Articolul precedentExperţii
  Articolul următorCăutarea mea pentru sănătate

  Câini şi pisici

  Isus i-a răspuns: „Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.” – Matei 22:37

  Toate cele care aveţi sau aţi avut un animal de casă ştiţi cât de distractiv este să îi observi comportamentul. Eu prefer câinii, deşi eu şi soţul meu am avut un singur câine şi mai multe pisici. Căţeaua noastră Leesha ne-a învăţat multe despre ce înseamnă iubirea. Supunerea ei, dispoziţia de a ne fi pe plac, blândeţea şi natura ei iubitoare au făcut să fie o plăcere să o avem prin preajmă. Era întotdeauna încântată să ne salute şi să-şi reverse afecţiunea. Era iubitoare şi blândă cu oamenii, dar şi cu alte creaturi. Singura situaţie în care nu îndrăgea pe nimeni era atunci când cineva încerca să facă un oarecare rău; avea un fin discernământ. Cu mine era foarte protectoare şi îmi era loială. Eram cu adevărat o familie.

  Pisicile, pe de altă parte, tind să fie mai puţin sociabile sau sociabile doar în condiţiile stabilite de ele. Te salută doar când sau dacă au chef să se ridice din locul lor comod de odihnă. În general, nu sunt loiale nimănui, dar tind să caute afecţiunea oricui e dispus să o manifeste faţă de ele. În ceea ce priveşte ascultarea, asta e categoric ceva ce manifestă doar când au ele chef. Pot fi iubitoare şi afectuoase doar în modul în care le convine lor şi pentru perioade scurte.

  Stând şi gândindu-mă la cât de hotărâtă era pisica noastră Alaska să nu asculte cerinţa de a se da din picioarele mele ca nu cumva să o calc şi să ne rănim amândouă, mi-a venit în minte faptul că pisicile şi câinii ne pot învăţa multe despre lucrurile spirituale.

  De multe ori se face observaţia că în tovărăşia unui câine putem vedea iubirea necondiţionată a lui Dumnezeu. Chiar cred că există câini care pot constitui o lecţie prin care Dumnezeu ne arată dragostea necondiţionată ce ne-o poartă, indiferent cine suntem şi ce facem. Eu şi soţul meu am avut această experienţă cu Leesha.

  Mie pisicile îmi aduc aminte de păcat, întrucât ne aduc în faţa ochilor natura umană – atitudinea noastră gen lasă-mă-că-mă-descurc ne face să acţionăm independent de Dumnezeu. Fără să asculte când li se cere ceva, pisicile – ca şi oamenii – tind să asculte când au ele chef şi cum vor ele.

  Nu ştiu tu, dar eu vreau să ascult de Dumnezeu. Vreau să reflect pentru alţii caracterul Său iubitor. Vreau să fiu nerăbdătoare să mă aflu în prezenţa Sa şi să-mi manifest ataşamentul faţă de El. Dar tu?

  Samantha Nelson

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Câini şi pisici - 2017. De multe ori se face observaţia că în tovărăşia unui câine putem vedea iubirea necondiţionată a lui Dumnezeu. Chiar cred că există câini care pot constitui o lecţie prin care Dumnezeu ne arată dragostea necondiţionată ce ne-o poartă, indiferent cine suntem şi ce facem. Eu şi soţul meu am avut această experienţă cu Leesha.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....