Parfumul

  Tămâie ca aceasta, în aceeaşi întocmire, să nu vă faceţi, ci s-o priviţi ca sfântă şi păstrată pentru Domnul. – Exodul 30:37

  Celor mai mulţi oameni le plac parfumurile, sunt convinsă. Şi mie, dar rareori folosesc parfum, pentru că mă grăbesc prea tare cu îmbrăcatul şi ieşitul din casă, ca să îmi văd de treburi. Doar în ocazii speciale mă îndrept către parfum. Mamă ocupată, nimic nou.

  Chiar şi lui Dumnezeu îi plăcea să simtă mirosul parfumat ridicându-se de pe altarul arderii-de-tot de dinaintea perdelei din templu. Tămâia reprezenta rugăciunile sfinţilor înălţându-se spre cer. Ce drăguţ să ştii că lui Dumnezeu îi face plăcere să ne asculte rugăciunile ca şi când ar fi un parfum dulce şi scump!

  Acelaşi Dumnezeu a creat frumoasele flori care emană diferite mirosuri în aerul proaspăt din jurul lor. Nu-i aşa că este o experienţă frumoasă, relaxantă, plimbarea într-o grădină cu flori şi în parfumul lor răspândit în atmosferă?

  Parfumurile par să se combine bine cu lucrurile frumoase, cum ar fi florile. Aşa că omul a captat parfumul florilor, ca să fie folosit de femei frumoase. Mirosul parfumat din sanctuar era sfânt înaintea Domnului, pentru că Domnul are ceva să ne înveţe. După cum am spus, tămâia reprezenta rugăciunile poporului lui Dumnezeu. Nu toate rugăciunile sunt acceptabile. Aşa că trebuie să căutăm în inima noastră şi să facem ca rugăciunile noastre să fie demne de acceptat. Frumuseţea inimii este importantă. Eu consider că Abigail, personajul biblic, este un exemplu de o astfel de frumuseţe. Despre ea se spune: „Evlavia lui Abigail, asemenea parfumului unei flori, i se răspândea fără voia ei pe faţă, în cuvinte şi în fapte. Duhul Fiului lui Dumnezeu locuia în sufletul ei. Vorbirea ei dreasă cu har şi plină de bunătate şi pace răspândea o influenţă cerească” (Ellen G. White, Patriarhi şi profeţi, p. 667, orig.).

  Rugăciunea Anei a fost şi ea ca un miros dulce şi plăcut pentru Dumnezeu, care a acceptat-o şi a binecuvântat-o cu un frumos fiu.

  Scriitoarea mea preferată, Ellen White, a scris: „Dacă viaţa noastră este umplută cu parfum sfânt, dacă îl onorăm pe Dumnezeu având gânduri bune în legătură cu alţii şi dacă facem fapte bune spre binecuvântarea altora, nu contează dacă trăim într-o cocioabă sau într-un palat” (Mărturii pentru biserică, voi. 5, p. 488, orig.). Dumnezeu este interesat nu doar de frumuseţea noastră exterioară, ci de ce anume se află în inima noastră. Haideţi să fim parfumuri, o aromă plăcută, în familia şi în comunitatea noastră, chiar azi!

  Birdie Poddar

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Parfumul - 2017. Dacă viaţa noastră este umplută cu parfum sfânt, dacă îl onorăm pe Dumnezeu având gânduri bune în legătură cu alţii şi dacă facem fapte bune spre binecuvântarea altora, nu contează dacă trăim într-o cocioabă sau într-un palat
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...