Rezerva eternă

  Apa pe care i-o voi da Eu se va preface (…) într-un izvor de apă, care va ţâşni în viaţa veşnică. – Ioan 4:14

  Draga şi regretata mea verişoară Cheryl Roth Smith, în timp ce se stingea într-o instituţie de îngrijire din Denver, Colorado, acum câţiva ani, ne-a împărtăşit încet, dar încrezător, celor care ne-am strâns în jurul patului ei motivele pentru care era împăcată cu voia lui Dumnezeu în privinţa trupului ei măcinat de cancer. Unii dintre noi nu auziserăm niciodată povestea pe care abia ne-a putut-o împărtăşi, cu o faţă radioasă: „În mica mea biserică din Bazine, Kansas, unde mama ne ducea conştiincioasă în fiecare săptămână, am învăţat ce înseamnă puterea rugăciunii. Ajungând în clasa a opta, tânjeam să am prieteni creştini. Una dintre verişoarele mele mai în vârstă, care mergea la un liceu creştin, mi-a spus cât e de bine să înveţi într-o şcoală unde toţi copiii cred în Isus. Am întrebat-o cât costă să merg la o asemenea şcoală şi, când mi-a răspuns, mi-a stat inima în loc. Familia mea abia supravieţuia muncind pământul – cultivând mai ales grâu şi porumb -, venitul fiind strâns legat de capriciile vremii. Fiindcă tata nu prea venea la biserică, nu am îndrăznit nici măcar să aduc vorba de această dorinţă arzătoare a inimii mele. Totuşi, într-o seară, în timpul cinei, mintea mi-a fost atât de împovărată, încât pur şi simplu am explodat:

  – Vreau să mă duc la o şcoală creştină la anul!

  – E prea scump, a replicat tata, iar cu privirea lui severă, m-a adus la tăcere; aproape glumind, a adăugat: Dar hai să vedem! Se forează după petrol pe proprietatea noastră. Dacă găsesc petrol, te poţi duce la şcoala creştină.

  A râs şi a dat din cap, după care a sorbit ce mai avea în farfurie. După ce am spălat vasele, m-am strecurat în dormitor şi am căzut pe genunchi, în rugăciune. „Dragă Doamne Isuse, dacă vrei să mă duc la un liceu creştin, Te rog, fă să se găsească petrol pe terenul nostru. Dar dacă este voia Ta.” După câteva săptămâni, tata a venit în faţa şurii, părând încurcat. Ca răspuns la privirea întrebătoare a mamei, a bombănit:

  – Au găsit… petrol. Până la urmă, Cheryl o să se ducă la liceul creştin.

  Am zis tot timpul că aceea era rezerva mea de petrol, pentru că a continuat să izvorască în vederea educaţiei mele creştine până când am absolvit.”

  Zâmbetul împăcat şi fără cuvinte al verişoarei mele a confirmat că rezerva lui Dumnezeu încă izvora în beneficiul ei. De data aceasta era vorba de rezerva de ulei sfânt al harului, care să îi satisfacă nevoile actuale, împreună cu bogate amintiri ale grijii lui Dumnezeu din trecut – în felul acesta aducându-i putere şi încurajare pentru chinul prezent. Deci, privind în urmă, rezerva lui Cheryl nu a secat niciodată. Nici a ta nu va seca, prietena mea!

  Carolyn Sutton

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Rezerva eternă - 2017. După ce am spălat vasele, m-am strecurat în dormitor şi am căzut pe genunchi, în rugăciune. „Dragă Doamne Isuse, dacă vrei să mă duc la un liceu creştin, Te rog, fă să se găsească petrol pe terenul nostru. Dar dacă este voia Ta.” După câteva săptămâni, tata a venit în faţa şurii, părând încurcat.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...