Îndrumarea lui Dumnezeu

  Eu, zice Domnul, te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta, – Psalmii 32:8

  Încotro te îndrepţi în situaţii de criză, când aparent ai rămas fără resurse sau soluţii pentru rezolvarea situaţiilor disperate?

  Eu cred cu toată puterea că Iochebed, mama lui Moise, şi-a pus şi ea această întrebare când s-a trezit responsabilă pentru un băiat de trei luni, în ciuda poruncii faraonului ca nou-născuţii băieţi să fie ucişi. Încercarea de a-şi salva copilul însemna încălcarea legii ţării. Totuşi salvarea fiului ei era în acord cu Legea lui Dumnezeu.

  Îmi imaginez mulţimea de nopţi nedormite petrecute de Iochebed în rugăciune. Sunt sigură că nici poftă de mâncare n-a avut cine ştie ce în acea perioadă. Îngrijorarea şi agonia aproape au paralizat-o.

  Apoi, dintr-odată, din senin, un plan nobil i s-a înfiripat în minte. O să facă o arcă plutitoare, o bărcuţă din papură, rezistentă la apă, căptuşită cu smoală. Probabil că a pus pe fundul coşuleţului cârpe moi înainte de a-şi aşeza preţioasa încărcătură. Cât de atent trebuie să fi pus ea coşul pe apele fluviului Nil! Dar de unde să fi venit acest plan? Cum putea fi sigură că bebeluşului n-o să i se întâmple nimic rău? Eu cred că planul a venit de la Dumnezeu.

  O autoare inspirată spune mai multe: „Rugăciunile fierbinţi ale mamei îi încredinţaseră copilul grijii lui Dumnezeu şi îngerii nevăzuţi străjuiau peste umilul lui refugiu, îngerii au îndrumat-o pe fiica faraonului în acea direcţie” (Ellen G. White, Patriarhi şi profeţi, p. 243). După cum spune Biblia, chiar fiica faraonului păgân l-a salvat pe băieţelul aparent sortit pieirii şi l-a crescut ca fiu al ei – cu ajutorul venit chiar din partea mamei naturale a copilului. Ce Dumnezeu extraordinar, care, din primele luni ale vieţii lui Moise, a ocrotit viaţa viitorului şi primului mare conducător al poporului Israel! Categoric că, aşa cum se spune în Psalmii 32:8, Dumnezeu mustră, învaţă şi povăţuieşte pe cei care fac tot posibilul să-L slăvească.

  Dragi prietene, şi noi îi slujim astăzi aceluiaşi Dumnezeu credincios. În toate situaţiile în care ne pune viaţa, El a promis să ne îndrume, să ne arate încotro să mergem. Dacă îi căutăm atent faţa, cu umilinţă şi totală siguranţă în promisiunile pe care le-a făcut, vom găsi soluţii cereşti la problemele noastre.

  Omobonike Adeola Sessou

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Îndrumarea lui Dumnezeu - 2017. Dragi prietene, şi noi îi slujim astăzi aceluiaşi Dumnezeu credincios. În toate situaţiile în care ne pune viaţa, El a promis să ne îndrume, să ne arate încotro să mergem. Dacă îi căutăm atent faţa, cu umilinţă şi totală siguranţă în promisiunile pe care le-a făcut, vom găsi soluţii cereşti la problemele noastre.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Fascinația neobișnuitului

  Isus în iesle – rumen în obraji și neajutorat – ne-a arătat cât de vulnerabil S-a făcut, din dragoste pentru noi. Nu a dus El pe pământ o viață dintre cele mai neobișnuite? Și acest fel neobișnuit de a fi nu a fost pentru El și pentru noi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...