Copacul

El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui şi ale cărui frunze nu se veştejesc; tot ce începe duce la bun sfârşit. – Psalmii 1:3

Casa în care locuiesc se află într-un complex rezidenţial închis cu gard. În toată zona, atât dincolo, cât şi dincoace de gard, există copaci înalţi şi frumoşi. Din dormitor, care se află la etajul superior al casei noastre, văd aceşti copaci chiar din pat, printr-o uşă glisantă mare. Îmi place, mai ales primăvara şi vara, să am în pat momentele mele de închinare, cu draperiile date la o parte, astfel ca ochii să mi se desfete cu priveliştea copacilor şi a cerului azuriu, ajutându-mă astfel să mă simt mai aproape de Dumnezeu.

Dar iarna şi toamna lucrurile se schimbă. Aceiaşi copaci frumoşi îşi pierd toate frunzele, înălţându-se despuiaţi şi scheletici – aproape singuratici în semeţia lor către cer. Într-o zi de iarnă, în timp ce intram cu maşina în complexul nostru, am zărit un copac ce părea verde şi frunzos. Lucru ciudat pentru momentul acela din an. Am oprit maşina şi am coborât, ca să privesc mai îndeaproape copacul. Apropiindu-mă, mi-am dat seama că era un copac peren. Copacii pereni rămân verzi tot timpul anului. Rămân neschimbaţi, indiferent de anotimp, şi îşi păstrează frumoasa coroană verde, indiferent de cât de rece este vremea.

Întorcându-mă la maşină, mi-am adus aminte de textul din Psalmii 1:3 – „El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă.” Mi-a venit în minte gândul că Dumnezeu mă cheamă, ne cheamă, să fim ca acest copac peren. În toate situaţiile, fie vreme bună, fie rea, pot fi întotdeauna frumoasă, plină de sevă, să cresc permanent şi să aduc roade. De ce? Pentru că sunt sădită lângă un „izvor de apă”- Isus, Salvatorul meu.

M-am documentat puţin ce face ca un copac să rămână mereu verde şi am descoperit că aceşti copaci pereni sunt adaptaţi să trăiască în clima aspră.

A, mi-a picat imediat fisa: climatul acestei lumi este crunt de aspru, însă Dumnezeu încă ne cheamă să fim creştini „pereni”. O provocare, cu siguranţă, dar nu o imposibilitate. Salvatorul nostru ne cheamă să petrecem zilnic timp cu El, să bem pe săturate din apa vieţii, pe care ne-o dă atât de abundent. Vezi tu? Acesta este secretul frumuseţii, al creşterii şi al productivităţii creştinului peren.

Ce te aşteaptă în debutul acestei zile încă neîncercate? Doar Dumnezeu ştie. El ne poate ajuta să traversăm vremuri tulburi când petrecem timp cu El în fiecare zi. Aşa că bea, prietena mea! Bea pe săturate din apa vieţii!

Heather-Dawn Small

Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

Ardis Carolyn
Ardis Carolyn
E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor