Un trandafir roşu

  Către Domnul strig în strâmtorarea mea şi El m-ascultă. – Psalmii 120:1

  Eram supărată. Aveam 28 de ani şi eram singură. De fiecare dată când mă duceam la cumpărături, vedeam în vitrine inimioare peste tot. Vedeam cutii de ciocolată în formă de inimă. Cupluri ţinându-se de mână. Auzeam melodii romantice, duioase, cântate la radio. Ajunsesem în punctul în care nu îmi doream decât să fug şi să mă ascund sub o piatră.

  Într-o zi, îmi citeam devoţionalul, în care mi se reamintea că, atunci când mă simt deprimată, cea mai bună persoană căreia pot să mă adresez este Dumnezeu. Uneori mi se pare mai uşor să îmi scriu rugăciunile în jurnal, aşa că asta m-am hotărât să fac. I-am reamintit lui Dumnezeu (în caz că a uitat) că aveam 28 de ani şi că ajunsesem într-o etapă a vieţii mele în care mi-ar fi plăcut să găsesc pe cineva să iubesc, care să mă iubească la rândul lui. I-am dezvăluit că dorinţa adâncă a inimii mele era să mă căsătoresc şi să am copii. Am menţionat că eram pe deplin conştientă că cea mai importantă relaţie de dragoste pe care ar trebui să o am era cu Dumnezeu, întrucât El Şi-a trimis propriul Fiu să moară pentru mine, o fiinţă mică şi insignifiantă. „Dar, Doamne”, striga inima mea în timp ce lacrimi mi se rostogoleau pe obraji, „am nevoie de ceva concret. Te rog!”

  M-am trezit a doua zi dimineaţa şi n-o să îţi vină să crezi ce-a făcut Dumnezeu pentru mine. Mi-a dat un trandafir roşu în tufa mea de trandafiri. Această tufă se află în faţa casei, total neglijată, pentru că nu îmi place să mă ocup de grădină şi nici nu mă pricep, în plus, această tufă fusese neproductivă în săptămâna de dinainte. Am fost atât de copleşită de emoţie, că am plâns. „Doamne, mi-ai răspuns la rugăciune! Mi-ai dat ceva concret să îmi amintească că sunt specială pentru Tine. Că mă iubeşti şi că nu m-ai uitat. Categoric, m-ai făcut să mă simt deosebită astăzi. Îţi mulţumesc foarte mult!”

  Acest trandafir a stat înflorit o lună şi îl ţin într-un loc anume ca semn de aducere-aminte pentru ceea ce a făcut Dumnezeu pentru mine în acea zi. De atunci, au trecut câteva luni bune şi de fiecare dată când văd un trandafir roşu într-o tufă îmi aduc aminte că Dumnezeu mă iubeşte. Tufa mea de trandafiri a devenit un simbol al speranţei. Nu trebuie să disper, pentru că Dumnezeu îmi cunoaşte inima, dorinţele şi nu trebuie decât să mă încred în El, pentru că El acţionează întotdeauna la momentul oportun.

  Jenny Rivera

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Un trandafir roşu - 2017. Acest trandafir a stat înflorit o lună şi îl ţin într-un loc anume ca semn de aducere-aminte pentru ceea ce a făcut Dumnezeu pentru mine în acea zi. De atunci, au trecut câteva luni bune şi de fiecare dată când văd un trandafir roşu într-o tufă îmi aduc aminte că Dumnezeu mă iubeşte.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...