Articolul precedentTotul
  Articolul următorDumnezeu ne înțelege nevoia

  Iubire de câine

  Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii, căci dragostea este de la Dumnezeu. Şi oricine iubeşte este născut din Dumnezeu şi cunoaşte pe Dumnezeu. – 1 Ioan 4:7

  Cu ceva ani în urmă, un prieten mi-a spus că Dumnezeu trimite îngeri să ne ajute.

  – Hamhangheli sunt peste tot, a precizat el.

  – Hamhangheli? Poate vrei să spui arhangheli.

  – Nu, a insistat el, hamhangheli. Îi auzi făcând „ham, ham”.

  Mi-am adus aminte de povestea aceasta recent, când am citit despre Jasmine, un „hamhanghel” din Warwickshire, Anglia. Istoria ei a apărut online, în 2003. A fost însoţită de fotografii şi de o confirmare a autenticităţii ei pe Snopes.com.

  Într-o zi, un poliţist local a deschis uşa la o magazie şi a găsit înăuntru un câine speriat şi abandonat. A dus femela ogar murdară şi slabă la un adăpost, un loc pentru animalele abuzate, abandonate sau cu orice alte nevoi. Deşi le-a luat câteva săptămâni, proprietarul, Geoff Grewcock, şi angajaţii lui i-au câştigat căţeluşei încrederea şi au adus-o la sănătate deplină. Au numit-o Jasmine. Acum fiind un exemplar frumos, au început să-i caute o familie adoptivă. Dar lui Jasmine îi plăcea la adăpost şi a început să îi întâmpine pe nou-veniţi.

  Geoff povesteşte o situaţie chiar de la începutul perioadei ei acolo: „Am avut doi căţeluşi care fuseseră abandonaţi. Erau micuţi şi, când au sosit, Jasmine l-a apucat pe unul de ceafă şi l-a pus pe canapea, apoi l-a luat şi pe celălalt şi s-a întins pe jos să se joace cu ei. Aşa face cu toate animalele, chiar şi cu iepurii. Le alungă stresul nu doar ca să se simtă apropiaţi de ea, da şi să se obişnuiască cu noua casă. Jasmine, animalul părăsit, timid şi abuzat, a devenit mama-surogat a adăpostului pentru animale.”

  Lista de pui pe care i-a îngrijit Jasmine conţine cinci pui de vulpe, patru pui de bursuc, 15 găini, opt porcuşori de Guineea, două căţeluşe, 14 iepuri şi o căprioară. Micuţa Bremble, de 11 luni, a fost găsită semiconştientă pe un câmp. La adăpost, Jasmine s-a ghemuit lângă ea să o încălzească şi şi-a intrat pe deplin în rolul de mamă adoptivă. „Sunt inseparabile”, povesteşte Geoff.

  Sunt situaţii în care Dumnezeu Se foloseşte de creaturile Sale nu doar să aibă grijă de alte animale, dar şi de oameni. Natura strigă cu voce tare: „Dumnezeu este iubire” în fiecare fiinţă. Câinii sunt în mod special capabili să le poarte altora de grijă. Nu uita să îi iubeşti pe „hamhanghelii”din viaţa ta.

  Ella M. Rydzewski

  Acest articol face parte din cartea „Înaintăm împreună” de Ardis Carolyn

  Iubire de câine - 2017. Sunt situaţii în care Dumnezeu Se foloseşte de creaturile Sale nu doar să aibă grijă de alte animale, dar şi de oameni. Natura strigă cu voce tare: „Dumnezeu este iubire” în fiecare fiinţă. Câinii sunt în mod special capabili să le poarte altora de grijă. Nu uita să îi iubeşti pe „hamhanghelii”din viaţa ta.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...