Parfumul

  Tămâie ca aceasta, în aceeaşi întocmire, să nu vă faceţi, ci s-o priviţi ca sfântă şi păstrată pentru Domnul. – Exodul 30:37

  Celor mai mulţi oameni le plac parfumurile, sunt convinsă. Şi mie, dar rareori folosesc parfum, pentru că mă grăbesc prea tare cu îmbrăcatul şi ieşitul din casă, ca să îmi văd de treburi. Doar în ocazii speciale mă îndrept către parfum. Mamă ocupată, nimic nou.

  Chiar şi lui Dumnezeu îi plăcea să simtă mirosul parfumat ridicându-se de pe altarul arderii-de-tot de dinaintea perdelei din templu. Tămâia reprezenta rugăciunile sfinţilor înălţându-se spre cer. Ce drăguţ să ştii că lui Dumnezeu îi face plăcere să ne asculte rugăciunile ca şi când ar fi un parfum dulce şi scump!

  Acelaşi Dumnezeu a creat frumoasele flori care emană diferite mirosuri în aerul proaspăt din jurul lor. Nu-i aşa că este o experienţă frumoasă, relaxantă, plimbarea într-o grădină cu flori şi în parfumul lor răspândit în atmosferă?

  Parfumurile par să se combine bine cu lucrurile frumoase, cum ar fi florile. Aşa că omul a captat parfumul florilor, ca să fie folosit de femei frumoase. Mirosul parfumat din sanctuar era sfânt înaintea Domnului, pentru că Domnul are ceva să ne înveţe. După cum am spus, tămâia reprezenta rugăciunile poporului lui Dumnezeu. Nu toate rugăciunile sunt acceptabile. Aşa că trebuie să căutăm în inima noastră şi să facem ca rugăciunile noastre să fie demne de acceptat. Frumuseţea inimii este importantă. Eu consider că Abigail, personajul biblic, este un exemplu de o astfel de frumuseţe. Despre ea se spune: „Evlavia lui Abigail, asemenea parfumului unei flori, i se răspândea fără voia ei pe faţă, în cuvinte şi în fapte. Duhul Fiului lui Dumnezeu locuia în sufletul ei. Vorbirea ei dreasă cu har şi plină de bunătate şi pace răspândea o influenţă cerească” (Ellen G. White, Patriarhi şi profeţi, p. 667, orig.).

  Rugăciunea Anei a fost şi ea ca un miros dulce şi plăcut pentru Dumnezeu, care a acceptat-o şi a binecuvântat-o cu un frumos fiu.

  Scriitoarea mea preferată, Ellen White, a scris: „Dacă viaţa noastră este umplută cu parfum sfânt, dacă îl onorăm pe Dumnezeu având gânduri bune în legătură cu alţii şi dacă facem fapte bune spre binecuvântarea altora, nu contează dacă trăim într-o cocioabă sau într-un palat” (Mărturii pentru biserică, voi. 5, p. 488, orig.). Dumnezeu este interesat nu doar de frumuseţea noastră exterioară, ci de ce anume se află în inima noastră. Haideţi să fim parfumuri, o aromă plăcută, în familia şi în comunitatea noastră, chiar azi!

  Birdie Poddar

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Parfumul - 2017. Dacă viaţa noastră este umplută cu parfum sfânt, dacă îl onorăm pe Dumnezeu având gânduri bune în legătură cu alţii şi dacă facem fapte bune spre binecuvântarea altora, nu contează dacă trăim într-o cocioabă sau într-un palat
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...