Articolul precedentTotul
  Articolul următorDumnezeu ne înțelege nevoia

  Iubire de câine

  Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii, căci dragostea este de la Dumnezeu. Şi oricine iubeşte este născut din Dumnezeu şi cunoaşte pe Dumnezeu. – 1 Ioan 4:7

  Cu ceva ani în urmă, un prieten mi-a spus că Dumnezeu trimite îngeri să ne ajute.

  – Hamhangheli sunt peste tot, a precizat el.

  – Hamhangheli? Poate vrei să spui arhangheli.

  – Nu, a insistat el, hamhangheli. Îi auzi făcând „ham, ham”.

  Mi-am adus aminte de povestea aceasta recent, când am citit despre Jasmine, un „hamhanghel” din Warwickshire, Anglia. Istoria ei a apărut online, în 2003. A fost însoţită de fotografii şi de o confirmare a autenticităţii ei pe Snopes.com.

  Într-o zi, un poliţist local a deschis uşa la o magazie şi a găsit înăuntru un câine speriat şi abandonat. A dus femela ogar murdară şi slabă la un adăpost, un loc pentru animalele abuzate, abandonate sau cu orice alte nevoi. Deşi le-a luat câteva săptămâni, proprietarul, Geoff Grewcock, şi angajaţii lui i-au câştigat căţeluşei încrederea şi au adus-o la sănătate deplină. Au numit-o Jasmine. Acum fiind un exemplar frumos, au început să-i caute o familie adoptivă. Dar lui Jasmine îi plăcea la adăpost şi a început să îi întâmpine pe nou-veniţi.

  Geoff povesteşte o situaţie chiar de la începutul perioadei ei acolo: „Am avut doi căţeluşi care fuseseră abandonaţi. Erau micuţi şi, când au sosit, Jasmine l-a apucat pe unul de ceafă şi l-a pus pe canapea, apoi l-a luat şi pe celălalt şi s-a întins pe jos să se joace cu ei. Aşa face cu toate animalele, chiar şi cu iepurii. Le alungă stresul nu doar ca să se simtă apropiaţi de ea, da şi să se obişnuiască cu noua casă. Jasmine, animalul părăsit, timid şi abuzat, a devenit mama-surogat a adăpostului pentru animale.”

  Lista de pui pe care i-a îngrijit Jasmine conţine cinci pui de vulpe, patru pui de bursuc, 15 găini, opt porcuşori de Guineea, două căţeluşe, 14 iepuri şi o căprioară. Micuţa Bremble, de 11 luni, a fost găsită semiconştientă pe un câmp. La adăpost, Jasmine s-a ghemuit lângă ea să o încălzească şi şi-a intrat pe deplin în rolul de mamă adoptivă. „Sunt inseparabile”, povesteşte Geoff.

  Sunt situaţii în care Dumnezeu Se foloseşte de creaturile Sale nu doar să aibă grijă de alte animale, dar şi de oameni. Natura strigă cu voce tare: „Dumnezeu este iubire” în fiecare fiinţă. Câinii sunt în mod special capabili să le poarte altora de grijă. Nu uita să îi iubeşti pe „hamhanghelii”din viaţa ta.

  Ella M. Rydzewski

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Iubire de câine - 2017. Sunt situaţii în care Dumnezeu Se foloseşte de creaturile Sale nu doar să aibă grijă de alte animale, dar şi de oameni. Natura strigă cu voce tare: „Dumnezeu este iubire” în fiecare fiinţă. Câinii sunt în mod special capabili să le poarte altora de grijă. Nu uita să îi iubeşti pe „hamhanghelii”din viaţa ta.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...