Metafora şorţului

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viata veşnică. – Ioan 3:16

  Ştii ceva? a exclamat Melissa intrând brusc pe uşă. Azi am cântat „Steagul Lui deasupra noastră e iubire” şi doamna ne-a zis că putem să cântăm şi cu „Şorţul Lui deasupra noastră e iubire”. Tatăl lui Jeremy poartă şorţ când face pâine şi mama lui Sue, când face plăcintă, a adăugat ea, în timp ce privea în sus cu faţa ei radioasă aşteptând. Tu ai şorţ?

  Am dat din cap că nu.

  – Nu, dar bunica mea avea un şorţ foarte frumos, i-am răspuns eu şi imediat m-am întors în timp, învăluită în mirosurile puternice şi gusturile de-ţi lăsau gura apă de supă de mazăre, de porumb şi budincă de orez. A purtat dintotdeauna acel şorţ pentru diferite treburi.

  Melissa şi-a dat ghiozdanul jos şi s-a întins pe covor, aşteptând evident continuarea. – Bunica îşi folosea şorţul pe post de coş pentru ouă, mere, pere, ridichi, sparanghel şi salată, să le aducă din grădină, şi pentru scos boabele de mazăre din păstăi. Cu el ştergea rapid praful de pe pian sau de pe masă, când apărea în curte vreun musafir neaşteptat. Înfăşurat în jurul palmelor, şorţul îi oferea protecţie în timp ce scotea cartofi copţi din cuptor. Şi era întotdeauna la îndemână pentru şters transpiraţia de pe frunte. Am făcut o pauză de rememorare, apoi am continuat:

  – Uneori îşi flutura şorţul în semn de la revedere sau îşi învelea braţele cu el când stătea pe veranda din spate şi afară era frig. Când eram tristă şi ruşinată, îmi puteam vârî faţa în moliciunea lui uzată şi mă simţeam mângâiată. Tot şorţul ei ajuta la oprirea sângerării când unul dintre verişorii mei mai mici se julea la vreun genunchi şi ajuta vreo fetiţă timidă din vecini să se ascundă în pliurile lui. Parcă ar fi avut propria măsură de magie a bunicii, am adăugat, zâmbind.

  Împreună cu Melissa, am căutat pe internet diferite şorţuri, râzând la vederea unora, holbând ochii la vederea altora, huiduindu-le sau apreciindu-le pe altele.

  – Gata, ştiu, a concluzionat Melissa. Hai să facem şorţuri! Doamna învăţătoare avea dreptate. Şorţul lui Dumnezeu înseamnă că dragostea Sa face absolut orice. Le putem purta de Ziua Recunoştinţei şi putem spune poveşti cu şorţuri.

  Şi exact asta am făcut. încă avem acele şorţuri, deşi al Melissei i-a rămas mic şi se îndreaptă deja să îl poarte pe al meu. Uite aşa, din când în când, ne gândim la metafora şorţului.

  Arlene R. Taylor

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Metafora şorţului - 2017. Azi am cântat „Steagul Lui deasupra noastră e iubire” şi doamna ne-a zis că putem să cântăm şi cu „Şorţul Lui deasupra noastră e iubire”. Tatăl lui Jeremy poartă şorţ când face pâine şi mama lui Sue, când face plăcintă, a adăugat ea, în timp ce privea în sus cu faţa ei radioasă aşteptând. Tu ai şorţ?
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Dă-te la o parte!

  Am învățat că la vârsta ei eu îi pot fi doar prietenă, în niciun caz și conștiință. Dar cel mai mult am învățat să mă rog cu insistență și să mă dau la o parte din drum pentru ca Domnul să lucreze.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Stând neclintiți

  Pavel ne încurajează să ne rugăm prin Duhul Sfânt în toate ocaziile. Indiferent ce întâmpinăm, putem mereu să stăm neclintiți și să ne rugăm ca Dumnezeu să-Și arate puterea Sa maiestuoasă.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...