Dumnezeu e în pătura mea invizibilă

  La Dumnezeu este înţelepciunea şi puterea; sfatul şi priceperea ale Lui sunt. – Iov 12:13

  Cu exact trei săptămâni în urmă, mi-a murit mama. De fapt, decesul ei s-a produs aproape în momentul în care am început să scriu această meditaţie. Emoţiile pe care le-am simţit în decursul acestor 21 de zile au fost foarte profunde. De rugat, m-am rugat, dar abia dacă am deschis Biblia, deşi supărată pe Dumnezeu nu sunt. Dimpotrivă, am avut un puternic sentiment că Dumnezeu este aici cu mine – şi e suficient. Nu am avut nevoie de cuvinte de încurajare din Biblie, pentru că în prezent El îmi este o companie suficientă.

  În timpul acestor trei săptămâni, am plâns mult, am fost melancolică mult, m-am izolat mult şi am fost furioasă mult. Am descoperit că mă înfurii atunci când sunt forţată de lumea din afară să rezolv probleme, să îmi duc mai departe viaţa şi să înfrunt problemele cotidiene ca şi când nimic altceva n-ar conta. Şi, pentru majoritatea celor din jurul meu, aceasta este exact ceea ce au – se îngrijorează pentru problemele zilnice. Din punctul meu de vedere, toate acestea par lipsite de importanţă. De fapt, în momentul de faţă, multe lucruri mie mi se par lipsite de importanţă.

  Analizând acest sentiment din această perspectivă, văd că şi alţii au simţit şi au reacţionat la fel. Să-l luăm de exemplu pe C. S. Lewis, un renumit scriitor creştin, când îşi descrie chinul sufletesc după ce i-a murit soţia. „Există un fel de pătură invizibilă între mine şi lume. Mi-e greu să asimilez ceea ce îmi spun ceilalţi. Sau, poate, mi-e greu să vreau să asimilez… Ce bine ar fi dacă ar vorbi între ei, nu cu mine!”

  Apoi gândurile mi se îndreaptă către Iov. Oare aşa s-a simţit când foarte mulţi dintre cei dragi i-au murit? A pierdut foarte mult. Totuşi nu şi-a pierdut încrederea în Dumnezeu, ci doar a dobândit un alt unghi de vedere a lui Dumnezeu. Asemenea lui C. S. Lewis, care spune: „El pare foarte prezent atunci când, să o spun destul de deschis, nu Îl solicităm.”

  Aceasta este perioada în care ştiu că este reală credinţa mea. Dumnezeu este lângă mine, Dumnezeu este prezent cu mine, chiar dacă nu L-am solicitat, chiar dacă eu sunt în această „pătură invizibilă” care mă ţine la distanţă de omenire. Dar, în această pătură invizibilă, Dumnezeu a găsit o cale să Se strecoare şi să fie cu mine. El este încurajarea mea; El mă sfătuieşte; El mă înţelege. El îmi dă ceea ce am nevoie, ca să pot traversa cu bine această perioadă de durere.

  Joelcira F. Muller-Cavedon

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Dumnezeu e în pătura mea invizibilă - 2017. Emoţiile pe care le-am simţit în decursul acestor 21 de zile au fost foarte profunde. De rugat, m-am rugat, dar abia dacă am deschis Biblia, deşi supărată pe Dumnezeu nu sunt. Dimpotrivă, am avut un puternic sentiment că Dumnezeu este aici cu mine - şi e suficient.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...