Articolul precedentLuptând cu bolile infecțioase
  Articolul următorMicul dejun cu regele

  În Dumnezeu ne încredem

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. Nu te socoti singur înţelept; teme-te de Domnul şi abate-te de la rău! – Proverbele 3:5-7

  Vânt vioi, cer pătat cu nori, inimi calde trecând peste temperatura care îţi îngheţa oasele. După un prânz prelungit, cei trei prieteni vechi s-au întors la maşină pentru drumul spre casă. Pe jos, în zăpadă, lângă portieră era o monedă strălucitoare de 25 de cenţi.

  M-am aplecat şi am luat cadoul, dând glas recunoştinţei mele, cum fac întotdeauna când găsesc o monedă pe jos. Cuvintele: „în Dumnezeu ne încredem” de pe monedă, cuplate cu descoperirea neaşteptată, sunt un mod concret de a-mi reaminti că, indiferent ce se întâmplă în viaţă, Dumnezeu este demn de încredere. Dacă câţiva cenţi îmi aduc aminte de Dumnezeu, 25 de cenţi…, cu atât mai mult! „Trebuie să fie vorba de o mare binecuvântare!”

  Şi aşa a fost. De patru ani, eram în poziţia de aşteptare, după ce îmi pierdusem afacerea, îndurasem falimentul şi apoi aşteptasem în tăcere îndrumarea lui Dumnezeu. O perioadă de apreciat, o perioadă de vindecare şi dezvoltare. Fiind o femeie de acţiune, am învăţat să stau pe loc şi să învăţ. Aveam un acoperiş deasupra capului şi ce pune pe masă, un loc de muncă şi aşteptare, multă aşteptare.

  Într-un final, a venit convingerea că trebuie să vând casa: stabilirea preţului, vizionările şi un cumpărător. Părea o perspectivă sigură. Dar în final, acesta s-a hotărât să nu facă pasul. Am revenit la şi mai multe vizionări.

  Economisirea pentru perioada de tranziţie n-a fost uşoară. Îmi dădeau lacrimile la gândul de a mă muta la 1 600 de kilometri pentru a fi cu familia. Am continuat să las situaţia în mâna Domnului, dar în repetate rânduri îmi revenea gândul: Cred că Dumnezeu a zâmbit ironic când a lăsat să-l scape cei 25 de cenţi!

  Era o zi aglomerată, aşa că m-am oprit acasă doar să mă uit rapid în computer şi să iau ce îmi trebuia pentru următoarea întâlnire. Mesajul de pe e-mail mi-a atras atenţia. Nu ştiusem că avansul pe care îl depuseseră primii cumpărători îmi revenea. Nu e de mirare că Dumnezeu folosise o monedă de 25 de cenţi! Cecul conţinea exact suma de care îi spusesem lui Dumnezeu că avem nevoie pentru camionul de mutare. Săptămâna următoare, alte două cadouri neaşteptate au crescut fondul pentru mutare. Am povestit aceste lucruri oricui voia să mă asculte şi am rămas uimită de grija Stăpânului meu, care Se îngrijeşte nu doar de nevoile mele fizice, ci îmi hrăneşte subtil spiritul, insuflându-mi din ce în ce mai multă încurajare.

  Ardie Gallant

  În Dumnezeu ne încredem - 2017. Am povestit aceste lucruri oricui voia să mă asculte şi am rămas uimită de grija Stăpânului meu, care Se îngrijeşte nu doar de nevoile mele fizice, ci îmi hrăneşte subtil spiritul, insuflându-mi din ce în ce mai multă încurajare.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...