Articolul precedentLuptând cu bolile infecțioase
  Articolul următorMicul dejun cu regele

  În Dumnezeu ne încredem

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. Nu te socoti singur înţelept; teme-te de Domnul şi abate-te de la rău! – Proverbele 3:5-7

  Vânt vioi, cer pătat cu nori, inimi calde trecând peste temperatura care îţi îngheţa oasele. După un prânz prelungit, cei trei prieteni vechi s-au întors la maşină pentru drumul spre casă. Pe jos, în zăpadă, lângă portieră era o monedă strălucitoare de 25 de cenţi.

  M-am aplecat şi am luat cadoul, dând glas recunoştinţei mele, cum fac întotdeauna când găsesc o monedă pe jos. Cuvintele: „în Dumnezeu ne încredem” de pe monedă, cuplate cu descoperirea neaşteptată, sunt un mod concret de a-mi reaminti că, indiferent ce se întâmplă în viaţă, Dumnezeu este demn de încredere. Dacă câţiva cenţi îmi aduc aminte de Dumnezeu, 25 de cenţi…, cu atât mai mult! „Trebuie să fie vorba de o mare binecuvântare!”

  Şi aşa a fost. De patru ani, eram în poziţia de aşteptare, după ce îmi pierdusem afacerea, îndurasem falimentul şi apoi aşteptasem în tăcere îndrumarea lui Dumnezeu. O perioadă de apreciat, o perioadă de vindecare şi dezvoltare. Fiind o femeie de acţiune, am învăţat să stau pe loc şi să învăţ. Aveam un acoperiş deasupra capului şi ce pune pe masă, un loc de muncă şi aşteptare, multă aşteptare.

  Într-un final, a venit convingerea că trebuie să vând casa: stabilirea preţului, vizionările şi un cumpărător. Părea o perspectivă sigură. Dar în final, acesta s-a hotărât să nu facă pasul. Am revenit la şi mai multe vizionări.

  Economisirea pentru perioada de tranziţie n-a fost uşoară. Îmi dădeau lacrimile la gândul de a mă muta la 1 600 de kilometri pentru a fi cu familia. Am continuat să las situaţia în mâna Domnului, dar în repetate rânduri îmi revenea gândul: Cred că Dumnezeu a zâmbit ironic când a lăsat să-l scape cei 25 de cenţi!

  Era o zi aglomerată, aşa că m-am oprit acasă doar să mă uit rapid în computer şi să iau ce îmi trebuia pentru următoarea întâlnire. Mesajul de pe e-mail mi-a atras atenţia. Nu ştiusem că avansul pe care îl depuseseră primii cumpărători îmi revenea. Nu e de mirare că Dumnezeu folosise o monedă de 25 de cenţi! Cecul conţinea exact suma de care îi spusesem lui Dumnezeu că avem nevoie pentru camionul de mutare. Săptămâna următoare, alte două cadouri neaşteptate au crescut fondul pentru mutare. Am povestit aceste lucruri oricui voia să mă asculte şi am rămas uimită de grija Stăpânului meu, care Se îngrijeşte nu doar de nevoile mele fizice, ci îmi hrăneşte subtil spiritul, insuflându-mi din ce în ce mai multă încurajare.

  Ardie Gallant

  În Dumnezeu ne încredem - 2017. Am povestit aceste lucruri oricui voia să mă asculte şi am rămas uimită de grija Stăpânului meu, care Se îngrijeşte nu doar de nevoile mele fizice, ci îmi hrăneşte subtil spiritul, insuflându-mi din ce în ce mai multă încurajare.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...