Articolul precedentExperţii
  Articolul următorCăutarea mea pentru sănătate

  Câini şi pisici

  Isus i-a răspuns: „Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.” – Matei 22:37

  Toate cele care aveţi sau aţi avut un animal de casă ştiţi cât de distractiv este să îi observi comportamentul. Eu prefer câinii, deşi eu şi soţul meu am avut un singur câine şi mai multe pisici. Căţeaua noastră Leesha ne-a învăţat multe despre ce înseamnă iubirea. Supunerea ei, dispoziţia de a ne fi pe plac, blândeţea şi natura ei iubitoare au făcut să fie o plăcere să o avem prin preajmă. Era întotdeauna încântată să ne salute şi să-şi reverse afecţiunea. Era iubitoare şi blândă cu oamenii, dar şi cu alte creaturi. Singura situaţie în care nu îndrăgea pe nimeni era atunci când cineva încerca să facă un oarecare rău; avea un fin discernământ. Cu mine era foarte protectoare şi îmi era loială. Eram cu adevărat o familie.

  Pisicile, pe de altă parte, tind să fie mai puţin sociabile sau sociabile doar în condiţiile stabilite de ele. Te salută doar când sau dacă au chef să se ridice din locul lor comod de odihnă. În general, nu sunt loiale nimănui, dar tind să caute afecţiunea oricui e dispus să o manifeste faţă de ele. În ceea ce priveşte ascultarea, asta e categoric ceva ce manifestă doar când au ele chef. Pot fi iubitoare şi afectuoase doar în modul în care le convine lor şi pentru perioade scurte.

  Stând şi gândindu-mă la cât de hotărâtă era pisica noastră Alaska să nu asculte cerinţa de a se da din picioarele mele ca nu cumva să o calc şi să ne rănim amândouă, mi-a venit în minte faptul că pisicile şi câinii ne pot învăţa multe despre lucrurile spirituale.

  De multe ori se face observaţia că în tovărăşia unui câine putem vedea iubirea necondiţionată a lui Dumnezeu. Chiar cred că există câini care pot constitui o lecţie prin care Dumnezeu ne arată dragostea necondiţionată ce ne-o poartă, indiferent cine suntem şi ce facem. Eu şi soţul meu am avut această experienţă cu Leesha.

  Mie pisicile îmi aduc aminte de păcat, întrucât ne aduc în faţa ochilor natura umană – atitudinea noastră gen lasă-mă-că-mă-descurc ne face să acţionăm independent de Dumnezeu. Fără să asculte când li se cere ceva, pisicile – ca şi oamenii – tind să asculte când au ele chef şi cum vor ele.

  Nu ştiu tu, dar eu vreau să ascult de Dumnezeu. Vreau să reflect pentru alţii caracterul Său iubitor. Vreau să fiu nerăbdătoare să mă aflu în prezenţa Sa şi să-mi manifest ataşamentul faţă de El. Dar tu?

  Samantha Nelson

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Câini şi pisici - 2017. De multe ori se face observaţia că în tovărăşia unui câine putem vedea iubirea necondiţionată a lui Dumnezeu. Chiar cred că există câini care pot constitui o lecţie prin care Dumnezeu ne arată dragostea necondiţionată ce ne-o poartă, indiferent cine suntem şi ce facem. Eu şi soţul meu am avut această experienţă cu Leesha.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...