Articolul precedentDumnezeu e Tatăl meu
  Articolul următorCând te afli în groapă

  Odiseea rusească

  Căci el aştepta cetatea care are temelii tari, al cărei meşter şi ziditor este Dumnezeu. – Evrei 11:10

  Moscova – pretutindeni unde privesc, totul e diferit de cum e acasă. Foarte diferit.

  În acest tărâm îngheţat, vremea este şi importantă, şi insignifiantă pentru viaţa cotidiană. În timp ce trebuie constant să se întărească pentru frigul năprasnic, oamenii par să nu îl ia câtuşi de puţin în seamă, probabil resemnaţi în faţa a ceea ce nu pot schimba. Pieţele în aer liber punctează străzile. Vânzători, înfofoliţi în blănuri, fulare, mănuşi şi bocanci, trag de căruţele încărcate cu orice, de la păpuşi Matrioşca până la sticle de Vodkă şi… îngheţată. Sunt minus 26 de grade Celsius. Aproape îngheţ înainte să îmi vină rândul să îmi iau cornetul.

  În timpul zilei, coordonăm un seminar de comunicare pentru angajaţii agenţiei de ajutorare a bisericii noastre care activează în acea zonă a lumii. În primele zile, folosim un translator, dar la scurt timp limba nu mai contează. Descoperim că ne înţelegem perfect unii pe alţii – multitudinea de strigăte, de gesturi şi de râsete nu necesită traducere.

  Seara, ne plimbăm prin Piaţa Roşie, aflată la doar câteva străzi de hotelul nostru. Catedrala „Sfântul Vasile”, mormântul lui Lenin, zidul Kremlinului, cu ceasul lui magnific şi cu uşile masive de lemn care se deschid larg în fiecare dimineaţă, ca să permită accesul limuzinei prezidenţiale. Totul e foarte frumos sub fulgii care cad.

  Moscova, un oraş al contrastelor. Muzeele ei abundă de bogăţii incredibile şi de obiecte superbe, vechi de peste 600 de ani, în timp ce peste 12 milioane de locuitori se luptă să supravieţuiască într-o lume rece şi neospitalieră.

  Ce diferenţă faţă de cealaltă casă! E adevărat, şi aceasta abundă în bogăţii incredibile şi în obiecte superbe. Dar acestea nu se află în muzee. Ziduri de jasp, sau iaspis, se înalţă pe temelii împodobite cu toate felurile de pietre preţioase, obiecte superbe care datează din veşniciile trecute. Cele 12 porţi, fiecare croită dintr-o singură perlă, se deschid larg pentru a primi înăuntru pe toată lumea – pe tine şi pe mine -, dacă alegem să intrăm. Şi, după ce intrăm, iată-L! Minunatul Isus – cu braţele întinse!

  Gata cu frigul. Gata cu foamea. Gata cu singurătatea. Gata cu durerea de orice fel. Totul este superb în lumina zilei veşniciei! „Intraţi!”, ne spune El într-o limbă care nu are nevoie de traducere.

  Jeannette Busbz Johnson

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Odiseea rusească - 2017. Ce diferenţă faţă de cealaltă casă! Cele 12 porţi, fiecare croită dintr-o singură perlă, se deschid larg pentru a primi înăuntru pe toată lumea - pe tine şi pe mine -, dacă alegem să intrăm. Şi, după ce intrăm, iată-L! Minunatul Isus - cu braţele întinse!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....