Greu de uitat

  Oricine trăieşte tot mai trage nădejde. (…) Cei vii, în adevăr, măcar ştiu că vor muri, dar cei morţi nu ştiu nimic. (…) Căci omul nu-şi cunoaşte nici măcar ceasul. – Eclesiastul 9:4-12

  Era o femeie exemplară. Era tăcută, dar prietenoasă, şi o susţinătoare a lucrării lui Dumnezeu, a familiei şi a prietenilor. În lucrurile pe care le-am făcut împreună şi în locurile în care am fost împreună, ea şi-a manifestat mereu sprijinul – în special când era vorba de o cauză nobilă. Într-o sâmbătă dimineaţa, după ce am prezentat punctul misionar, un DVD despre lucrarea misionară, ea a venit şi mi-a şoptit: „Acolo vrem să investim bani eu şi soţul meu.” Şi a venit cu o donaţie generoasă. De asemenea, nu se supăra dacă trebuia să care o geantă grea de cadouri pentru toată lumea, când se întorcea de prin vreo excursie.

  Într-o dimineaţă, am primit de la o prietenă vestea că doamna M. murise în urmă cu câteva ore. Nu mi-a venit să cred. Îmi tot reveneau în minte imagini cu ea. Pentru un moment, am îngheţat. Nu m-am putut clinti din locul în care eram. Era un şoc.

  Asta e, s-a dus. Nu mai putem face nimic. Dar, în loc să am aceste gânduri, mi-am dat seama că există lucruri pe care le putem face. Putem asculta şi tăcea sau le putem spune celor din familie şi prietenilor: „Sunt aici, sunt cu tine.”

  Putem plânge cu cei ce plâng. Să le îngăduim oamenilor să plângă – e sănătos. Grăbeşte procesul de vindecare. Eclesiastul 3:1 ne spune: „Toate îşi au vremea lor şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui.” Versetul 4 din acelaşi capitol ne spune şi că „plânsul îşi are vremea lui şi râsul îşi are vremea lui; bocitul îşi are vremea lui şi jucatul îşi are vremea lui”.

  În plus, putem întreba: „Aveţi nevoie de ceva? Aş putea să fac ceva pentru voi? Nu vreţi să răspund eu la telefon în locul vostru?” Poate fi vorba de ceva foarte simplu – nu trebuie decât să întrebăm sau să căutăm o ocazie de a ne manifesta iubirea. Putem fi creativi cu orice cuvânt adecvat sau fapte care să mai aline durerea. Repet, nu trebuie să fie ceva magnific.

  Cel mai important, trebuie să-I permitem Duhului Sfânt să îndrume ocaziile de priveghi, precum şi pe familia şi prietenii care au suferit pierderea. Duhul Sfânt ne şopteşte ce să facem când vine vorba de moartea cuiva. După ce ne-a asigurat că Isus va veni din nou, apostolul Pavel ne-a oferit următoarea încurajare: „Mângâiaţi-vă dar unii pe alţii cu aceste cuvinte” (1 Tesaloniceni 4:18).

  Esperanza Aquino Mopera

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Greu de uitat - 2017. Putem plânge cu cei ce plâng. Să le îngăduim oamenilor să plângă - e sănătos. Grăbeşte procesul de vindecare. Eclesiastul 3:1 ne spune: „Toate îşi au vremea lor şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui.”
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Despărțirea nu va mai fi!

  Mereu îmi va lipsi Sadie, dar, de fiecare dată când mi-amintesc de această pierdere, mă gândesc și la marele sacrificiu pe care Dumnezeu l-a făcut pentru tine și pentru mine. El s-a separat de Fiul Său ca noi să putem avea viața veșnică împreună cu El, acolo unde niciodată nu vor mai fi despărțiri.

  Nu te îngrijora, Domnul face față!

  Dragă mea, ești copleșită de temeri? Te invit să nu te mai îngrijorezi; aruncă toate îngrijorările asupra lui Isus și El va avea grijă de tine. El a făcut-o pentru mine și ştiu că o va face și pentru tine.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...