Lecția atlasului

  Nu faceţi nimic din duh de ceartă sau din slavă deşartă, ci, în smerenie, fiecare să privească pe altul mai presus de el însuşi. – Filipeni 2:3

  Bărbatul despre care scriam crescuse în Germania, dar petrecuse ani în Rusia, în Statele Unite, Anglia, Africa de Sud, Burundi şi Canada. S-a întins să ia un atlas ca să îmi arate localizarea unui oraş din Anglia. înainte să-l deschidă, s-a uitat fix la copertă:

  – Ăsta e publicat în Marea Britanie, a zis el, mai mult pentru sine decât pentru soţia lui sau pentru mine.

  A deschis atlasul la primele pagini şi, înainte ca să îmi dau seama, am rămas uimită pentru un moment:

  – Anglia e prima în atlasul ăsta, nu?

  – Da, mi-a răspuns, observând aerul de descoperitoare de pe faţa mea şi confirmându-mi concluzia. Oriunde ar fi publicat un atlas, de obicei acea parte a lumii este prezentată prima.

  Prietenul meu mi-a arătat unde este localizat Lincolnshire, dar, şi după câteva zile, eu tot la atlas mă gândeam. Născută şi crescută în America de Nord, nu mi-a trecut niciodată prin minte că vreun alt loc în afară de America de Nord ar putea să fie primul într-un atlas. Nu era nimic rău să fie America de Nord prima, dar faptul că nici măcar nu luasem în considerare că alt loc ar putea fi primul însemna, din partea mea, un pic de aroganţă şi, nu mai puţin, o lipsă de informare.

  Am început să mă gândesc la oamenii din alte ţări şi de pe alte continente şi mi-am dat seama că probabil şi ei îşi iubesc ţara, aşa acum o iubesc eu pe a mea. Satele sau suburbiile lor sunt sursa amintirilor lor preţioase, precum este ferma din nord-vestul american pentru copilăria mea. Modul în care se fac lucrurile în casa lor cel mai probabil că li se pare normal, aşa cum mi se pare mie, al meu.

  Aşa au început să însemne mai mult pentru mine cuvintele lui Pavel din Filipeni 2:3 -„Nu faceţi nimic din duh de ceartă sau din slavă deşartă, ci, în smerenie, fiecare să privească pe altul mai presus de el însuşi.” Cu alte cuvinte, nu vă uitaţi la alţii privind mai întâi la voi înşivă şi gândind că voi aveţi dreptate. Încercaţi mai întâi să înţelegeţi inima omului în locul exact în care este. Fie că vecina mea provine dintr-o altă cultură, fie că eu însămi sunt în vizită într-o altă ţară, fie că soţul meu abordează o situaţie altfel decât mine, sunt cuprinsă de pace când îmi aduc aminte lecţia atlasului, când privesc dincolo de istoria mea şi iubesc „în smerenie”.

  Helen Heavirland

  Lecția atlasului - 2017. Încercaţi mai întâi să înţelegeţi inima omului în locul exact în care este. Fie că vecina mea provine dintr-o altă cultură, fie că eu însămi sunt în vizită într-o altă ţară, sunt cuprinsă de pace când îmi aduc aminte lecţia atlasului, când privesc dincolo de istoria mea şi iubesc „în smerenie”.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...