Articolul precedentSuntem logodiţi
  Articolul următorFă un duș pe dinăuntru

  Boală

  Toate îşi au vremea lor şi fiecare lucru de sub soare îşi are ceasul lui. – Eclesiastul 3:1

  Se putea şi mai rău. Putea fi o cumplită malformaţie congenitală, putea fi leucemie infantilă, paralizie sau orice altă tragedie imaginabilă. Nu este o afecţiune terminală, dar umbrele mă vor bântui în fiecare zi pentru tot restul vieţii. Nu am unde să mă ascund. Nimic nu va mai fi la fel. Nu e un coşmar, e realitatea. Se spune că facultatea e perioada fericită a vieţii, şi mie să mi se întâmple aşa ceva… S-ar putea să am nevoie de o intervenţie dacă boala nu cedează după câteva zile, dar, în mod normal, boala este un impediment de scurtă durată. Bolile cronice sfidează acest parcurs normal al lucrurilor şi sunt, în acelaşi timp, binecuvântare şi coşmar, creând condiţiile pentru o perspectivă şi o empatie mai profundă, în acelaşi timp reconsolidând legăturile cu cerul. Aspectul de coşmar este de la sine înţeles, mai ales pentru cei care suferă mult mai mult decât mine.

  În final, cel în cauză trebuie să înveţe să găsească un echilibru între senzaţia unei percepute nedreptăţi şi binecuvântările vieţii şi să-şi trăiască la maximum viaţa. Învăţ să accept nesiguranţa, ambiguitatea şi faptul de a fi întotdeauna la zi cu învăţatul şi temele, pentru că mâine – sau peste cinci ore – s-ar putea să mai am sau nu puterea fizică sau starea de bine să îmi îndeplinesc obligaţiile. E vorba de adaptare, tranziţie, reevaluare, reflexie şi iertare: provocări, atunci când te simţi captivă într-o altă dimensiune, izolată, dezorientată, nesigură cu privire la viitor, disperată după răspunsuri care s-ar putea să existe sau nu. E greu să laşi totul în mâna lui Dumnezeu, dar este tot ce se poate face atunci când modelul rece, stoic, impersonal şi îmbrăcat în alb al îngrijirii medicale eşuează.

  Bolile cronice presupun luarea vieţii pas cu pas, zi după zi, şi a nu uita că credinţa pură, autentică, de mărimea unui bob de muştar, poate cu adevărat să mute munţii. Totuşi drumul meu n-a ajuns la capăt. Lucrurile stau ani-lumină mai bine nu datorită vreunei instituţii medicale, ci datorită faptului că mi-am reconsiderat priorităţile şi stilul de viaţă. Şi datorită credinţei. Cred cu adevărat că boala a fost un semnal de alarmă că starea de lucruri anterioară nu era în planul vieţii pentru mine, iar schimbările necesare în stilul meu de viaţă şi meditaţia m-au adus, în final, mai aproape de chipul Său. Odată făcute schimbările, nici că puteam fi mai fericită. Mi-am descoperit pasiunile, poate chiar misiunea şi rolul meu pe acest pământ. Pe parcurs, am întâlnit câţiva oameni extraordinari, nu doar ca indivizi, ci în lumina chipului lui Dumnezeu. Acum nu mai contează ce se întâmplă, există un plan şi un scop pentru viaţa mea; există un motiv pentru tot ce se întâmplă sub soare, iar El va fi prezent la fiecare pas.

  Erin Parfet

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Boală - 2017. Cred cu adevărat că boala a fost un semnal de alarmă că starea de lucruri anterioară nu era în planul vieţii pentru mine, iar schimbările necesare în stilul meu de viaţă şi meditaţia m-au adus, în final, mai aproape de chipul Său. Odată făcute schimbările, nici că puteam fi mai fericită.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...