Articolul precedentCel mai slab musculos
  Articolul următorMersul pe jos ajută inima

  Schimbă-l, te rog!

  Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui, prea tare ca să audă. – Isaia 59:1

  Anul acesta am schimbat cu o şcoală publică şcoala creştină la care mergeam.

  Am fost şi neliniştită, şi încântată în acelaşi timp. În prima zi am văzut copii de la fosta mea şcoală şi pe câţiva de la clasa de copii superdotaţi a domnişoarei Hester. Aceasta m-a ajutat să mă liniştesc, dar apoi l-am întâlnit pe Devin. Era cel mai răutăcios şi mai despotic copil pe care îl întâlnisem vreodată. Nu mi-a venit să cred când s-a aşezat fix lângă mine.

  Toate zilele erau la fel. Se lua de mine şi mă necăjea. Nu cred că-l plăcea cineva – nici măcar profesorii. Aveam patru profesori şi toţi spuneau acelaşi lucru: „Devin, fii cuminte!” „Devin, stai jos!” „Nu te mai strâmba!”, „Devin, fă linişte!” „Devin, stai ca lumea pe scaunul ăla!” şi „Devin, potoleşte-te!”

  Într-o zi, Devin m-a enervat rău de tot. Eram atât de furioasă, că m-am dus acasă şi i-am povestit mamei despre el. Mama m-a ascultat, apoi m-a ajutat să mă calmez. La altarul din acea seară, mama mi-a povestit despre Saul. Mi-a spus că Saul era un om rău care voia să îi omoare pe toţi cei care credeau în Isus şi că Saul îşi asumase misiunea de a face rău şi de a omorî pe oricine putea. Nu ştiu dacă asta îl făcea să se simtă mândru de el, dar ştiu că Saul îşi îndeplinea cu succes misiunea – la fel ca Devin. Şi, ca să vezi, într-o zi Dumnezeu l-a schimbat pe Saul în Pavel. Pavel a făcut multe lucruri bune pentru Dumnezeu.

  Mama mi-a spus că, aşa cum l-a schimbat pe Saul, Dumnezeu putea să îl schimbe şi pe Devin. Aşa ceva eu nu puteam crede, l-am spus mamei că Dumnezeu nu-l putea schimba pe Devin pentru că Devin era îngrozitor şi că ar fi nevoie de o minune. Atunci mama mi-a răspuns: „Păi, nu cu asta se ocupă Dumnezeu? Cu minunile?”

  Am dat din cap într-o doară, dar când m-am rugat, l-am amintit şi pe Devin. L-am rugat pe Dumnezeu să îl schimbe. Mama s-a rugat şi I-a cerut lui Dumnezeu să-l schimbe pe Devin sau, dacă nu, să îmi schimbe mie sentimentele faţa de el.

  Timpul a trecut şi Devin s-a făcut mai rău. Noi continuam să ne rugăm. Într-o zi, a fost pedepsit să nu mai fie primit la ore pentru o vreme. Când a revenit, a fost pus în altă clasă. Şi ştii ceva? Chiar s-a făcut un băiat cuminte. Dumnezeu l-a schimbat pe Devin. Am învăţat că Dumnezeu poate face orice şi încă Se ocupă cu minuni. Am învăţat să am încredere în Dumnezeu, deoarece uneori lucrurile s-ar putea să nu fie aşa cum le-aş vrea eu, dar Dumnezeu întotdeauna acţionează aşa cum ştie că trebuie.

  Cassandra Marquez de Smith

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Schimbă-l, te rog! - 2017. Am dat din cap într-o doară, dar când m-am rugat, l-am amintit şi pe Devin. L-am rugat pe Dumnezeu să îl schimbe. Mama s-a rugat şi I-a cerut lui Dumnezeu să-l schimbe pe Devin sau, dacă nu, să îmi schimbe mie sentimentele faţa de el.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....