Dumnezeu deschide porţile închisorii

  Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, căci Domnul M-a uns să aduc veşti bune celor nenorociţi: El M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită, să vestesc robilor slobozenia şi prinşilor de război, izbăvirea. – Isaia 61:1

  Într-o neobişnuit de frumoasă după-amiază de Sabat din luna februarie, grupul nostru muzical se îndrepta cu maşina, vreme de două ore, spre o închisoare. Când am ajuns, ni s-a adus la cunoştinţă că nu vom putea să ne susţinem concertul şi nici măcar să intrăm. Câţiva angajaţi erau bolnavi, iar autorităţile închisorii nu puteau asigura măsurile de securitate adecvate unui asemenea eveniment. În ciuda nemulţumirii noastre, insistau să plecăm, precizând că nu pot face nicio excepţie de la regulile închisorii.

  Convinşi să era voia lui Dumnezeu să susţinem acel concert, am format un cerc, ne-am prins de mâini şi, în rugăciune, am pus problema în mâna Sa. Câteva minute mai târziu, un gardian a revenit şi ne-a spus: „Nu îmi vine să cred. Şeful s-a răzgândit. Puteţi intra.”

  Gardianul de serviciu ne-a spus că locul de desfăşurare a concertului se schimbase, de la o încăpere mică din aripa de est (cu o capacitate de 40 de locuri) în curte, care deservea patru aripi ale clădirii – însă câte o aripă, pe rând. Cel puţin până în ziua la care mă refer. Gardienii ne-au însoţit să ne instalăm echipamentul de sunet, după care au escortat în curte aproximativ 400 de bărbaţi din două aripi. Câţiva gardieni dădeau din cap uimiţi de cursul evenimentelor.

  Când m-am ridicat să cânt în faţa a aproximativ 50 de privitori curioşi, am simţit o prezenţă malefică, o impresie de sufocare în jurul gâtului şi senzaţia că eforturile noastre erau în zadar. „Doamne”, m-am rugat, „nu pot face acest lucru fără Tine.” Prin credinţă, am ieşit în faţă şi am început să cânt. Vocea mea, la început firavă, devenea cu fiecare notă tot mai puternică. Am simţit o imensă senzaţie de linişte. În doar câteva minute, ceilalţi 350 de deţinuţi, aflaţi departe de locul în care ne aflam noi, au început să se mişte în direcţia noastră. După ce am cântat, cineva a prezentat un mesaj despre iubirea şi iertarea lui Dumnezeu. Până la finalul întâlnirii, am oferit cărţi şi am înscris peste 100 de deţinuţi la cursul de studiu biblic prin corespondenţă.

  Am avut parte de multe minuni în acea zi. Vieţi au fost schimbate, pentru că noi am crezut în puterea lui Dumnezeu de a interveni. Vreau să te încurajez şi să te provoc, prietena mea, atunci când crezi că împrejurările vieţii te ţin prizonieră, fă un pas în spate şi, în credinţă, lasă-L pe Dumnezeu să deschidă porţile închisorii tale şi să te elibereze! îl laşi chiar acum să facă pentru tine acest lucru?

  Vonda Beerman

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Dumnezeu deschide porţile închisorii - 2017. Convinşi să era voia lui Dumnezeu să susţinem acel concert, am format un cerc, ne-am prins de mâini şi, în rugăciune, am pus problema în mâna Sa. Câteva minute mai târziu, un gardian a revenit şi ne-a spus: „Nu îmi vine să cred. Şeful s-a răzgândit. Puteţi intra.”
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Epuizare?

  Isus a arătat că este bine să punem deoparte timp pentru noi înșine: de fapt, aceasta este o datorie! Prea adesea luptăm să fim perfecte și să ne menținem reputația de persoane altruiste, astfel încât începem să ne neglijăm propria viață. Dar, pentru a umple cupa altora, trebuie să ne asigurăm că avem destulă apă în propria cupă.

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....