Rezerva eternă

  Apa pe care i-o voi da Eu se va preface (…) într-un izvor de apă, care va ţâşni în viaţa veşnică. – Ioan 4:14

  Draga şi regretata mea verişoară Cheryl Roth Smith, în timp ce se stingea într-o instituţie de îngrijire din Denver, Colorado, acum câţiva ani, ne-a împărtăşit încet, dar încrezător, celor care ne-am strâns în jurul patului ei motivele pentru care era împăcată cu voia lui Dumnezeu în privinţa trupului ei măcinat de cancer. Unii dintre noi nu auziserăm niciodată povestea pe care abia ne-a putut-o împărtăşi, cu o faţă radioasă: „În mica mea biserică din Bazine, Kansas, unde mama ne ducea conştiincioasă în fiecare săptămână, am învăţat ce înseamnă puterea rugăciunii. Ajungând în clasa a opta, tânjeam să am prieteni creştini. Una dintre verişoarele mele mai în vârstă, care mergea la un liceu creştin, mi-a spus cât e de bine să înveţi într-o şcoală unde toţi copiii cred în Isus. Am întrebat-o cât costă să merg la o asemenea şcoală şi, când mi-a răspuns, mi-a stat inima în loc. Familia mea abia supravieţuia muncind pământul – cultivând mai ales grâu şi porumb -, venitul fiind strâns legat de capriciile vremii. Fiindcă tata nu prea venea la biserică, nu am îndrăznit nici măcar să aduc vorba de această dorinţă arzătoare a inimii mele. Totuşi, într-o seară, în timpul cinei, mintea mi-a fost atât de împovărată, încât pur şi simplu am explodat:

  – Vreau să mă duc la o şcoală creştină la anul!

  – E prea scump, a replicat tata, iar cu privirea lui severă, m-a adus la tăcere; aproape glumind, a adăugat: Dar hai să vedem! Se forează după petrol pe proprietatea noastră. Dacă găsesc petrol, te poţi duce la şcoala creştină.

  A râs şi a dat din cap, după care a sorbit ce mai avea în farfurie. După ce am spălat vasele, m-am strecurat în dormitor şi am căzut pe genunchi, în rugăciune. „Dragă Doamne Isuse, dacă vrei să mă duc la un liceu creştin, Te rog, fă să se găsească petrol pe terenul nostru. Dar dacă este voia Ta.” După câteva săptămâni, tata a venit în faţa şurii, părând încurcat. Ca răspuns la privirea întrebătoare a mamei, a bombănit:

  – Au găsit… petrol. Până la urmă, Cheryl o să se ducă la liceul creştin.

  Am zis tot timpul că aceea era rezerva mea de petrol, pentru că a continuat să izvorască în vederea educaţiei mele creştine până când am absolvit.”

  Zâmbetul împăcat şi fără cuvinte al verişoarei mele a confirmat că rezerva lui Dumnezeu încă izvora în beneficiul ei. De data aceasta era vorba de rezerva de ulei sfânt al harului, care să îi satisfacă nevoile actuale, împreună cu bogate amintiri ale grijii lui Dumnezeu din trecut – în felul acesta aducându-i putere şi încurajare pentru chinul prezent. Deci, privind în urmă, rezerva lui Cheryl nu a secat niciodată. Nici a ta nu va seca, prietena mea!

  Carolyn Sutton

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Rezerva eternă - 2017. După ce am spălat vasele, m-am strecurat în dormitor şi am căzut pe genunchi, în rugăciune. „Dragă Doamne Isuse, dacă vrei să mă duc la un liceu creştin, Te rog, fă să se găsească petrol pe terenul nostru. Dar dacă este voia Ta.” După câteva săptămâni, tata a venit în faţa şurii, părând încurcat.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...