Articolul precedentDumnezeu e Tatăl meu
  Articolul următorCând te afli în groapă

  Odiseea rusească

  Căci el aştepta cetatea care are temelii tari, al cărei meşter şi ziditor este Dumnezeu. – Evrei 11:10

  Moscova – pretutindeni unde privesc, totul e diferit de cum e acasă. Foarte diferit.

  În acest tărâm îngheţat, vremea este şi importantă, şi insignifiantă pentru viaţa cotidiană. În timp ce trebuie constant să se întărească pentru frigul năprasnic, oamenii par să nu îl ia câtuşi de puţin în seamă, probabil resemnaţi în faţa a ceea ce nu pot schimba. Pieţele în aer liber punctează străzile. Vânzători, înfofoliţi în blănuri, fulare, mănuşi şi bocanci, trag de căruţele încărcate cu orice, de la păpuşi Matrioşca până la sticle de Vodkă şi… îngheţată. Sunt minus 26 de grade Celsius. Aproape îngheţ înainte să îmi vină rândul să îmi iau cornetul.

  În timpul zilei, coordonăm un seminar de comunicare pentru angajaţii agenţiei de ajutorare a bisericii noastre care activează în acea zonă a lumii. În primele zile, folosim un translator, dar la scurt timp limba nu mai contează. Descoperim că ne înţelegem perfect unii pe alţii – multitudinea de strigăte, de gesturi şi de râsete nu necesită traducere.

  Seara, ne plimbăm prin Piaţa Roşie, aflată la doar câteva străzi de hotelul nostru. Catedrala „Sfântul Vasile”, mormântul lui Lenin, zidul Kremlinului, cu ceasul lui magnific şi cu uşile masive de lemn care se deschid larg în fiecare dimineaţă, ca să permită accesul limuzinei prezidenţiale. Totul e foarte frumos sub fulgii care cad.

  Moscova, un oraş al contrastelor. Muzeele ei abundă de bogăţii incredibile şi de obiecte superbe, vechi de peste 600 de ani, în timp ce peste 12 milioane de locuitori se luptă să supravieţuiască într-o lume rece şi neospitalieră.

  Ce diferenţă faţă de cealaltă casă! E adevărat, şi aceasta abundă în bogăţii incredibile şi în obiecte superbe. Dar acestea nu se află în muzee. Ziduri de jasp, sau iaspis, se înalţă pe temelii împodobite cu toate felurile de pietre preţioase, obiecte superbe care datează din veşniciile trecute. Cele 12 porţi, fiecare croită dintr-o singură perlă, se deschid larg pentru a primi înăuntru pe toată lumea – pe tine şi pe mine -, dacă alegem să intrăm. Şi, după ce intrăm, iată-L! Minunatul Isus – cu braţele întinse!

  Gata cu frigul. Gata cu foamea. Gata cu singurătatea. Gata cu durerea de orice fel. Totul este superb în lumina zilei veşniciei! „Intraţi!”, ne spune El într-o limbă care nu are nevoie de traducere.

  Jeannette Busbz Johnson

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Odiseea rusească - 2017. Ce diferenţă faţă de cealaltă casă! Cele 12 porţi, fiecare croită dintr-o singură perlă, se deschid larg pentru a primi înăuntru pe toată lumea - pe tine şi pe mine -, dacă alegem să intrăm. Şi, după ce intrăm, iată-L! Minunatul Isus - cu braţele întinse!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...