Lecția atlasului

  Nu faceţi nimic din duh de ceartă sau din slavă deşartă, ci, în smerenie, fiecare să privească pe altul mai presus de el însuşi. – Filipeni 2:3

  Bărbatul despre care scriam crescuse în Germania, dar petrecuse ani în Rusia, în Statele Unite, Anglia, Africa de Sud, Burundi şi Canada. S-a întins să ia un atlas ca să îmi arate localizarea unui oraş din Anglia. înainte să-l deschidă, s-a uitat fix la copertă:

  – Ăsta e publicat în Marea Britanie, a zis el, mai mult pentru sine decât pentru soţia lui sau pentru mine.

  A deschis atlasul la primele pagini şi, înainte ca să îmi dau seama, am rămas uimită pentru un moment:

  – Anglia e prima în atlasul ăsta, nu?

  – Da, mi-a răspuns, observând aerul de descoperitoare de pe faţa mea şi confirmându-mi concluzia. Oriunde ar fi publicat un atlas, de obicei acea parte a lumii este prezentată prima.

  Prietenul meu mi-a arătat unde este localizat Lincolnshire, dar, şi după câteva zile, eu tot la atlas mă gândeam. Născută şi crescută în America de Nord, nu mi-a trecut niciodată prin minte că vreun alt loc în afară de America de Nord ar putea să fie primul într-un atlas. Nu era nimic rău să fie America de Nord prima, dar faptul că nici măcar nu luasem în considerare că alt loc ar putea fi primul însemna, din partea mea, un pic de aroganţă şi, nu mai puţin, o lipsă de informare.

  Am început să mă gândesc la oamenii din alte ţări şi de pe alte continente şi mi-am dat seama că probabil şi ei îşi iubesc ţara, aşa acum o iubesc eu pe a mea. Satele sau suburbiile lor sunt sursa amintirilor lor preţioase, precum este ferma din nord-vestul american pentru copilăria mea. Modul în care se fac lucrurile în casa lor cel mai probabil că li se pare normal, aşa cum mi se pare mie, al meu.

  Aşa au început să însemne mai mult pentru mine cuvintele lui Pavel din Filipeni 2:3 -„Nu faceţi nimic din duh de ceartă sau din slavă deşartă, ci, în smerenie, fiecare să privească pe altul mai presus de el însuşi.” Cu alte cuvinte, nu vă uitaţi la alţii privind mai întâi la voi înşivă şi gândind că voi aveţi dreptate. Încercaţi mai întâi să înţelegeţi inima omului în locul exact în care este. Fie că vecina mea provine dintr-o altă cultură, fie că eu însămi sunt în vizită într-o altă ţară, fie că soţul meu abordează o situaţie altfel decât mine, sunt cuprinsă de pace când îmi aduc aminte lecţia atlasului, când privesc dincolo de istoria mea şi iubesc „în smerenie”.

  Helen Heavirland

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Hristos este podul

  Mă rog și vorbesc numai cu Domnul nostru așa cum o fac de ani de zile ca o creștină devotată. Dar darul acela îmi amintește că Hristos a murit pe cruce pentru noi; El este podul nostru și ar fi bine ca și noi să murim față de noi în fiecare zi și să trăim pentru El.

  Garanție pe viață

  Sunt atât de recunoscătoare că ochiul Lui veghează într-adevăr asupra vrăbiilor. Așa că am încredere că îi pasă și de mine!

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...