Articolul precedentLuptând cu bolile infecțioase
  Articolul următorMicul dejun cu regele

  În Dumnezeu ne încredem

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. Nu te socoti singur înţelept; teme-te de Domnul şi abate-te de la rău! – Proverbele 3:5-7

  Vânt vioi, cer pătat cu nori, inimi calde trecând peste temperatura care îţi îngheţa oasele. După un prânz prelungit, cei trei prieteni vechi s-au întors la maşină pentru drumul spre casă. Pe jos, în zăpadă, lângă portieră era o monedă strălucitoare de 25 de cenţi.

  M-am aplecat şi am luat cadoul, dând glas recunoştinţei mele, cum fac întotdeauna când găsesc o monedă pe jos. Cuvintele: „în Dumnezeu ne încredem” de pe monedă, cuplate cu descoperirea neaşteptată, sunt un mod concret de a-mi reaminti că, indiferent ce se întâmplă în viaţă, Dumnezeu este demn de încredere. Dacă câţiva cenţi îmi aduc aminte de Dumnezeu, 25 de cenţi…, cu atât mai mult! „Trebuie să fie vorba de o mare binecuvântare!”

  Şi aşa a fost. De patru ani, eram în poziţia de aşteptare, după ce îmi pierdusem afacerea, îndurasem falimentul şi apoi aşteptasem în tăcere îndrumarea lui Dumnezeu. O perioadă de apreciat, o perioadă de vindecare şi dezvoltare. Fiind o femeie de acţiune, am învăţat să stau pe loc şi să învăţ. Aveam un acoperiş deasupra capului şi ce pune pe masă, un loc de muncă şi aşteptare, multă aşteptare.

  Într-un final, a venit convingerea că trebuie să vând casa: stabilirea preţului, vizionările şi un cumpărător. Părea o perspectivă sigură. Dar în final, acesta s-a hotărât să nu facă pasul. Am revenit la şi mai multe vizionări.

  Economisirea pentru perioada de tranziţie n-a fost uşoară. Îmi dădeau lacrimile la gândul de a mă muta la 1 600 de kilometri pentru a fi cu familia. Am continuat să las situaţia în mâna Domnului, dar în repetate rânduri îmi revenea gândul: Cred că Dumnezeu a zâmbit ironic când a lăsat să-l scape cei 25 de cenţi!

  Era o zi aglomerată, aşa că m-am oprit acasă doar să mă uit rapid în computer şi să iau ce îmi trebuia pentru următoarea întâlnire. Mesajul de pe e-mail mi-a atras atenţia. Nu ştiusem că avansul pe care îl depuseseră primii cumpărători îmi revenea. Nu e de mirare că Dumnezeu folosise o monedă de 25 de cenţi! Cecul conţinea exact suma de care îi spusesem lui Dumnezeu că avem nevoie pentru camionul de mutare. Săptămâna următoare, alte două cadouri neaşteptate au crescut fondul pentru mutare. Am povestit aceste lucruri oricui voia să mă asculte şi am rămas uimită de grija Stăpânului meu, care Se îngrijeşte nu doar de nevoile mele fizice, ci îmi hrăneşte subtil spiritul, insuflându-mi din ce în ce mai multă încurajare.

  Ardie Gallant

  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Alegând viața din belșug

  Sper să învățăm să căutăm fața Lui și să ne încredem în cuvântul Său. El ne oferă viață din belșug – doar dacă Îi cerem. El ne iubește cu o iubire veșnică. Mă rog în fiecare zi să alegem viața trăită cu Dumnezeu.

  Planificatorul

  El are un plan pentru tine și El înfăptuiește totul conform cu voia Sa. Te poți încrede în Dumnezeu care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”.

  Trimite-mă!

  Când suntem curățiți prin harul și iertarea lui Dumnezeu, la fel ca Isaia, putem avea o asigurare acceptând chemarea lui Dumnezeu, când El întreabă: „Pe cine să trimit și cine va merge pentru Noi?” Eu am răspuns: „Iată-mă, trimite-mă!”

  Publicate astăzi

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Blocată în noroi

  Când viața ta începe să pară că nu este mai mult decât niște dealuri prăfuite, meditează la râurile proaspete care curg între ele. Apoi gândește-te mai profund la apa vie pe care o găsim în adevărul, mângâierea și făgăduințele din Cuvântul lui Dumnezeu.

  Medic divin

  Nimeni nu trăiește pentru sine. În lucrarea lui Dumnezeu, fiecăruia îi este atribuită o îndatorire. Unirea tuturor întărește lucrarea fiecăruia. GÂNDESC MAI DEPARTE Cum pot dovedi credință și încredere totală în Medicul divin? Care situații îmi produc în cea mai mare măsură neîncredere în Isus?

  A hit pajzsa

  „Mindezekhez fölvévén a hitnek pajzsát, amellyel ama gonosznak minden tüzes nyilát megolthatjátok” (Ef 6:16)Sátán várva...

  Sursa iubirii

  Domnul mi Se arată de departe: „Te iubesc cu o iubire veşnică; de aceea îţi...