Articolul precedentCucerirea colesterolului
  Articolul următorEsența vieții

  O vizită specială

  Inima îmi zice din partea Ta: „Caută Faţa Mea!” şi Fața Ta, Doamne, o caut. – Psalmii 27:8

  Când se apropie sărbătorile de iarnă, eu şi soţul meu ne începem periplul anual pe la cei dragi. Programul e extenuant – 5 000 de kilometri, 4 hoteluri, în 9 sau 10 zile. Împreună, mergem în vizită la familia lui din Texas. De acolo, eu merg cu maşina singură până în New Mexico, să îmi văd sora, pe Sunny. În 2012, o călătorie misionară ne-a scurtat periplul. Nu am putut să ajung la sora mea. Anul următor, în repetate rânduri şi-a exprimat nerăbdarea cu privire la sosirea mea. Deşi obosită după 23 de ore de călătorit în două zile, nerăbdarea în privinţa reîntâlnirii noastre creştea tot mai mult. Chiar când intram în oraş, m-a sunat sora mea. „Cum adică eşti deja aici? Ai ajuns cu câteva ore mai devreme?” a zis ea pe un ton iritat. „Nu sunt gata încă. Mai am de făcut curăţenie şi nici cumpărăturile nu le-am făcut.”

  M-am oferit să fac eu cumpărăturile şi am promis să nu apar înainte de ora stabilită, într-un final, am bătut la uşa ei. Urarea ei de bun venit a fost însoţită de indicaţia: „Nu mă îmbrăţişa! Sunt transpirată. Du-te stai pe pat cât pun eu cumpărăturile astea la locul lor.” Când în sfârşit a venit lângă mine, a picat pe pat şi a adormit instant, epuizată de pregătirile făcute până în ultimul moment. La ora 10 seara, m-am întors în singuratica mea cameră de hotel. Fiind ocupată, sora mea mi-a cerut să nu revin decât la prânz ziua următoare – şi atunci mai mult a dormit, când n-a fost distrasă de televizor. Conversaţia a fost sporadică. Eu eram frustrată că nu mai aveam decât o zi să petrecem împreună. Simţindu-mă ignorată şi neapreciată, i-am împărtăşit în ultima noastră zi dezamăgirea mea cu privire la lipsa de conversaţie şi de părtăşie.

  „Cum adică?” a întrebat ea sincer surprinsă. „Vorbim la telefon în fiecare zi, nu? Şi eu te văd tot timpul la postul 3ABN.” Brusc, m-a lovit un gând: Oare aşa Se simte Dumnezeu când vine Sabatul şi noi nu îl îmbrăţişăm cu o urare de bun venit? Cât de des nu se întâmplă să ne epuizăm cu pregătirile pentru Sabat, doar ca să tratăm vizita specială a Domnului nostru cu o primire căldicică, vineri seara? Ne petrecem ziua de odihnă ignorând somnoroşi conversaţia şi părtăşia personală cu El pentru că vorbim zilnic cu El în rugăciune? Considerăm prezenţa Sa un lucru de la sine înţeles în ziua Sa specială?

  O, Doamne, iartă-ne pentru ocaziile în care Te-am ignorat şi subapreciat! Ajută-ne să căutăm cu adevărat faţa Ta – mai ales în ziua Ta cea sfântă!

  Shelley Quinn

  O vizită specială - 2017. Brusc, m-a lovit un gând: Oare aşa Se simte Dumnezeu când vine Sabatul şi noi nu îl îmbrăţişăm cu o urare de bun venit? Cât de des nu se întâmplă să ne epuizăm cu pregătirile pentru Sabat, doar ca să tratăm vizita specială a Domnului nostru cu o primire căldicică, vineri seara?
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...