Articolul precedentFiziologia victoriei
  Articolul următorLuptând cu bolile infecțioase

  Lefterul meu băiat de aur

  Binecuvântează, suflete, pe Domnul şi nu uita niciuna din binefacerile Lui! El îţi iartă toate fărădelegile tale. (…) El îţi izbăveşte viaţa din groapă,El te încununează cu bunătate şi îndurare (…) şi te face să întinereşti iarăşi ca vulturul. – Psalmii 103:2-5

  Mi s-a spus că Franţa face bani din exportul de vin. Mongolia nu poate face aşa ceva, pentru că bărbaţii îl beau pe tot înainte să poată fi exportat. Şi AltanKhuu („băiatul de aur”) era băutor. Mongol pur-sânge, din aimagul Bulgan (aimag, subdiviziune administrativă), trăind în stepa mongolă ca nomad, el deţinea 700 de animale şi o vastă moştenire de la părinţii lui. O stare bunicică pentru un nomad. Cu timpul însă, băutura şi petrecerile organizate pentru prieteni l-au dus la ruină.

  Prin îndrumarea lui Dumnezeu, AltanKhuu a întâlnit un pastor, pe Sodbyamba, iar „băiatul de aur” a fost plin de regrete pentru beţie şi ulterioarele şi frecventele abuzuri asupra soţiei sale. Pastorul Sodbyamba a fost foarte direct cu el. „Singura cale prin care poţi învinge acest obicei rău al beţiei este să vii la biserica mea”, i-a spus.

  Fiindcă era falit şi nu avea altceva mai bun de făcut, AltanKhuu a apărut la biserică într-o sâmbătă, spre surprinderea pastorului Sodbyamba. În timpul programului, nomadul a fost atins de Duhul Sfânt şi s-a hotărât să înceapă cursuri de Biblie. În cele din urmă, a fost botezat.

  L-am întâlnit pe AltanKhuu şi pe soţia lui la un program destinat vieţii de familie, în Mongolia, în anul 2012. Îmbrăcat în portul tradiţional mongol, bărbatul asculta cu atenţie prezentările. La final, a fost prea timid să se ridice să vorbească. Aşa că, printr-un prieten, a spus: „Mă bucur că am venit aici şi am fost cucerit de harul lui Dumnezeu. Am învăţat o mulţime de lucruri în cursul acestor zile. Mă bucur că mi-am lăsat lucrul ca să vin, pentru că am descoperit ce este important în viaţa unui creştin. Să petreci timp cu Dumnezeu este vital – acum ştiu ce am de făcut. M-am hotărât să îmi iau timp să-i ascult şi pe copii şi să petrec mai mult timp cu familia. Sunt iertat şi răscumpărat prin mila şi harul lui Dumnezeu. Acum sunt copilul Său.”

  Ieşit din faliment, acest nomad transformat se bucură de binecuvântările lui Dumnezeu. Acum are mai multe animale decât înainte, iar familia lui e încântată de soţul şi de tatăl care a devenit.

  Tu, ca şi„băiatul de aur” I-ai permis lui Dumnezeu să-ţi transforme complet viaţa?

  Sally Lam-Phoon

  Lefterul meu băiat de aur - 2017. Mă bucur că am venit aici şi am fost cucerit de harul lui Dumnezeu. Am învăţat o mulţime de lucruri în cursul acestor zile. Mă bucur că mi-am lăsat lucrul ca să vin, pentru că am descoperit ce este important în viaţa unui creştin. Să petreci timp cu Dumnezeu este vital - acum ştiu ce am de făcut.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Vizită la o închisoare

  Cântau și se rugau cu toată inima. Cred că Dumnezeu a auzit și a acceptat închinarea lor. Am admirat curajul lor și le-am îndemnat – deși m-am simțit stânjenită să le dau sfaturi acestor femei prețioase – să aibă încredere, în ciuda situației lor, că nimic nu le va separa de dragostea lui Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...