Bagajul pierdut

  Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. – Filipeni 4:19

  Programul meu era strâns, dar aveam timp să ajung la Manila în acea seară şi apoi la locul de desfăşurare al conferinţei, pentru prima mea prezentare, a doua zi dimineaţa. Din timp, mi-am făcut toate rezervările şi mi-am împachetat hainele adecvate climei tropicale, pentru cele câteva întâlniri, inclusiv pentru predica din Sabat.

  Problemele au început cu primul segment de zbor, când s-a produs o întârziere. Nu prindeam legătura la Chicago şi apoi spre Tokio. Temerile ni s-au adeverit şi am fost deviaţi prin Hong Kong. Minunile s-au ţinut lanţ, aşa că, într-un final, am ajuns la Manila ceva după miezul nopţii, cu trei ore întârziere şi la o oră de mers cu maşina de destinaţia finală.

  Am trecut aproape în timp record de formalităţile de frontieră şi de vamă şi ne-am dus să ne recuperăm bagajele. Nu vedeam niciunele cunoscute printre zecile care treceau pe lângă noi. Nu, mi-am zis, nu se poate întâmpla aşa ceva, nu acum! Am abordat un angajat al aeroportului, iar după două ore a trebuit să ne împăcăm cu gândul că bagajele nu ajunseseră împreună cu noi.

  Cu promisiunea unei livrări rapide a bagajelor, am plecat. Am decis să nu mă culc in orele care mai rămăseseră până dimineaţă, pentru că prezentarea mea era cea de deschidere a conferinţei. Aveau să fie participanţi din toată lumea, inclusiv reprezentanţi ai Băncii Mondiale şi ai Naţiunilor Unite. Erau multe în joc, iar prima mea luare de cuvânt avea să fie făcută în ceea ce consideram a fi o vestimentaţie „murdară” de avion, inadecvată.

  Fusesem educată să fiu atentă şi la aspect, nu doar la substanţă. Iar acest lucru se aplică în mod special la modul în care mă îmbrac. Am fost învăţată să port vestimentaţia adecvată fiecărei ocazii. Perspectiva mea asupra îmbrăcămintei potrivite pentru o creştină profesionistă nu se pierduse. Acum însă aveam să stau în faţa acestei auguste adunări, purtând haine nepotrivite.

  În timp ce eu am încercat să devin mai mică şi nesemnificativă, Domnul a amplificat mesajul şi totul a decurs bine cu prezentarea. Ascultătorii au părut că nici nu observă hainele mele. Şi aşa a fost la toate prezentările care au urmat. În timp ce eu mă făceam mică în hainele altcuiva – întrucât bagajele mele nu au mai ajuns niciodată -, Dumnezeu a binecuvântat prezentările. Slujim unui Dumnezeu credincios, care a promis că ne va împlini toate nevoile. Trebuie să învăţăm să facem diferenţa dintre nevoile noastre şi dorinţele noastre.

  Ella Louise Smith Simmons

  Bagajul pierdut - 2017. Slujim unui Dumnezeu credincios, care a promis că ne va împlini toate nevoile. Trebuie să învăţăm să facem diferenţa dintre nevoile noastre şi dorinţele noastre.
  Ardis Carolyn
  E frumos să împărtășim cu prietenii experiențele vieții, dar și mai frumos este să alegem astăzi să înaintăm împreună cu Dumnezeu. Ardis Carolyn, alături de alte femei povestesc despre călătoria lor spirituală în cartea „Înaintăm împreună” - apărută la Editura Viață și Sănătate.

  Din aceeași categorie

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...