Articolul precedentPuterea lecturii
  Articolul următorManevra „Heimlich” a Duhului Sfânt

  Dumnezeul meu este real

  Nu ţi-am dat Eu oare porunca aceasta: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te”? Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face. – Iosua 1:9

  Era o dimineaţă liniştită în care, pentru a nenumărata oară, Îi adresam Salvatorului meu cererea privind dorinţa nepoatei mele de a fi acceptată în programul de rezidenţial. De fapt, eram sigură că Dumnezeul meu îi rezervase un loc într-un spital al bisericii dintr-un alt stat. Ei şi soţului ei, pastor, i se plătise drumul să meargă până acolo, să vadă locul şi să cunoască personalul medical. Era o pistă foarte promiţătoare. Cu toţii eram siguri că aceasta era varianta cea mai bună, chiar dacă era într-un alt stat. Astăzi trebuia să fie „ziua victoriei”. M-am rugat şi am aşteptat nerăbdătoare să aud vestea cea bună. În mai puţin de o oră, a sunat telefonul. Era nepoata mea, dar vocea îi suna a dezamăgire.

  – Bunica, nu am fost acceptată în acel spital.

  Când am întrebat-o ce-o să facă acum, mi-a răspuns:

  – Trebuie să depun cereri în alte locuri şi să aştept încă un an.

  „Doamne”, am implorat eu în rugăciune, după ce am închis telefonul, „cum ai îngăduit să se întâmple aşa ceva?” Apoi, în liniştea dormitorului meu, am auzit distinct o voce spunând: „Eu sunt Cel care conduc, ea este cea care Mă urmează. Las-o să Mă urmeze!”

  Locuiesc singură, aşa că am rămas surprinsă la auzul unei voci la mine în casă. M-am uitat dacă nu cumva intrase cineva la mine în cameră. Nu era nimeni. Repede mi-am dat seama că era glasul Domnului. Aşa că am răspuns pur şi simplu: „Da, Doamne, Ţi-am auzit glasul.” Şi tremuram, la propriu.

  Ziua următoare, a sunat iar telefonul. Cine-o fi? m-am întrebat. Era nepoata mea. Era în culmea fericirii.

  – Bunica, tocmai am fost acceptată într-un spital la zece minute de casă!

  Era mai mult decât un vis devenit realitate. Cu inimi smerite, am plâns, ne-am rugat şi ne-am cerut iertare pentru că încercaserăm să lăsăm umanul să domine divinul.

  În prezent, nepoata mea are locul asigurat în spitalul aflat la zece minute de casa lor. Dumnezeul nostru atotputernic alesese acel post doar pentru ea.

  Dumnezeu tău este real? Al meu este. îmi vorbeşte. El ne conduce. Îl vom urma?

  Gloria Joyce Crarey McCalla

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Dumnezeul meu este real - 2017. „Doamne”, am implorat eu în rugăciune, după ce am închis telefonul, „cum ai îngăduit să se întâmple aşa ceva?” Apoi, în liniştea dormitorului meu, am auzit distinct o voce spunând: „Eu sunt Cel care conduc, ea este cea care Mă urmează. Las-o să Mă urmeze!”
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Dumnezeu chiar aude și răspunde

  Dacă te confrunți cu perioade dificile în viață, te încurajez să invoci făgăduințele lui Dumnezeu. El te iubește și are grijă de tine, iar gândurile Lui sunt „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde”. Da! Eu sunt o dovadă vie a faptului că El Își ține promisiunile!

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...