Un trandafir roşu

  Către Domnul strig în strâmtorarea mea şi El m-ascultă. – Psalmii 120:1

  Eram supărată. Aveam 28 de ani şi eram singură. De fiecare dată când mă duceam la cumpărături, vedeam în vitrine inimioare peste tot. Vedeam cutii de ciocolată în formă de inimă. Cupluri ţinându-se de mână. Auzeam melodii romantice, duioase, cântate la radio. Ajunsesem în punctul în care nu îmi doream decât să fug şi să mă ascund sub o piatră.

  Într-o zi, îmi citeam devoţionalul, în care mi se reamintea că, atunci când mă simt deprimată, cea mai bună persoană căreia pot să mă adresez este Dumnezeu. Uneori mi se pare mai uşor să îmi scriu rugăciunile în jurnal, aşa că asta m-am hotărât să fac. I-am reamintit lui Dumnezeu (în caz că a uitat) că aveam 28 de ani şi că ajunsesem într-o etapă a vieţii mele în care mi-ar fi plăcut să găsesc pe cineva să iubesc, care să mă iubească la rândul lui. I-am dezvăluit că dorinţa adâncă a inimii mele era să mă căsătoresc şi să am copii. Am menţionat că eram pe deplin conştientă că cea mai importantă relaţie de dragoste pe care ar trebui să o am era cu Dumnezeu, întrucât El Şi-a trimis propriul Fiu să moară pentru mine, o fiinţă mică şi insignifiantă. „Dar, Doamne”, striga inima mea în timp ce lacrimi mi se rostogoleau pe obraji, „am nevoie de ceva concret. Te rog!”

  M-am trezit a doua zi dimineaţa şi n-o să îţi vină să crezi ce-a făcut Dumnezeu pentru mine. Mi-a dat un trandafir roşu în tufa mea de trandafiri. Această tufă se află în faţa casei, total neglijată, pentru că nu îmi place să mă ocup de grădină şi nici nu mă pricep, în plus, această tufă fusese neproductivă în săptămâna de dinainte. Am fost atât de copleşită de emoţie, că am plâns. „Doamne, mi-ai răspuns la rugăciune! Mi-ai dat ceva concret să îmi amintească că sunt specială pentru Tine. Că mă iubeşti şi că nu m-ai uitat. Categoric, m-ai făcut să mă simt deosebită astăzi. Îţi mulţumesc foarte mult!”

  Acest trandafir a stat înflorit o lună şi îl ţin într-un loc anume ca semn de aducere-aminte pentru ceea ce a făcut Dumnezeu pentru mine în acea zi. De atunci, au trecut câteva luni bune şi de fiecare dată când văd un trandafir roşu într-o tufă îmi aduc aminte că Dumnezeu mă iubeşte. Tufa mea de trandafiri a devenit un simbol al speranţei. Nu trebuie să disper, pentru că Dumnezeu îmi cunoaşte inima, dorinţele şi nu trebuie decât să mă încred în El, pentru că El acţionează întotdeauna la momentul oportun.

  Jenny Rivera

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Un trandafir roşu - 2017. Acest trandafir a stat înflorit o lună şi îl ţin într-un loc anume ca semn de aducere-aminte pentru ceea ce a făcut Dumnezeu pentru mine în acea zi. De atunci, au trecut câteva luni bune şi de fiecare dată când văd un trandafir roşu într-o tufă îmi aduc aminte că Dumnezeu mă iubeşte.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...