Articolul precedentRugăciunile care nu trec de tavan
  Articolul următorPostul lui Daniel

  Copacul

  El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care îşi dă rodul la vremea lui şi ale cărui frunze nu se veştejesc; tot ce începe duce la bun sfârşit. – Psalmii 1:3

  Casa în care locuiesc se află într-un complex rezidenţial închis cu gard. În toată zona, atât dincolo, cât şi dincoace de gard, există copaci înalţi şi frumoşi. Din dormitor, care se află la etajul superior al casei noastre, văd aceşti copaci chiar din pat, printr-o uşă glisantă mare. Îmi place, mai ales primăvara şi vara, să am în pat momentele mele de închinare, cu draperiile date la o parte, astfel ca ochii să mi se desfete cu priveliştea copacilor şi a cerului azuriu, ajutându-mă astfel să mă simt mai aproape de Dumnezeu.

  Dar iarna şi toamna lucrurile se schimbă. Aceiaşi copaci frumoşi îşi pierd toate frunzele, înălţându-se despuiaţi şi scheletici – aproape singuratici în semeţia lor către cer. Într-o zi de iarnă, în timp ce intram cu maşina în complexul nostru, am zărit un copac ce părea verde şi frunzos. Lucru ciudat pentru momentul acela din an. Am oprit maşina şi am coborât, ca să privesc mai îndeaproape copacul. Apropiindu-mă, mi-am dat seama că era un copac peren. Copacii pereni rămân verzi tot timpul anului. Rămân neschimbaţi, indiferent de anotimp, şi îşi păstrează frumoasa coroană verde, indiferent de cât de rece este vremea.

  Întorcându-mă la maşină, mi-am adus aminte de textul din Psalmii 1:3 – „El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă.” Mi-a venit în minte gândul că Dumnezeu mă cheamă, ne cheamă, să fim ca acest copac peren. În toate situaţiile, fie vreme bună, fie rea, pot fi întotdeauna frumoasă, plină de sevă, să cresc permanent şi să aduc roade. De ce? Pentru că sunt sădită lângă un „izvor de apă”- Isus, Salvatorul meu.

  M-am documentat puţin ce face ca un copac să rămână mereu verde şi am descoperit că aceşti copaci pereni sunt adaptaţi să trăiască în clima aspră.

  A, mi-a picat imediat fisa: climatul acestei lumi este crunt de aspru, însă Dumnezeu încă ne cheamă să fim creştini „pereni”. O provocare, cu siguranţă, dar nu o imposibilitate. Salvatorul nostru ne cheamă să petrecem zilnic timp cu El, să bem pe săturate din apa vieţii, pe care ne-o dă atât de abundent. Vezi tu? Acesta este secretul frumuseţii, al creşterii şi al productivităţii creştinului peren.

  Ce te aşteaptă în debutul acestei zile încă neîncercate? Doar Dumnezeu ştie. El ne poate ajuta să traversăm vremuri tulburi când petrecem timp cu El în fiecare zi. Aşa că bea, prietena mea! Bea pe săturate din apa vieţii!

  Heather-Dawn Small

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Copacul - 2017. Ce te aşteaptă în debutul acestei zile încă neîncercate? Doar Dumnezeu ştie. El ne poate ajuta să traversăm vremuri tulburi când petrecem timp cu El în fiecare zi. Aşa că bea, prietena mea! Bea pe săturate din apa vieţii!
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....