Lecția atlasului

  Nu faceţi nimic din duh de ceartă sau din slavă deşartă, ci, în smerenie, fiecare să privească pe altul mai presus de el însuşi. – Filipeni 2:3

  Bărbatul despre care scriam crescuse în Germania, dar petrecuse ani în Rusia, în Statele Unite, Anglia, Africa de Sud, Burundi şi Canada. S-a întins să ia un atlas ca să îmi arate localizarea unui oraş din Anglia. înainte să-l deschidă, s-a uitat fix la copertă:

  – Ăsta e publicat în Marea Britanie, a zis el, mai mult pentru sine decât pentru soţia lui sau pentru mine.

  A deschis atlasul la primele pagini şi, înainte ca să îmi dau seama, am rămas uimită pentru un moment:

  – Anglia e prima în atlasul ăsta, nu?

  – Da, mi-a răspuns, observând aerul de descoperitoare de pe faţa mea şi confirmându-mi concluzia. Oriunde ar fi publicat un atlas, de obicei acea parte a lumii este prezentată prima.

  Prietenul meu mi-a arătat unde este localizat Lincolnshire, dar, şi după câteva zile, eu tot la atlas mă gândeam. Născută şi crescută în America de Nord, nu mi-a trecut niciodată prin minte că vreun alt loc în afară de America de Nord ar putea să fie primul într-un atlas. Nu era nimic rău să fie America de Nord prima, dar faptul că nici măcar nu luasem în considerare că alt loc ar putea fi primul însemna, din partea mea, un pic de aroganţă şi, nu mai puţin, o lipsă de informare.

  Am început să mă gândesc la oamenii din alte ţări şi de pe alte continente şi mi-am dat seama că probabil şi ei îşi iubesc ţara, aşa acum o iubesc eu pe a mea. Satele sau suburbiile lor sunt sursa amintirilor lor preţioase, precum este ferma din nord-vestul american pentru copilăria mea. Modul în care se fac lucrurile în casa lor cel mai probabil că li se pare normal, aşa cum mi se pare mie, al meu.

  Aşa au început să însemne mai mult pentru mine cuvintele lui Pavel din Filipeni 2:3 -„Nu faceţi nimic din duh de ceartă sau din slavă deşartă, ci, în smerenie, fiecare să privească pe altul mai presus de el însuşi.” Cu alte cuvinte, nu vă uitaţi la alţii privind mai întâi la voi înşivă şi gândind că voi aveţi dreptate. Încercaţi mai întâi să înţelegeţi inima omului în locul exact în care este. Fie că vecina mea provine dintr-o altă cultură, fie că eu însămi sunt în vizită într-o altă ţară, fie că soţul meu abordează o situaţie altfel decât mine, sunt cuprinsă de pace când îmi aduc aminte lecţia atlasului, când privesc dincolo de istoria mea şi iubesc „în smerenie”.

  Helen Heavirland

  Lecția atlasului - 2017. Încercaţi mai întâi să înţelegeţi inima omului în locul exact în care este. Fie că vecina mea provine dintr-o altă cultură, fie că eu însămi sunt în vizită într-o altă ţară, sunt cuprinsă de pace când îmi aduc aminte lecţia atlasului, când privesc dincolo de istoria mea şi iubesc „în smerenie”.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...