Articolul precedentCel mai slab musculos
  Articolul următorMersul pe jos ajută inima

  Schimbă-l, te rog!

  Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui, prea tare ca să audă. – Isaia 59:1

  Anul acesta am schimbat cu o şcoală publică şcoala creştină la care mergeam.

  Am fost şi neliniştită, şi încântată în acelaşi timp. În prima zi am văzut copii de la fosta mea şcoală şi pe câţiva de la clasa de copii superdotaţi a domnişoarei Hester. Aceasta m-a ajutat să mă liniştesc, dar apoi l-am întâlnit pe Devin. Era cel mai răutăcios şi mai despotic copil pe care îl întâlnisem vreodată. Nu mi-a venit să cred când s-a aşezat fix lângă mine.

  Toate zilele erau la fel. Se lua de mine şi mă necăjea. Nu cred că-l plăcea cineva – nici măcar profesorii. Aveam patru profesori şi toţi spuneau acelaşi lucru: „Devin, fii cuminte!” „Devin, stai jos!” „Nu te mai strâmba!”, „Devin, fă linişte!” „Devin, stai ca lumea pe scaunul ăla!” şi „Devin, potoleşte-te!”

  Într-o zi, Devin m-a enervat rău de tot. Eram atât de furioasă, că m-am dus acasă şi i-am povestit mamei despre el. Mama m-a ascultat, apoi m-a ajutat să mă calmez. La altarul din acea seară, mama mi-a povestit despre Saul. Mi-a spus că Saul era un om rău care voia să îi omoare pe toţi cei care credeau în Isus şi că Saul îşi asumase misiunea de a face rău şi de a omorî pe oricine putea. Nu ştiu dacă asta îl făcea să se simtă mândru de el, dar ştiu că Saul îşi îndeplinea cu succes misiunea – la fel ca Devin. Şi, ca să vezi, într-o zi Dumnezeu l-a schimbat pe Saul în Pavel. Pavel a făcut multe lucruri bune pentru Dumnezeu.

  Mama mi-a spus că, aşa cum l-a schimbat pe Saul, Dumnezeu putea să îl schimbe şi pe Devin. Aşa ceva eu nu puteam crede, l-am spus mamei că Dumnezeu nu-l putea schimba pe Devin pentru că Devin era îngrozitor şi că ar fi nevoie de o minune. Atunci mama mi-a răspuns: „Păi, nu cu asta se ocupă Dumnezeu? Cu minunile?”

  Am dat din cap într-o doară, dar când m-am rugat, l-am amintit şi pe Devin. L-am rugat pe Dumnezeu să îl schimbe. Mama s-a rugat şi I-a cerut lui Dumnezeu să-l schimbe pe Devin sau, dacă nu, să îmi schimbe mie sentimentele faţa de el.

  Timpul a trecut şi Devin s-a făcut mai rău. Noi continuam să ne rugăm. Într-o zi, a fost pedepsit să nu mai fie primit la ore pentru o vreme. Când a revenit, a fost pus în altă clasă. Şi ştii ceva? Chiar s-a făcut un băiat cuminte. Dumnezeu l-a schimbat pe Devin. Am învăţat că Dumnezeu poate face orice şi încă Se ocupă cu minuni. Am învăţat să am încredere în Dumnezeu, deoarece uneori lucrurile s-ar putea să nu fie aşa cum le-aş vrea eu, dar Dumnezeu întotdeauna acţionează aşa cum ştie că trebuie.

  Cassandra Marquez de Smith

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Schimbă-l, te rog! - 2017. Am dat din cap într-o doară, dar când m-am rugat, l-am amintit şi pe Devin. L-am rugat pe Dumnezeu să îl schimbe. Mama s-a rugat şi I-a cerut lui Dumnezeu să-l schimbe pe Devin sau, dacă nu, să îmi schimbe mie sentimentele faţa de el.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...