Articolul precedentFiziologia victoriei
  Articolul următorLuptând cu bolile infecțioase

  Lefterul meu băiat de aur

  Binecuvântează, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui! El îţi iartă toate fărădelegile tale. (…) El îţi izbăveşte viaţa din groapă,El te încununează cu bunătate şi îndurare (…) şi te face să întinereşti iarăşi ca vulturul. – Psalmii 103:2-5

  Mi s-a spus că Franţa face bani din exportul de vin. Mongolia nu poate face aşa ceva, pentru că bărbaţii îl beau pe tot înainte să poată fi exportat. Şi AltanKhuu („băiatul de aur”) era băutor. Mongol pur-sânge, din aimagul Bulgan (aimag, subdiviziune administrativă), trăind în stepa mongolă ca nomad, el deţinea 700 de animale şi o vastă moştenire de la părinţii lui. O stare bunicică pentru un nomad. Cu timpul însă, băutura şi petrecerile organizate pentru prieteni l-au dus la ruină.

  Prin îndrumarea lui Dumnezeu, AltanKhuu a întâlnit un pastor, pe Sodbyamba, iar „băiatul de aur” a fost plin de regrete pentru beţie şi ulterioarele şi frecventele abuzuri asupra soţiei sale. Pastorul Sodbyamba a fost foarte direct cu el. „Singura cale prin care poţi învinge acest obicei rău al beţiei este să vii la biserica mea”, i-a spus.

  Fiindcă era falit şi nu avea altceva mai bun de făcut, AltanKhuu a apărut la biserică într-o sâmbătă, spre surprinderea pastorului Sodbyamba. În timpul programului, nomadul a fost atins de Duhul Sfânt şi s-a hotărât să înceapă cursuri de Biblie. În cele din urmă, a fost botezat.

  L-am întâlnit pe AltanKhuu şi pe soţia lui la un program destinat vieţii de familie, în Mongolia, în anul 2012. Îmbrăcat în portul tradiţional mongol, bărbatul asculta cu atenţie prezentările. La final, a fost prea timid să se ridice să vorbească. Aşa că, printr-un prieten, a spus: „Mă bucur că am venit aici şi am fost cucerit de harul lui Dumnezeu. Am învăţat o mulţime de lucruri în cursul acestor zile. Mă bucur că mi-am lăsat lucrul ca să vin, pentru că am descoperit ce este important în viaţa unui creştin. Să petreci timp cu Dumnezeu este vital – acum ştiu ce am de făcut. M-am hotărât să îmi iau timp să-i ascult şi pe copii şi să petrec mai mult timp cu familia. Sunt iertat şi răscumpărat prin mila şi harul lui Dumnezeu. Acum sunt copilul Său.”

  Ieşit din faliment, acest nomad transformat se bucură de binecuvântările lui Dumnezeu. Acum are mai multe animale decât înainte, iar familia lui e încântată de soţul şi de tatăl care a devenit.

  Tu, ca şi„băiatul de aur” I-ai permis lui Dumnezeu să-ţi transforme complet viaţa?

  Sally Lam-Phoon

  Lefterul meu băiat de aur - 2017. Mă bucur că am venit aici şi am fost cucerit de harul lui Dumnezeu. Am învăţat o mulţime de lucruri în cursul acestor zile. Mă bucur că mi-am lăsat lucrul ca să vin, pentru că am descoperit ce este important în viaţa unui creştin. Să petreci timp cu Dumnezeu este vital - acum ştiu ce am de făcut.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...