bicicletele. Partea mea preferată era atunci când hrăneam raţele, în centrul Oaklandului se ţineau festivaluri, concerte şi multe alte activităţi antrenante.

Eu şi sora mea mergeam la o şcoală mică din zona golfului Oakland Hills, pe nume Academia Golden Gate. În Luna Istoriei Negrilor din orarul meu de clasa întâi, trebuia să prezentăm o piesă intitulată „Trombonul lui Dumnezeu”, iar învăţătoarea ne promisese întregii clase îngheţată, dacă o să avem rezultate bune. Eu jucam rolul Idei B. Wells. Ea şi-a folosit peniţa pentru a scrie despre nedreptăţile vremii ei. Împreună cu James Weldon Johnson şi Phillis Wheatley, ea a fost sursa mea de inspiraţie pentru a mă apuca de scris. Johnson a fost poet, pedagog, activist, scriitor şi diplomat, autor al poeziei „Trombonul lui Dumnezeu” (Gods Trombone, engl.), iar Wheatley a fost primul poet afroamerican şi prima femeie de origine afroamericană care a publicat o carte. În situaţia ei de sclavă în anii 1700, ea citea clasici în latină şi greacă şi pasaje dificile din Biblie. Piesa a constituit debutul aprecierii mele pentru cultura afroamericană. M-am bucurat să pot învăţa despre oameni care au luptat pentru o cauză în care au crezut.

După piesă, am fost duşi de părinţii noştri la o cofetărie unde se vindea îngheţată. Eu am comandat preferata mea, îngheţata cu gumă de mestecat. Copil fiind, credeam că nu mai există nimic mai bun la gust ca îngheţata cu gumă, pentru că aveam parte de două bunătăţi într-una. Mâncam îngheţata şi păstram guma să o mestec mai târziu.

Îngheţata era o mică recompensă pentru o bună reprezentaţie. În viaţă, există recompense pentru faptele noastre, unele mici, altele mari. Îngheţata cu gumă a fost pentru mine una dintre ele. Isus ne reaminteşte de marea răsplată din ceruri pe care a pregătit-o pentru cei care Îl iubesc şi Îl ascultă. Dacă suntem credincioşi, ne vom primi dubla răsplată: viaţa veşnică şi un loc în cer. Hai să fim credincioase până revine El!

Kirsten Hudson

Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video